Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagaznik Lancera, a wozki naszych milusinskich
Autor Wiadomość
gonzo79 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2009, 14:34   

Witam!
Mam pytanie do użytkowników sedanów. Jak w praktyce wygląda ładowanie wózka dziecięcego do bagażnika. Mam dość spory wózek X-lander XA i po włożeniu w moim citroenie AX zostaje 1/4 miejsca w bagażniku.
Powiedzcie mi proszę czy otwór nie jest za mały, żeby swobodnie wpychać tam wózek no i ile mniej więcej miejsca zostaje po załadowaniu spacerówki do środka (takiej większej).

Wiem, że czeka mnie przed kupnem kolejna wizyta w salonie i pewnie obsługa będzie lekko zdziwiona, jak zacznę pakować swój wózek do ich auta w celu dokonania testu :) )

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 28-12-2009, 14:47   

gonzo79, 45cm najmniejszy wymiar maks, a najlepiej 42-43cm... tyle na wysokosc wejdzie... wiecej ni hu hu...

ja wlasnie jestem na kupnie wozka i na razie z x-landera zrezygnowalem, bo bez zdejmowania kol nie wejdzie chyba zaden model...

gonzo79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-12-2009, 17:59   

Akurat zdjęcie kół zajmuje mi 15-20 sekund. Doszedłem prawie do takiej wprawy jak mechanicy BMW Sauber :)
I dzięki za wymiary - poćwiczę sobie z linijką wieczorem.
Ostatnio zmieniony przez gonzo79 28-12-2009, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 29-12-2009, 07:44   

gonzo79 napisał/a:
Jak w praktyce wygląda ładowanie wózka dziecięcego do bagażnika. Mam dość spory wózek X-lander XA

mam wózek anmar (polska firma). po złożeniu dośc wysoki, wchodzi tylko-tylko. jak zamykam klapę to zawieszenie wózka się ugina. bez zdejmowania kółek.
przy moim straszym dziecku miałem wózek ze zdejmowanymi kółkami, i tez zdejmowałem na drogę (dość często to było, latem prakt. co tydzień) - wózek nie wytrzymał do drugiego dziecka - zepsuł się
miejsca obok i przed jest dużo, ale trzeba z głową układać wszystko (kolejność wkaładania). spokojnie wchodzi 2 duże troby z ubraniami, spora torba foto, kilka zabawek, pieluchy, 2 kosmetyczki

edit
ale literówek narobiłem.... chyba niewyspany jetem

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-
Ostatnio zmieniony przez bastek 29-12-2009, 08:39, w całości zmieniany 1 raz  

gonzo79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-12-2009, 08:08   

Dzięki bardzo. Czyli ostatni dylemat wyboru sedan/sportback został rozwiązany. Thx.

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 29-12-2009, 08:55   

Dlatego ja mam chicco - jednym pociagnieciem skladam wozek do wymiarow parasolki ;-) bez rozmontowywania kol itd...

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 29-12-2009, 12:18   

niektóre wejdą ale trzeba zdjąć gondolę i najpierw załadować pod oparcia foteli rózne mniejsze torby, następnie włożyć podwozie wózka a na to nałożyć gondolę, u mnie daje rade.

Jak coś to mogę kilka fotek pstryknąć co i jak po powrocie do domu.

pekaes 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
Wysłany: 29-12-2009, 12:44   

Panowie, temat wózków jest dla mnie bardzo ciekawy, ponieważ spodziewamy się z żoną bobasa i powoli robimy przegląd rynku.

Możecie podzielić się Waszymi spostrzeżeniami - na co zwracaliście uwagę przy kupnie wózka? I jaki wózek Waszym zdaniem będzie trafnym wyborem (wymiary) w przypadku konieczności przewożenia go w bagażniku Lancerka Sedana?

Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony przez pekaes 29-12-2009, 13:52, w całości zmieniany 1 raz  

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 29-12-2009, 13:00   

podpinam sie pod pytanie pekaesa,
jaki tani a dobry wozek wybrac tak, aby mial dostepne adaptery do fotelika maxi cosi i miescil sie bez problemu w bagazniku sedana?
no i wazyl ok. 10kg a nie 20 , latwo sie prowadzil, na dosc duzych kolach...

zreszta moze by nowy topic na to zalozyc?

Prosba do moda cyz nie dalo by sie kilka powyzszych wypowiedzi przeniesc do nowego watku np. "Bagaznik Lancera a wozki dla milusinskich"

EDIT/PS: pekaes, a kiedy termin? bo moja corka ma przyjsc na swiat w polowie lutego...

macior 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
Wysłany: 29-12-2009, 13:04   

pekaes, proponuję Ci po prostu podjechać pod sklep z wózkami i na żywca spróbować pakowania wózka do czeluści (sam tak robiłem, wierz mi - niełatwo było dokupić coś przyzwoitego do fiatowskiego cieniasa)
to, że komuś na styk wchodzi do bagażnika określony wózek, o określonym kształcie i wymiarach nie musi oznaczać, że Ty będziesz z takiego rozwiazania zadowolony (bo na przykład wiąże się to z wieloma niewygodnymi wygibasami, czy manewrami, przy których dajmy na to poobcierasz sobie zderzak)

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-12-2009, 13:06   

Ja zdecydowalem sie na wozek Chicco Trio Enjoy...nie wiem czy moja wersja jeszcze jest sprzedawana ale widzialem ze jest jakby nowsza. Tutaj http://www.chicco.pl/file...Na_zewnatrz.pdf masz katalog wozkow Chicco (str 20). Do sedana na pewno Ci sie spokojnie zmiesci.

Powiem o zaletach i moich doswiadczeniach:

- łatwość w złożeniu (jednym ruchem skladasz spacerowke)

- po zlozeniu wozek ma rozmiary jakies 100x30 cm (wszedzie go zmiescisz) dodatkowy atut jak masz male mieszkanie to stawiasz go w kacie i po sprawie a nie trzymasz na klatce schodowej czy cos takiego...

- w pakiecie dostajesz wózek który dostosowujesz do wieku dziecka (moja Kinga ma rok i 9 miesiecy i caly czas uzywam tego samego wozka) - gondole, nosidelko ktore montujesz w aucie i wozek spacerowke, kazdy z tych elemntow - gondola i nosidelko - moze byc zamontowane na stelazu w 5 sec

- bardzo dobre materialy i niezle wykonczenie

- wytrzymalosc - powiem tak wozek nasz przeszedl prawdziwe testy wytrzymalościowe - byl w Szwajcari (Kinga miała 6 miesiecy - leciała z nami gondola), Norwegii(Kinga miała wtedy 11 miesiecy jechala juz tylko spacerowka), na Krecie (tylko spacerowka) wiec testy odbywaly sie w temp od -20 do +30, byl co chwile skladny i rozkladany - nic nie zgrzyta,nie piszczy. Trudno mi orzec ile wozek przejechal na wlasnych kolkach ale z kilkadziesiat albo nawet wiecej km bedzie biorac pod uwage codzienne spacery + fakt ze bardzo duzo zwiedzalismy pieszo

- wszystkie elementy wykonane z materiału mozesz odpiac od wozka i wrzucic do prania wyjatkiem stanowi w mojej wersji daszek (moze i jest mozliwosc odpiecia ale ja jej nie odkrylem)

- waga 7 kg wiec lekki

- minusem moze byc cena - powyzej 1000 zl teraz nie wiem ile ale ja placilem cos 1400

Gdybys mial pytania co do niego to pisz ;-)
Ostatnio zmieniony przez Lestat 29-12-2009, 13:09, w całości zmieniany 2 razy  

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 29-12-2009, 13:06   

macior, no niby masz racje... ale wozkow jest typow kilkadziesiat na rynku a opinie ten jest ok, a ten do d... pozwalaja dosc mocno zawezic ilosc wozkow do sprawdzenia ;)

macior 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
Wysłany: 29-12-2009, 13:13   

gzesiolek, nie przeczę i nie to było intencją mojego posta - po prostu jak już koledzy dobrze doradzą to trzeba dokonać rozpoznania bojem ;)
ja zresztą już w tym temacie zamykam już gębę, bo ostatni wózek wywaliłem w lecie po tym jak gwałciłem go rolą taczek na worki 50kg :D

pekaes 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
Wysłany: 29-12-2009, 13:51   

To ja podpisuję się pod postulatem gzesiolka :D

Czy MOD rozważy nowy topic o tytule sugerowanym przez gzesiolka? :)

Za dotychczasowe odpowiedzi na moje pytanie bardzo Wam dziękuję! Ulrik, wiem, że za solidny towar trzeba zapłacić. Wczoraj oglądałem sporą ilość wózków (typu: 3 w 1) i ceny zaczynały się w okolicach 1 700 PLN. Wózki Chicco wydają się być porządne - dzięki za pomoc!

A jeśli chodzi o pytanie gzesiolka ws. terminu, to lekarz mówi o końcu maja. Mam jeszcze trochę czasu, ale lubię pozałatwiać sprawy z dużym wyprzedzeniem :) A płeć? Ostatnio na podstawie USG lekarz prorokował dziewczynkę, ale ja się jeszcze wstrzymuje :) . Bardziej precyzyjne badanie już za dwa tygodnie.
Ostatnio zmieniony przez pekaes 29-12-2009, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-12-2009, 13:53   

No to congratulations!

Odpowiedz do tematu