|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Bartek 19-12-2009, 15:51 |
[EAx 97-04] Avance V6 Szczecinek, 00` Prosze o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 16-12-2009, 18:56
|
|
|
Ale i masz tych zdjec! Piszcie sobie co chcecie,ale ja tez napisze to co uwazam... dodatkowych zdjec to tak dostales ze szok,sprzedajacy jest mitsumaniakiem wiec widzi ze auto jest na forum opisywane i doskonale wie jakie zdjecia ci wyslac zeby bylo ok, moim zdaniem obydwa blotniki ciemniejsze od kielichow i mysle tez ze dlatego sprzedajacy nie dal zdjecia centralnie od przodu,bo rzucaloby sie to w oczy, centralnie od boku zdjecia BRAK,na zdjeciu boku pasazera nie ma przedniego blotnika,po stronie kierowcy przod (blotnik i maska) wydaje sie ciemniejszy,stawiam ze auto mialo malowany przod,jakbym nie spojrzal na komputer to przod na tych zdjeciach sie rozni!!!
Dodam jeszcze ze na zdjeciu w aukcji(ostatnie) tam gdzie auto ma alusy 17 nie ma dziwnych odcieni,ale jak sie przyjrze na zdjeciach gdzie auto stoi na stalowkach,to przod jest inny!! Czy nie wydaje sie wam ze poduszka pasazera siedzi nie do konca idealnie? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-12-2009, 20:24
|
|
|
Tomek83 napisał/a: | stawiam ze auto mialo malowany przod | takie rzeczy nie dyskwalifikuja auta gdyz wiadomo ze moga sie zdarzyc obicia od kamyczkow, etc., a wlasciciel mogl to doprowadzic do porzadku, pewniejsza ekspertyze mozna otrzymac bedac przy aucie czy sie gdzies z czyms nie pocalowalo, co do nowych zdjac jak dobrze sie przyjrzec to najprawdopodobniej wychodzi ruda na lewym kielichu, zdjecia ogolnie nie obejmuja najwazniejszych newralgicznych punktów auta. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
|
Wysłany: 16-12-2009, 20:51
|
|
|
robertdg napisał/a: | zdjecia ogolnie nie obejmuja najwazniejszych newralgicznych punktów auta. |
Myslisz ze to przypadek? ja stawiam ze nie.
No jasna sprawa ze nie dyskwalifikuja auta,ale moim zdaniem wlasciciel powinien powiedziec co bylo robione i kupujacy powinien zaplacic za auto odpowiednio,ja gdybym mial 23tys zł na samochod to napewno nie kupil bym auta mocniej stuknietego. sam jezdze galantem powypadkowym w dodatku gdi ale cena tego samochodu byla adekwatna do jego stanu,dalem 500euro i wiem czym jezdze, a ten 23tys zl i tez nie wiadomo jak on wygladal |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 17-12-2009, 07:14
|
|
|
Tomek83, kielichy prawidłowo są w innym odcieniu niż błotniki. Poznaj trochę te samochody, potem wydawaj wyroki.
Po 2. Faktem jest, że sprzedający albo nie umie robić zdjęć (wszystkie są mocno prześwietlone), albo ma coś do ukrycia. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 17-12-2009, 11:20
|
|
|
Panowie, ja bym był bardziej wstrzemięźliwy co do oceny auta na podstawie zdjęć. Możemy np powiedzieć czy ma nieoryginalny grill, zderzak, kierownice, ale według mnie jeśli nie mamy pewności czy rzeczywiście odcienie są różne to nie działajmy na czyjąś niekorzyść. |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2009, 12:03
|
|
|
Owczar,ale ja nie przekreslam auta ani nie dzialam na czyjas niekorzysc,ale wydaje mi sie ze gosc ktory sprzedaje auto siedzi przy komputerze i smieje sie tu z was ze na mnie najezdzacie bo mam racje. Nie wypowiadam sie wiecej w tym temacie,bo sie pewnie skonczy na klotni,popatrz jak robione sa zdjecia -nie widac prawie nic,na tych co doslal tez nic nie widac,ze bezwypadkowy nie ma. Chce aby gosc ktory chce kupic auto zaplacil za nie odpowiednio do tego jaka mialo przeszlosc bo moim zdaniem 23.500 to cena za auto bezwypadkowe i idealne, |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2009, 12:06
|
|
|
Tomek83, rozumiem i nie mam zamiaru sie z nikim kłócić. Tylko ja osobiście z takich zdjęć bym nic nie pisał.
Niech prześle zrobione porządnie zdjecia, pod kątem prostym z każdej strony, całej sylwetki auta, w dobrej rozdzielczości i w dobrym swietle.
[ Dodano: 17-12-2009, 12:08 ]
Ogólnie dziwne że gość ma naklejki MM, a na forum nie sprzedaje więc to już o czymś świadczy. Nawet nie wiemy czyje to auto... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-12-2009, 12:32
|
|
|
Tomek83 napisał/a: | bo moim zdaniem 23.500 to cena za auto bezwypadkowe i idealne, | nigdy nie masz tej pewnosci według mnie cena jak najbardziej odpowiednia za takie auto, jakby byla za niska to byloby gmeranie ze podejrzanie niska ta cena.
Tomek83 napisał/a: | popatrz jak robione sa zdjecia -nie widac prawie nic | i ty napisales o tym i ja napisalem o tym i Barteknapisal o tym, ktos kto zna auto i wie przez kogo bedzie oceniane auto nie zapoda potrzebnych zdjec tylko bedzie sie tasował jak kot z mysza.
100% pewność da obejrezenie i ocenienie auta w rzeczywistości, moze napisac na podforum regionalnym i znajdzie sie ktoś chetny co by ocenil auto |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 17-12-2009, 15:36
|
|
|
Tomek83 napisał/a: | sprzedajacy jest mitsumaniakiem wiec widzi ze auto jest na forum opisywane |
Zapewne
Owczar napisał/a: | Nawet nie wiemy czyje to auto... |
Ja wiem czyje, ale uważam, że właściciel powinien sam się wypowiedzieć.
Nie można oceniać miśka tak negatywnie po tych zdjęciach. Trzeba jechać, zobaczyć i tyle. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
silversokol
Nowy Forumowicz silversokol

Auto: renault megane
|
Wysłany: 18-12-2009, 07:20
|
|
|
To by sie koledzy zgadzało, tylko spójrzcie 0 postów, 0 tematów...itp, itd, ostatnie logowanie w czerwcu.... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-12-2009, 18:34
|
|
|
silversokol napisał/a: | To by sie koledzy zgadzało, tylko spójrzcie 0 postów, 0 tematów...itp, itd, ostatnie logowanie w czerwcu.... |
To nie jego auto. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 19-12-2009, 09:23
|
|
|
Jak nie miałem nic do ukrycia to sprzedałem 2 Galanty klubowiczom, zanim wystawiłem je na Allegro. Myślę, że obaj użytkownicy do dziś nie mają do mnie żalu - z obydwoma utrzymuję kontakt ( i oni ze mną )
Daje to do myślenia. |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 19-12-2009, 15:47
|
|
|
Bartek, zgadzam się z Tobą, zresztą pisałem już o tym. |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 19-12-2009, 15:50
|
|
|
Na podstawie zamieszczonych zdjęć dalsza dyskusja nie ma sensu. Temat uznaję za wyczerpany do pojawienia się nowych fotek, lub relacji wiarygodnego świadka.
Jak zajdą przesłanki do jego otwarcia proszę o PM. |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
neverluk
Nowy Forumowicz
Auto: Corolla 1.8D "wół roboczy
|
Wysłany: 04-01-2010, 13:13 sport AVANCE, szczecinek
|
|
|
Witam.
Dzis natrafilem na kolejne ogloszenie, a wiec prosze o opinie:
Kod: | Witam wszystkich!
Przedmiotem licytacji jest Mitsubishi Galant 2.5V6 sport AVANCE z automatyczną skrzynią biegów Tiptronic. Autko sprowadziłem rok temu i od tamtej pory zrobiłem nim 16tys. km., obecnie ma 148tys przebiegu. Samochód jest w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, podróżowanie nim to czysta przyjemność. Środek jest w idealnym stanie(co widać na zdjęciach), lakier również bardzo zadbany.
Ciężko jest mi się z nim rozstawać, dlatego mam nadzieje ze wpadnie w dobre ręce:)
Autko posiada następujące wyposażenie:
*auto alarm
*czujki parkowania
*halogeny
*tempomat
*klimatyzacja(climatronic)
*4 x poduszki powietrzne
*ABS
*4 x elektryczne szyby
*elektryczne lusterka
*centralny zamek
*wspomaganie kierownicy
*welurowa tapicerka
*skórzana kierownica
*lakier metallic
*przyciemniane szyby
|
Tutaj jest link do Aukcji: GALANT 2.5 V6
Moje spostrzezenia: Brak wzmianki nt. Bezwypadkowosci, przebieg, i cena (czyzby faktycznie taki rewelacyjny stan) ??
Pozdrawiam i prosze fachowcow o Ocene. |
|
|
|
 |
|
|