Check engine zapalił się podczas jazdy na chwile |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 1297 Skąd: Cisów
|
Wysłany: 28-12-2009, 18:58 Check engine zapalił się podczas jazdy na chwile
|
|
|
Witam.
Nie lubię zakładać takich tematów z uwagi na dużą ilość odpowiedzi które mogą paść o szerokim rozstrzale. Ale pierwszy raz coś takiego zaobserwowałem w moim autku.
Do rzeczy
Carisma stała ze dwa dni pod chmurką. Więc postanowiłam się przejechać i przepalić przy okazji. Podczas redukcji z biegu IV na III i rozpędzania się z III do IV biegu zapaliła mi się kontrolka CE. Problem wystąpił tylko dwa razy. Na bardzo krótkim odcinku drogi - rzędu 300m. Sytuacja miała miejsce podczas jazdy z prędkością rzędu 70 - 30 km/h. Silnik dopiero się nagrzewał. Chociaż wskazówka oscylowała wokół 85 stopni C.
Podsumowując. Nie zaobserwowałam żadnych innych problemów, typu : utrata mocy, niskie obroty itp.
Wiem że najlepiej byłoby podjechać na podłączenie pod diagnozłącze Ale może mieliście taki problem ? |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-12-2009, 19:08
|
|
|
Witaj w FAQ jest jak wyświetlić własnoręcznie błędy. z opisu profilu wnioskuje, że masz 1.8 SOHC czyli nie będzie większego problemu
I nie ma co gdybać skoro można to sprawdzić domowym sposobem
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
Opisik jak mrugać |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2009, 19:10
|
|
|
Olivia napisał/a: | Wiem że najlepiej byłoby podjechać na podłączenie pod diagnozłącze Ale może mieliście taki problem ? |
bez kompa lub diody to tak jakby wrozyc z fusow, moglby byc problem z paliwem, powietrzem itd itd i pewnie byl to przypadek incydentalny wiec ja na twoim miejscu narazie poblemu bym z tego nie robil. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:12
|
|
|
Żadnej diody nie trzeba wystarczy kawałek przewodu druta itp zewrzeć pin 1 z 4 i liczyć mrugnięcia na desce lampki od silnika |
|
|
|
 |
Jacol76
Nowy Forumowicz Jacol
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:48
|
|