Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
21-09-2007, 15:24
Problem z kablami
Autor Wiadomość
kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 09:09   Problem z kablami

Witam mam taki mały problem z przewodami, świcą się kable nie jest to typowe przebicie bo dotykam ich i nie kopie tylko skacze iskra do palca. Praktycznie wszystko wymieniłem tzn. nowe świece, nowe kable, nowa kopułka i nic to nie dało co jeszcze można zrobić? A to jest Colt C52 89' 1,5 12v załorzony gaz. A jeszcze jedno bo mam takie pytanie bo widziałem gdzieś ogłoszenie o takiego samego Colta tylko rok był 88' czy w tym roku one wogóle wychodziły?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2006, 09:14   

Tak - wychodziły, ale silnik to masz raczej przełożony, bo zmiana z 8v na 12v była w połowie 1990 roku.
Co do kabli - na jakie wymieniłeś - znam przypadek, że NOWE kable (chyba Janmor to był) miał od razu przebicie o jakim piszesz. Ponadto czy na pewno założyłeś dobre świece?

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 09:19   

świece napewno dobre ngk, a kable jc bo innych nie mogłem dostać nigdzie, a co do silnika rok się coś nie zgadza w papierach z niemiec była końcówka 89' w tym roku był ściągnięty z japoni a data sprzedarzy w salonie 90', tylko tłumaczka mispierdzieliła sprawę a nie zauważyłem tego i papiery poszły do urzędu celnego a teraz to ciężko odkręcić. Pozatym to jest GLX 90 konny to były tylko 12v, bo 8v takich nie było.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 24-08-2006, 09:22   

Gówniane kable oddaj z powrotem do sklepu, nie ma prawa skakać iskra do ręki. Ideą przewodów zapłonowych jest przeprowadzenie wysokiego napięcia do świecy bez strat.

tojek
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 09:22   Re: Problem z kablami

kostuch napisał/a:
Witam mam taki mały problem z przewodami, świcą się kable nie jest to typowe przebicie bo dotykam ich i nie kopie tylko skacze iskra do palca. Praktycznie wszystko wymieniłem tzn. nowe świece, nowe kable, nowa kopułka i nic to nie dało co jeszcze można zrobić? A to jest Colt C52 89' 1,5 12v załorzony gaz. A jeszcze jedno bo mam takie pytanie bo widziałem gdzieś ogłoszenie o takiego samego Colta tylko rok był 88' czy w tym roku one wogóle wychodziły?

skoro skacze iskra do palca, to jest przebicie. a mozesz zrobic fote tych kabli jak swieca? :lol:

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 09:26   

Akurat teraz nie mogę zrobić zdjęcia ale to nie jest typowe przebicie bo nie czuć kopnięcia, dobra to jakie kable polecacie i gdzie można zamówić, bo u mnie tylko JC coś ma.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-08-2006, 09:29   

kostuch napisał/a:
Pozatym to jest GLX 90 konny to były tylko 12v, bo 8v takich nie było.

Zgoda - jak sam widzisz mam takiego Colta. Rocznik 1990 i jest to 8v. Wcześniej też były TYLKO 8v. 12 wprowadzono dopiero w drugiej połowie 1990 roku, więc produkując auto w 1989 nie było szans, byś miał ten silnik. Dlatego sądzę, że został on wymieniony.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 24-08-2006, 09:35   

Skontaktuj się z Japaneze on ci sprzeda coś porządnego.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 09:37   

ok dzięki

Odpowiedz do tematu