|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 20-02-2010, 16:58 |
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 + Gaz Sulechów i 2.5V6 + gaz Ostrze |
| Autor |
Wiadomość |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 04-12-2009, 23:13 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 + Gaz Sulechów i 2.5V6 + gaz Ostrze
|
|
|
Witam.
Pragnę dołączyć do zacnego grona właścicieli galantów. Auto zawsze mi się podobało . Szukam 2.5 V6 w manualu. Nadwozie jest mi obojętne. Jednakże chciałbym aby auto miało gaz.
Wyszukałem takie dwie sztuki:
Sulechów:
http://moto.allegro.pl/it...bi_z_gazem.html
| Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (km): 178000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Zarejestrowany w Polsce |
niestety, żadnych więcej danych
Ostrzeszów:
http://moto.allegro.pl/it...b_gaz_sekw.html
| Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (km): 183
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce |
| Kod: | | Witam. Mam na sprzedaż samochód marki Misubischi Galant kombi 2,5 v6. Ogólny stan auta uważam za bardzo dobry. Auto zostało sprowadzone w grudniu 2007 roku. Po zakupie auta zostało wymienione : kompletny rozrząd wraz pompą wody renomowanej firmy Mitsuboschi, olej , wszystkie paski i tarcze wraz z klockami. Auto jeździ na oleju castrol magnetic 10w/40.Olej wymieniany co 12 tyś km. W lipcu 2008 roku została na nowo nabita i odgrzybiona klima. W lipcu 2008 roku zostały zrobione nadkola tylnie i cała konserwacja auta. W sierpniu 2008 roku przy przebiegu 160 tyś. km została zamontowana instalacja gazowa STAG 300 z wtryskiwaczami VALTECA.Instalacja na gwarancji(koszt -3000tys zł). W aucie nic nie puka , nic nie stuka (ostatnio wymieniałem wahacz przedni dolny tylny - koszt 400 zł. ). Auto bardzo komfortowe, bezpieczne, ekonomiczne, niezawodne ( od zakupu auta ani razu mnie nie zawiodło). Spalanie gazu : trasa - od 9-10 l , miasto od 12-13 l. Do auta daję komplet opon zimowych. Auto sprzedaje z powodu zakupu busa. WYPOSAŻENIE AUTA TO : wspom. kier., panoramiczny szyberdach (duży), podgrzewane i elektryczne lusterka, 4 x el. szyby, klimatronic (100% sprawny), 4 x airbag, abs, tempomat, regulacja świateł i kierownicy, alufelgi, przyciemniane szyby, radio cd firmy pionier. Ważne OC i przegląd do grudnia 2009 roku. Cena :13 000 zł. Wszelkie informacje pod numerem tel. 604 315 993. Pozdrawiam. |
Któregoś z nich chcę obejrzec w środę, chyba że znajdę coś innego. Proszę o opinię jak z zewnątrz te auta wyglądają, gdyż na tym kompletnie się nie znam :/.
Nie ukrywam, że ten z Sulechowa bardziej mnie przekonuje...
Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 04-12-2009, 23:58
|
|
|
Odnośnie pierwszego to bardzo słabe zdjęcia
- brak zaślepki halogenu
- mogę się mylić ale wydaje mi się ze błotniki są w innym odcieniu,ale to stwierdzić można na 100% na miejscu
- poduszka kierowcy jakby z innego rocznika,ale nie mam 100% pewności
- kierunki przód zmienione na białe (możliwe dla celów wizualnych)
Odnośnie drugiego to
- śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek
poza tym wszystko wygląda dobrze |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 05-12-2009, 08:31
|
|
|
| Kmer napisał/a: | | poza tym wszystko wygląda dobrze |
wg mnie też blacharka wygląda ok.
Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ...
| Kaucz napisał/a: | | Instalacja na gwarancji |
zapytaj go jaki reduktor. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 05-12-2009, 09:05
|
|
|
w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 05-12-2009, 09:49
|
|
|
Pierwszy:
-nie ma ani ze serwisowany ani przede wszystkim BEZWYPADKOWY
-brak szyberdachu co jest w drugim.
-nadkola z tylu maja na 100% inny odcien,czyli tez byly juz robione,ciekawe tylko jak? czy ktos robil dla siebie czy na sztuke?
-wydaje mi sie ze blotniki z przodu tez sa znacznie ciemniejsze od reszty
-ciemniejszy blotnik z przodu widac nawet na zdjeciu nr5,ktor jest tak bardziej bokiem
-Na 100% poduszka kierowcy jest z nowszego modelu,zobaczylem to dopiero teraz,i jestem wrecz pewien ze auto mialo wypadek z przodu,a jesli poszly poduchy to niemaly!!
-pozatym zdjecia slabe,na lepszej jakosc zdjeciach na pewno znalezlibysmy wiecej. Brak jakiegokolwiek opisu,
-przy zawiasach drzwi kierowcy byla naklejka,ktorej juz nie ma takze niewiadomo jak z tym przebiegiem kierownica z innego,wiec nie wiadomo jak wytarta byla stara ,na airbag pasazera tez bym zwrocil uwage na miejscu-ja mam wstawiana zaslepke,i rowniez nie wyglada to juz idealnie jak w orginale
-chyba pali sie nawet kontrolka AIRBAG,myle sie??
-przebieh 178 raczej pod wymiany rozrzadu
Drugi:
-NIECO DROZSZY TO NA WSTEPIE
-MITSUBISchI-wlasciciel chyba slabo zorientowany czym tak na prawde jezdzi
-nie jestem pewien ale przedni zderzak na samym srodku chyba jest pekniety??
-kierownica wytarta? galka skrzyni biegow napewno
-nie ma zdjecia prawego tylu ale o to mozna poprosic
widac ze bardzo duzo nowych czesci,jak ktos szykowal autko sobie to na pewno jest to zrobione. cena o 1500zł wieksza,ale jesli wszystko jest potwierdzone fakturami,to chyba warto dac troszke wiecej |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 05-12-2009, 23:34
|
|
|
| Cytat: | | - śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek |
zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P
| KaWu napisał/a: | Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ... |
Co chcesz przez to powiedzieć ? Co dokładniej jest nie tak w montażu instalacji ?
| PIOTREKNT napisał/a: | w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować |
a co wsadzić zamiast nich w takim układzie ? i ile to może kosztować ? skoro targować to do czego najbardziej się przyczepiać w tej instalacji ?
Dziękuję za odpowiedzi. Zielony w takim razie idzie out ;P. Skupmy się na niebieskim, chyba że coś innego się pojawi |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 05-12-2009, 23:49
|
|
|
| według mnie wtryskiwacze firmy MAGIC JET koszt jednej listwy na 3 cylindry około 180 zł to po pierwsze następne komputer założony odwrotnie powinien byc wtyczką na dół i jeszcze zapytaj jaki reduktor |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23651 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-12-2009, 09:28
|
|
|
| Kaucz napisał/a: | | Cytat: | Cytat:
- śruby lewego amortyzatora są nowe mógł być wymieniany amorek |
zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P
KaWu napisał/a: |
Stanowcza wada, elementy zawieszenia typu amortyzatory, sprezyny, wymienia sie ZAWSZE parami.
| Kaucz napisał/a: | | Cytat: | KaWu napisał/a:
Ale jak widzę, że sterownik lpg jest zamontowany niezgodnie ze sztuką... to od razu bym się zastanowil jak pozostałe komponenty instalacji.
Koniecznie do weryfikacji ... |
Co chcesz przez to powiedzieć ? Co dokładniej jest nie tak w montażu instalacji ? |
Zwróc uwage ze sterownik na scianie grodziowej jest zawieszony tak ze zasłania czesciowo numer VIN.
| Kaucz napisał/a: | | Cytat: | PIOTREKNT napisał/a:
w opisie jest ze są założone wtryski Valteka czyli ze tak powiem według mnie najgorszy syf komputer od gazu tez jakiś druciarz zakładał ja na twoim miejscu podjechał bym go zobaczyć i zracji raczej słabej instalacji coś utargować |
a co wsadzić zamiast nich w takim układzie ? i ile to może kosztować ? skoro targować to do czego najbardziej się przyczepiać w tej instalacji ?
|
Co do komputera zgadzam sie, opisalem juz to wyzej, ale co do wtryskow to bym sie nie czepial, jezeli jezdzi sie na dobrym gazie i dba sie o instalacje to posmigaja dlugo, pisze to z wlasnego doswiadczenia i opinii ludzi ktorzy uzytkuja takiego typu osprzet, oczywiscie, jak zle skonfigurowana instalacja gazowa to i nawet wtryskiwacze MJ nic nie poradza, ponadto Valteki sa proste w regeneracji i regeneracja nie kosztuje majatek. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 06-12-2009, 09:43
|
|
|
| Kaucz napisał/a: | | zaliczać to jako wadę czy zaletę ;P ? Bo równie dobrze mogę to potraktować jako oznaka, że drugi wkrótce będzie do wymiany ;P |
Amortyzatory wymienia się parami,wymiana jednego to ratunek na jakiś czas,jeżeli padnie drugi i tak będziesz musiał wymienić dwa,odnośnie tego co napisałem wcześniej to jest tylko moje przypuszczenie,ale jeżeli auto było po kolizji,to należałoby zwrócić uwagę na mocowanie wahaczy jak i dolnych tak i górnych,bo jeżeli auto dostało w koło to cofając się do tyłu mogło pokrzywić uszy mocowania wahaczy na wózku jak i mocowanie górnego wahacza,są to tylko przypuszczenia a nie reguła,ale należałoby na to zwrócić uwagę przy oględzinach. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8681 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 14-12-2009, 17:34
|
|
|
Rozmawiałem z właścicielką tego drugiego galanta, mówiła że nadkola były robione tj. reparaturki. Sprzedaje ponieważ chce kupić busa Zbytnio się nie przyglądałem co i jak tylko rzuciłem okiem : ) jak komuś zależy mogę go obejrzeć. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
|
|
|