Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
Outlander-SUV nr. 1 w Polsce
Autor Wiadomość
sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2009, 11:58   Outlander-SUV nr. 1 w Polsce

http://moto.onet.pl/13898...ie.html?node=27

Co ciekawe, BMW X6 jest na 10 miejscu - niezły wynik jak na auto za 300 tys. A mówią, że polacy to biedny naród :mrgreen:
Jeszcze 5 lat temu, nikt nawet nie myslał o SUV'ach, a większośc z nas znała je tylko z amerykańskich filmów, a teraz proszę idealny samochód na nasze cudowne drogi. :mrgreen:

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 30-12-2009, 19:14   

5 lat temu dużo u mnie było X5 i ML. Potem nastąpił wysyp Q5. Ciekawe gdzie te VOLVO XC60 jeżdżą, bo u nie dosłownie zero, czasem w Krakowie zobaczę. Co do X6 to faktycznie ostatni kwartał wysyp? Jedyne wytłumaczenie że właściciele VOLVO chuchają na nie w garażach a posiadacze X6 non stop lans po mieście :)

Bart007 
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Wysłany: 30-12-2009, 20:55   

Outlanderów II generacji faktycznie sporo po naszych drogach jeździ, więc pierwsza pozycja nie dziwi. W Warszawie spokojnie można spotkać kilka podczas dłuższego przejazdu przez miasto. Zastanawia mnie natomiast wysoka 4 pozycja Forda Kugi, bo nie przypominam sobie bym jakiegoś na żywo dostrzegł. Widziałem też gdzieś podobny ranking dla Europy Zachodniej i tam na pierwszym miejscu z dużą przewagą Tiguan.

jedrys 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID 2008
Wysłany: 30-12-2009, 21:46   

Bart007 napisał/a:
Outlanderów II generacji faktycznie sporo po naszych drogach jeździ, więc pierwsza pozycja nie dziwi. W Warszawie spokojnie można spotkać kilka podczas dłuższego przejazdu przez miasto. Zastanawia mnie natomiast wysoka 4 pozycja Forda Kugi, bo nie przypominam sobie bym jakiegoś na żywo dostrzegł. Widziałem też gdzieś podobny ranking dla Europy Zachodniej i tam na pierwszym miejscu z dużą przewagą Tiguan.

W 3mieście Outlanderów jak psów, subiektywnie sporo więcej niż w Wawie. A myślałem, że będę oryginalny ;)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 30-12-2009, 23:39   

Ale póki co i tak jeździ ich znacznie mniej niż chociażby RAV4 czy Q7... jeszcze taki ranking dorwałem.

Sprzedaż w Europie:

1. Volkswagen Tiguan (100 500 sztuk)
2. Toyota RAV4 (51 500 sztuk)
3. Honda CR-V (45 600 sztuk)
4. BMW X3 (43 400 sztuk)
5. Ford Kuga (37 800 sztuk)
6. Suzuki Grand Vitara (32 800 sztuk)
7. Mitsubishi Outlander (25 700 sztuk)
8. Renault Koleos (25 200 sztuk)
9. Land Rover Freelander 2 (24 100 sztuk)
10. Chevrolet Captiva (21 300 sztuk)

styczeń - październik 2008

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 31-12-2009, 17:07   

Tiguna był nie do kupienia w Polsce przez pewnie czas. (Taki pobyt na zachodzie)
Po przyznaniu homologacji ciężarowej Fordowi od razu sporo się ich pojawiło na drogach. Należy pamiętać o tym, że samochody z homologacją kupowane przez przedsiębiorców są eksploatowane częściej, osobiście wyjeżdżam kilka razy dziennie w strawach służbowych do klientów wiec mój samochód jest widziany częściej niż kogoś, kto np. jedzie do i z pracy.
Jestem ciekaw, jaki procent w Outalnderów była kupiona z homologacją. Stawiam, że co najmniej 60%.

Odpowiedz do tematu