[MSS 1.3] Prosze o opinie! |
Autor |
Wiadomość |
Julek
Nowy Forumowicz Luteq
Auto: Space Star 1.3 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2010, 19:03 [MSS 1.3] Prosze o opinie!
|
|
|
Chcę kupić MSS, co sądicie o tym misku
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9180266
Oglądalem to autko więc pierwsze wrażenie jest ok, ale jest mały problem niegaśnie kontralka srs. Sprzedawca twierdzi że to się stało bo był odłączony akumulator, co było prawdą, bo przy mnie podłączał aku by go udpalić.
Dzięki! |
|
|
|
 |
Kerund
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 02-01-2010, 19:32 Re:
|
|
|
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Miśka, co prawda z 2004, ale w trakcie poszukiwań też oglądałem tego Space Stara. Nie wiem ile chcesz wydać na autko, ale ja odniosłem niezbyt pozytywne wrażenie odnośnie tego egzemplarza. Po pierwsze autko niestety trochę stoi na parkingu na Wolności. Ja oglądałem go ze 2 miesiące temu i już wtedy stał tam od jakiegoś czasu. Zresztą możesz to sprawdzić w archiwum otomoto. Po drugie, jak dla mnie to auto było bardzo mocno zużyte jak na przebieg, który wynika z licznika. Nie wiem czy był odpicowany, ale jak ja go widziałem, to miał bardzo zniszczoną tapicerkę, co zresztą widać na zdjęciu (zobacz jak zarwany jest fotel kierowcy). Ja rozumiem, że to wada tego auta, sam też mam popękane sprężyny, ale jednak tutaj jest to widoczne na pierwszy rzut oka. Po trzecie, pamiętam że plastiki wewnątrz były bardzo podrapane. Nie pamiętam niestety jak wyglądała sprawa z rocznikami szyb No i pamiętaj, że auto było ściągnięte z Włoch (tak przynajmniej wynika z instrukcji), a wiadomo jak oni traktują auta.
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu! |
|
|
|
 |
Julek
Nowy Forumowicz Luteq
|
Wysłany: 02-01-2010, 19:55
|
|
|
Właściciel komisu mówił, że stoi od lipca chyba! Troche długo nie? W środku troche wyczyszczony, choć plastiki podrapane. Mankamentów jest więcej otóż- szpara pomiędzy lampą a kierunkowskazem z lewej strony, niegasnąca kontrolka srs, piszczą hamólce (sprzedawca powiedział żę to dlatego bo zadługo stał), spryskiwacze nie działają (niby brak płynu), włączając światła przeciwmgielne słychać jakies trzaski w środku deski (jakby zwarcie było) i trzeba kilka razy wcisnąć by włączyć, jeden kluczyk (bo drugi złamany), no chyba tyle znalazłem! Silnik działa ok stuków nie słyszałem. Więc nie wiem czy warto kupić ten ekzemplaż? |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2010, 20:38
|
|
|
Spasowanie drzwi kierowcy pozostawia trochę do życzenia. Chyba że jest to jakaś gumka by nie obijać drzwi bo na zdjęciach słabo widać. |
|
|
|
 |
Julek
Nowy Forumowicz Luteq
|
Wysłany: 02-01-2010, 21:46
|
|
|
Jest to guma na dzwiach, ale od strony pasażera nie ma jej! |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:09
|
|
|
Julek napisał/a: | le jest mały problem niegaśnie kontralka srs. Sprzedawca twierdzi że to się stało bo był odłączony akumulator, | Odłączenie akumulatora kasuje błędy, a nie je powoduje Chyba niezła ściema. |
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 03-01-2010, 01:15
|
|
|
cns80 napisał/a: | Julek napisał/a: | le jest mały problem niegaśnie kontralka srs. Sprzedawca twierdzi że to się stało bo był odłączony akumulator, | Odłączenie akumulatora kasuje błędy, a nie je powoduje Chyba niezła ściema. |
potrafi też powodować - patrz civic z mojej rodzinki |
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2010, 03:22
|
|
|
Potwierdzam, u rodziców w civicu odłączenie akumulatora powoduje właśnie błąd SRS |
|
|
|
 |
Julek
Nowy Forumowicz Luteq
|
Wysłany: 03-01-2010, 11:15
|
|
|
Dzięki za wasze opinie! Chyba jeszcze jednak się rozejrzę za czymś bardziej pewnym! |
|
|
|
 |
|