bezpiecznik pompy paliwa carisma 1.6 GL 98r- gzdie jest? |
Autor |
Wiadomość |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 21:32 bezpiecznik pompy paliwa carisma 1.6 GL 98r- gzdie jest?
|
|
|
witam wszystkich, w mojej cari od momentu kupna słyszę głośną pracę pompy na początku zadałem pytanie na forum i otrzymałem odpowiedź że to pompa wspomagania i tak ma być dałem sobie na jakiś czas spokój ale odgłos dochodzi z tyłu i słychać ją bardziej niż silnik w środku auta i moim zdaniem to pompa paliwa tylko nie wiem gdzioe znajduje się bezpiecznik żebym mógł ją odłączyć jak przeskoczy na gaz to wtedy zobaczę czy przestanie tak głośno pracować może dotyka gdzieś karoserii i daje taki rezonans. Proszę napiszcie czy w waszych carusiach też tak słychać pompę paliwa i gdzie jest ten bezpiecznik,
Pozdrawiam. Czarek |
|
|
|
 |
amrowczynski
Mitsumaniak mrówa
Auto: mitsubishi space runner 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2009, 21:49
|
|
|
witaj jak wsiądziesz do autka to zobacz czy czegos takiego nie ma w przy twijej lewej nodze w słupku pod plastikową obódową tamluią to chować a jak tego tam nie ma to poprostu poszukaj na bezpiecznikach oznaczenia albo napisu i wyciągnij bezpiecznik po dopaleniu |
|
|
|
 |
Bigpawlo
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 90KM '97
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:26
|
|
|
Witam
W mojej Cari jest dokładnie to samo. Wyjcie jest uciążliwe, dodatkowo dźwięk ten balansuje przy np włączonych kierunkowskazach. Zastanawiam się co robić Dodatkowo słychać szum łożyska klimy, to wszystko zagłusza niemal silnik |
_________________ Bigpawlo |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2010, 10:33 pompa paliwa
|
|
|
jest tylko jeden sposób wymień sam silnik od pompy paliwa koszt 78zł u Japneze nie ma sensu wymieniać całej pompy sam dasz radę wymienić silniczek a efekt końcowy jest super cisza w środku, łożysko też przy okazji wymienisz i będzie ok.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
demise
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 16V 96r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 93 Skąd: Pisarowce
|
Wysłany: 16-03-2011, 21:14 Re: pompa paliwa
|
|
|
czarek1005 napisał/a: | jest tylko jeden sposób wymień sam silnik od pompy paliwa koszt 78zł u Japneze nie ma sensu wymieniać całej pompy sam dasz radę wymienić silniczek a efekt końcowy jest super cisza w środku, łożysko też przy okazji wymienisz i będzie ok.
Pozdrawiam. |
Może Mi ktos powiedzieć czy rzeczywiście da się wymienić ten silniczek i czy to daje efekt |
_________________ 02322/KMM
 |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2011, 21:36 pompa paliwa
|
|
|
Witam, pewnie że da się wymienić i nie jest to zbyt skomplikowane a efekt super , cisza w środku tak jak pisałem wyżej u Japaneze możesz dostać sam silnik albo na allegro.
Kłopoty możesz mieć przy odkręcaniu nakrętki pod siedzeniem ale ja do pręta przyspawałem dwa bolce i ładnie się odkręciło. |
|
|
|
 |
demise
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 16V 96r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 93 Skąd: Pisarowce
|
Wysłany: 19-03-2011, 12:20
|
|
|
dzieki za info
na allegro jakoś nie moge znaleźć |
_________________ 02322/KMM
 |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 07-04-2011, 21:36 Re: pompa paliwa
|
|
|
czarek1005 napisał/a: | dostać sam silnik
Kłopoty możesz mieć przy odkręcaniu nakrętki pod siedzeniem ale ja do pręta przyspawałem dwa bolce i ładnie się odkręciło. |
Nie sam silnik a pompkę paliwową - wymieniałem wczoraj - kupiłem u Japaneze - wymiana dość prosta o tyle, o ile uda się odkręcić bez problemów nakrętkę plastikową. Ja używałem młotka, śrubokręta z wyczuciem by nie zniszczyć nakrętki.
Należy jeszcze przy wymianie pamiętać że mamy do czynienia z otwartym zbiornikiem paliwa!
pamiętać który przewód paliwowy jest zasilającym, który powrotnym i że elektrykę wypinamy
na początku a zapinamy na końcu. |
|
|
|
 |
|