Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A 2.5V6] Jak otworzyć maskę podczas mrozu :)
Autor Wiadomość
kunta
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2009, 12:06   [EA5A 2.5V6] Jak otworzyć maskę podczas mrozu :)

Hej,
mam problem, może ktoś pomoże. Padł mi aku i chciałem go wyciągnąć żeby podładować, pociągnąłem za linkę do otwierania maski a tu nic - linka raczej się nie zerwała tylko wyciągnęła (?) w każdym razie mam padnięte aku, maskę której nie moge otworzyć i automat którego nie mogę odpalić "na pych". Co mi pozostaje poza czekaniem do wiosny? :) Dodam że atrapę z przodu mam przymocowaną na 4 taśmy zaciskowe bo była jakaś luźnawa i sobie ją usztywniłem :P Słyszałem o jakimś patencie, że zamiast kabli wysokiego napięcia stosuje się do odpalania taki kabel zapalniczka<->zapalniczka - czy to bezpieczne? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Marcin.
p.s. co się stało ze starym forum? Nie mogłem sie zalogować i musiałem się zarejestrować...

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2009, 12:41   

kunta napisał/a:
zapalniczka<->zapalniczka

To chyba jakaś pomyłka!! Nie próbuj tego patentu. Możesz spalić instalację!
Niestety nie znam jakiegoś sposobu na otwarcie maski od zewnątrz. Ale myślę, że jak zdejmiesz przednią atrapę to będziesz mógł dobrać się do zamka i odblokować go.

kunta
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2009, 13:16   

Owczar napisał/a:
jak zdejmiesz przednią atrapę to będziesz mógł dobrać się do zamka i odblokować go.

problem że będę musiał ją chyba "zrywać na chama" :( nie da się jakoś podpiąć do aku bez otwierania maski?

Tomek83 
Forumowicz

Auto: Galant 2.4 FULL :)
Wysłany: 21-12-2009, 13:47   

Moim zdaniem problem nie polega na zamku maski. U mnie bylo wczoraj to samo,myslalem ze juz nie dojde do akumulatora,ale jednak! Po prostu pociagnij w srodku linke tak jakbys otwieral normalnie i na dworze mocno szarp maska do gory,mocno :) jesli to nie pomoze to sproboj oblac maske dookola po szczelinach goraca woda,na chwile musi puscic,nie wierze ze nie otworzysz,

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 21-12-2009, 15:36   

kunta, to co napisał Tomek83 może pomóc. Prawdopodobnie sprężynka nie ma siły podbić maski w górę... Poproś kogoś o pomoc, niech ktoś trzyma linkę od środką (otwiera maske) a Ty spróbuj podnieść maskę.

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 21-12-2009, 16:06   

Ja też otwierałem maskę, żeby zobaczyć stan płynu chłodniczego. Pociągnąłem za linkę i nic... Pociągnąłem delikatnie za maskę do góry i poszło ;) Po prostu jest przymarznięta na "stykach" chyba - myślę o kołkach na których się opiera itd...

kunta
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2009, 16:07   

Dzięki za rady. Spróbuję się zastosować i dam znać czy pomogło.

DamianBlue 
Mitsumaniak
vel FURIAN

Auto: Galant'97 2,5 V6 24V Automat
Wysłany: 21-12-2009, 18:51   

Witam,
Kolego kunta ten patent z zapalniczką istnieje jak najbardziej, ale nie jest używany do ROZRUCHU :D tylko do podładowania aku z innego samochodu. Więc jak się nie uda otworzyć maski to zastosuj ten patent z zapalniczką :) . Tylko niech Cię nie pokusi włączyć rozrusznik podczas ładowania z zapalniczki :) .

Odpowiedz do tematu