|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obroty spadają |
Autor |
Wiadomość |
odc [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2006, 15:53 Obroty spadają
|
|
|
Witam,
Mam pytanie. Dzieje się coś takiego, że po 5-10 minutach jazdy i po przychamowaniu samochód spada na niskie obroty (nie gaśnie). Wtedy kiedy wciskam pedał gazu samochód zaczyna się dusić i powoli (około 5-15 sekund) zaczyna wchodzić na właściwe obroty 1000-2000. Czytałem o podonych problemach innych ale im samochód gaśnie a mi nie gaśnie. Co ciekawe dzieje się tak tylko jak samochód jeździ na benzynie. Na gazie wszystko jest ok. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27-08-2006, 16:20
|
|
|
A ile pali benzyny?
Wtryski jak są zapieczone mogą lać. Jak spadnie na obroty jałowe to przylewa świece, jak się przygazuje to w końcu przepali i się wkręci.
Bardzo możliwa też nieszczelność w dolocie (sprawdź trąbę słonia i mikser) |
|
|
|
 |
odc [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2006, 18:17
|
|
|
dzieki za odpowiedź. widze że jesteś z 3-miasta. Możesz mi polecić jakiegoś dobrego mechanika z 3-miasta który miał juz doczynienia z eclipsami bo jakoś mam do nich pecha? |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27-08-2006, 20:20
|