Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki silnik jaka skrzynia?
Autor Wiadomość
kobuszewski1 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
  Wysłany: 29-01-2009, 16:52   jaki silnik jaka skrzynia?

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.Zamierzam nabyc Mitsubishi ale potrzebuje waszej pomocy.Pomozecie ??
Chcialem sie dowiedziec jaki typ silnika i skrzynie biegow maja Galant'y?czy to sa japonskie czesci czy francuskie?Jakie modele mitsubishi maja japonskie czesci?Bo na francuskich bardzo sie zawiodlem.I bron boze nie chce kupic nic co ma francuskie czesci.Mialem toyote i bylem bardzo zadowolony.Bardzo wasz prosze o pomoc.

Z Gory dziekuje za odpowiedz.
pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2009, 17:12   

2,0 2,4 GDI 2,5V6 sa to silniki japonskie i rowniez sprzezone z nimi skrzynie biegow pochodza z kraju kwitnacej wisni :)
Pozdroo

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2009, 17:21   

a tak podpinajac sie pod temat :) w jakich autach byly jeszcze montowane skrzynie biegow ktore sa w EA2A ??

marcin4g 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse & Galant
Wysłany: 30-01-2009, 11:51   

Ja z mojej strony auto mam już 14 rok czyli praktyczne od momentu w którym zjechało z taśmy produkcyjnej - auto sprowadzone w 95r z USA - automat w połączeniu z silniem 2.4l jest konstrukcja praktyczne bezobsługową - kto mi uwierzy że nie dołożyłem złotówki do auta poza rzeczami eksploatacyjnymi że mam oryginalny cały wydech - co prawda teraz juz powoli zbliża się wymiana końcowego tłumika bo mi przegrody poszły - ale 14 lat to uważam że i tak o 10 za dużo - znam takę auta których co roku coś z wydechu wymieniasz jak nie końcowy to środkowy itd jak pisze made in JAPAN to znaczy że jest to solidna konstrukcja,

Co do skrzyni - może specjalistą nie jestem ale automat który w galantach jest z mocniejszymi silnikami wyprzedza konkurencje o jakieś 10 lat spokojne jak zobaczyłem jak dzałaja automaty w francuskich citroenach to się przeraziłem :mrgreen: .

2.4L DOHC 16V, jak i 2.4L OHC 16V- to sprawdzone JAPOŃSKIE konstrukcje jak nie były katowane to pojedzą 2 tyle mam taka nadzieje :mrgreen:

amigoss1234 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 1.9 TD
Wysłany: 30-01-2009, 12:46   

witam a jak jest ze skrzyniami tiptronic ?

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 30-01-2009, 14:43   

ludzie bardzo chwalą te skrzynie

amigoss1234 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 1.9 TD
Wysłany: 31-01-2009, 14:32   

aha to dobrze bo w przyszlosci chcem kupic sobie gala 2.5 v6 wlasnie z taka skrzynia :biggrin:

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2009, 18:53   

amigoss1234 napisał/a:
witam a jak jest ze skrzyniami tiptronic ?

eremita napisał/a:
ludzie bardzo chwalą te skrzynie
potwierdzam na inna juz nie wsiąde :twisted:
> ANKIETA < o automatach

matej1981 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi galant
Wysłany: 30-12-2009, 13:00   

mam prosbe.Rozpadl mi sie silnik 2.0gls 98r i chcialbym wlozyc mu wiekszy napiszcie prosze jaki i co sie z tym wiaze dodatkowo

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-12-2009, 14:18   

matej1981 napisał/a:
Rozpadl mi sie silnik 2.0gls 98r i chcialbym wlozyc mu wiekszy napiszcie prosze jaki i co sie z tym wiaze dodatkowo
wiekszy, zapene myslisz o 2.5V6, no to bedziesz potrzebował komletny silnik z osprzetem ze skrzynia i półosiami, do tego kompa i wiazke elektryczna silnika i kompa, ECU z kompletem kluczykow (bo ECU ma zakodowane IMO) no i kilkanascie godzin roboty, koszt calkowiity od 5 tys w góre, zalezy za ile kupisz graty
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 31-12-2009, 12:04   

matej1981, ostatni raz zwracam Ci uwagę!!! Napisałeś 3 takie same zapytania w różnych tematach!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu