Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czułość fabrycznego alarmu
Autor Wiadomość
Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2009, 17:51   Czułość fabrycznego alarmu

Witam.
Dzisiaj naprawiłem kilka rzeczy u siebie między innymi zaczęła działać kontrolka "security".
A że już drugą klamkę mi ktoś naderwał(powyginane mocowanie) to zastanawiam się jaki czuły jest fabryczny alarm. Konkretnie czy ma jakiś czujnik wstrząsowy, czy tylko reaguje na "nieautoryzowane" otwarcie drzwi.

Zdziwiłem się jak po wymianie panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy ze względu na nie działające sterowanie szybą pasażera z przodu. Naprawił mi się centralny zamek i alarm. :)

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 30-12-2009, 21:23   

Alarm fabryczny reaguje tylko na otwarcie drzwi, maski i klapy bagaznika, wykorzystuje fabryczne czujniki otwarcia tych elementów. Odcina rozrusznik.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Zajc3w 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2009, 10:36   

Szkoda :( - muszę jakąś wstrząsówkę dołożyć... i 50kV na klamki :twisted: :twisted: :twisted: - joke :wink:

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 31-12-2009, 15:00   

sigm nie kradną - ja bym sie bał o debili kradnących radia.. albo nawigacie. .szybę rozbija.. echh jakbym umiał to zabezpieczyć przyzwoicie... ale co - czujnik zbicia szyby i włacza 2kv na karoserie .. ?

pz 
Forumowicz

Auto: mitsubishi SIGMA 3000V6 12/177
Wysłany: 31-12-2009, 22:54   panel w drzwiach

Witam!
Po każdej wymianie panelu sterowania szybami na dobry, zaczyna działać prawidłowo centralny i alarm. W Sigmie jest to jeden z elementów centralnych.U mnie też tak się naprawiło za każdym razem.

Pozdrawiam Pz

Zajc3w 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2009, 23:24   

VirMan napisał/a:
sigm nie kradną - ja bym sie bał o debili kradnących radia.. albo nawigacie. .szybę rozbija.. echh jakbym umiał to zabezpieczyć przyzwoicie... ale co - czujnik zbicia szyby i włacza 2kv na karoserie .. ?

Taa - i pójdziesz siedzieć za "usiłowanie zabójstwa" ...chociaż, jakby ostrzeżenie na szybkach dać?? JEST TU JAKIŚ PRAWNIK??

U mnie to typowy wandalizm, albo zazdrość. Dwóch łebków dzisiaj zwinęli na dzielnicy za wandalizm i włam. Nie kojarzę ich, więc pewnie dopiero co odsiadkę skończyli, albo nowi. Fakt faktem w galu ktoś mi spiler oderwał( i połozył na dachu) i antenę wyrwał(nie chowała się) ze 2 dni przed klamką w Sigmie :evil: :evil: .
Właścicielowi takiego jednego Mietka W124 przegnitego całego tak przeszkadzał mój dawca na podwórku, że z 4 razy do straży miejskiej dzwonił, żeby odholowali. A ile sie pluł ze mu miejsce parkingowe zajmuję! O 13 miejsce zwolniłem - do 20 nikt nie stanął, nigdy nikt tam nie parkuje bo zawsze zastawione jest i 3 kanały wystają po 15 cm :wink: . Musiałem dzisiaj oddać dawcę na złom, bo się strażnicy zapowiedzieli na poniedziałek z bloczkami mandatowymi :/ (też miłośnicy japońskich aut więc dali czasu trochę).
Nie zdziwiłbym się gdyby naderwane klamki nie były sprawką tego samego "uprzejmego".

Panelem od radia wymachuję tak żeby każdy widział, że zabrałem do domu, a że widzów zawsze kilku jest to wiedzą, że nie ma po co się włamywać.

:oops: I znowu offtop się robi :oops: :oops:

Odpowiedz do tematu