Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Check engine zapalił się podczas jazdy na chwile
Autor Wiadomość
Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 28-12-2009, 18:58   Check engine zapalił się podczas jazdy na chwile

Witam.
Nie lubię zakładać takich tematów z uwagi na dużą ilość odpowiedzi które mogą paść o szerokim rozstrzale. Ale pierwszy raz coś takiego zaobserwowałem w moim autku.
Do rzeczy :wink:
Carisma stała ze dwa dni pod chmurką. Więc postanowiłam się przejechać i przepalić przy okazji. Podczas redukcji z biegu IV na III i rozpędzania się z III do IV biegu zapaliła mi się kontrolka CE. Problem wystąpił tylko dwa razy. Na bardzo krótkim odcinku drogi - rzędu 300m. Sytuacja miała miejsce podczas jazdy z prędkością rzędu 70 - 30 km/h. Silnik dopiero się nagrzewał. Chociaż wskazówka oscylowała wokół 85 stopni C.
Podsumowując. Nie zaobserwowałam żadnych innych problemów, typu : utrata mocy, niskie obroty itp.
Wiem że najlepiej byłoby podjechać na podłączenie pod diagnozłącze :) Ale może mieliście taki problem ?

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2009, 19:08   

Witaj ;) w FAQ jest jak wyświetlić własnoręcznie błędy. z opisu profilu wnioskuje, że masz 1.8 SOHC czyli nie będzie większego problemu :)
I nie ma co gdybać skoro można to sprawdzić domowym sposobem :)

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
Opisik jak mrugać ;)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2009, 19:10   

Olivia napisał/a:
Wiem że najlepiej byłoby podjechać na podłączenie pod diagnozłącze :) Ale może mieliście taki problem ?

bez kompa lub diody to tak jakby wrozyc z fusow, moglby byc problem z paliwem, powietrzem itd itd i pewnie byl to przypadek incydentalny wiec ja na twoim miejscu narazie poblemu bym z tego nie robil.

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 28-12-2009, 22:12   

Żadnej diody nie trzeba wystarczy kawałek przewodu druta itp zewrzeć pin 1 z 4 i liczyć mrugnięcia na desce lampki od silnika

Jacol76 
Nowy Forumowicz
Jacol

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2009, 22:48   

Mialem kiedys to samo
Zasniedziale styki czujnika polozenia
walka rozrzadu

Odpowiedz do tematu