Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o przekładke
Autor Wiadomość
Devill 
Forumowicz

Auto: 3000gt x2 TT 91 & SL 95
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2009, 20:29   Pytanie o przekładke

mam pytanie znajomy ma anglika wersje z 91r i chcial zrobic przekladke kiery i srodka, ale ma ja dostepna z wersji po lifcie 95r. Spasuje to wszystko ?

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 29-12-2009, 20:29   

Sadze ,ze powinno pasowac.Z tego co widzialem to w srodku nie bylo roznic pomiedzy rocznikami,no ewentualnie zamiast jednej poduszki sa dwie.

A, serwo sprzegla jest tez po innej stronie ,ale jak masz jednego 95 na czesci to sobie poradzisz.
Nie wiem natomiast jaka jest sprawa z hamulcem.
Oczywiscie sadze ze mowimy o tych samych wersjach aut.!!??!!
Nie wiem tez jak jest ze swiatlami w 3000gt,poniewaz w innych angielskich autach trzeba tez przerabiac swiatla.Poniewaz normalnie (kierownica lewa strona) zawsze swieca lekko w prawa strone (row), a w anglikach w przeciwna i jak wjedziesz na nasze drogi to razisz goscia z przeciwka,moze mozna to wyregulowac.

To by bylo tak na szybko
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

Devill 
Forumowicz

Wysłany: 29-12-2009, 22:00   

91 to vr natomiast 95 to sl

arturpaj
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2009, 01:07   

Witam, osobiście mechanikę (co pod maską, pedały, kierownica) oddałbym do mechanika, tam jest roboty do cholery. Elektrykę bym sam robił, bo znam się na tym i mam odpowiedni sprzęt do takiej roboty. Ze względu na koszty sam bym się za to nie brał, sorry, to rada odemnie. Angola pchnąć do ludzi, graty do przekładki też, trochę dołożyć i kupić coś w dobrym stanie.

Krystian990 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Wysłany: 30-12-2009, 23:58   

Nie wnikałem jak to dokładnie jest ale nie wiem czy byś nie miał problemu z 4ws skoro drugi misiek to SL bez 4WS....

Devill 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2010, 09:18   

Krystian990 napisał/a:
Nie wnikałem jak to dokładnie jest ale nie wiem czy byś nie miał problemu z 4ws skoro drugi misiek to SL bez 4WS....

No wlasnie wiem, wie ktos czy da rade ?

Odpowiedz do tematu