|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galki zmiany biegow |
Autor |
Wiadomość |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 01:37 Galki zmiany biegow
|
|
|
Porobilem przy autku rzeczy, ktore najbardziej mnie kuly w oczy, usiadlem popatrzylem i stwierdzilem, ze jeszcze jedna rzecz mi nie pasuje i niemilosiernie kojarzy mi sie z daewoo tico czy innym ochlapusem - galka. No to wlazl na allegro i... no wlasnie co myslicie o TYM Moze nie jest to szczyt (osobiscie troszke bardziej podobaja mi sie z podluzna aluminiowa wstawka na gorze, jak w nowych autach robia), ale jak sie przypatrzylem i pokminilem, to mysle ze bylby to bardzo mily element w srodku. Gadalem juz z gosciem i wyglada to tak: sa jeszcze emaliowane, (dla mnie tylko skorka niestety troszku drozsza) oczywiscie rozklad biegow tylko odpowiednia - ladna czcionka i delikatny, ale gustowny i elegancki napis Mitsubishi, Galant, Colt, 2,5V6 czy co kto woli. Tak wlasnie to jest w tym najlepsze, ze mozna sobie zrobic co sie chce (no prawie, bo problem jest ze znakami zastrzezonymi takimi jak 3 diamenty, CocaCola itd. itp.) poza tym nie ma ograniczen, delfinek, stringi, Kubica, Twoj nick, z rozkladem biegow lub bez, co tylko Wam w duszy zagra. Podswietlenie dioda - rowniez do wyboru! Te co sa przedstawione na fotkach moze nie sa najciekawsze, ale jak bedzie tam to co kazdemu sie podoba to mysle, ze trudno byc nie zadowolonym.
Pytanie: kto wie jaki jest sposob mocowania standardowej galki w EA
Niestety nie robil jeszcze do EA galy, wiec nie wiadomo jak ja wykonac.
Prosba: niech wszyscy, ktorzy wiedza jaki jest rodzaj mocowania w danych modelach Mitsu pisza, informacja ta bardzo sie przyda (moze miec nawet wplyw na cene ).
Cena mniej-wiecej jak widac, jednak napewno im nas wiecej tym bedzie mniejsza (np. te 9PLN przy 10 os. jest spokojnie do urwania), a jesli dostarczymy przy okazji informacji o rodzajach mocowan w danych modelach to nawet jeszcze wiecej
Zegarami indiglo jeszcze nie moge sie zajac (czas) bo to grubsza sprawa, ale gale wciagam, kto sie przylacza
P.S. Jest jeszcze jedna rzecz, ale niestety nie moge jej opisac publicznie wiec zainteresowanych prosze o kontakt na pw, gg, lub @. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26-08-2006, 09:25
|
|
|
"Opinie są jak dziury w...." ale według mnie te gałki to wieś, poszukaj jakiejś ładnej szkoda szpecić taki ładny samochód. Zawsze była przykręcana, po prostu kręcisz nią w lewo i się odkręca. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 12:16
|
|
|
Dziekuje za opinie... a mozesz dac przyklad ladnej, bo z kilkudziesieciu, jakie ogladalem to ta jest jedna ze "smaczniejszych". Orientujesz sie czy we wszystkich modelach Mitsu sa wkrecane? |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 18:09
|
|
|
w space wagoniku są wkręcane |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-08-2006, 12:54
|
|
|
Colt C52, Galant E32 - wkręcane
po prostu spróbuj wykręcić - będziesz wiedział |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 15:33
|
|
|
W EA juz wiem gwint 10mm o dl. 28mm. Sek tylko w tym, ze zrobili tak dlugi ten drazek jak w autosanie albo ikarusie |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-08-2006, 16:05
|
|
|
możesz skrócić - potem gałkę kupisz nie wkręcaną lecz przykręcaną (np. śrubki z 3 stron dociskające ją do drążka |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 16:41
|
|
|
No wlasnie ale jak go skrocic, albo raczej jak go zdemontowac, bo w aucie flex narobi wiecej szkod niz dobrego, podobnie brzeszczot itp. Przykrecana nie kupie, bo juz raz mialem i jest do d*** bo sie poluzowuje, a ciagle dokrecanie powoduje wyrobienie sie gniazd srubek imbusowych. Za to nie ma problemu, jak drazek bylby wykrecony z nagwintowaniem go, tylko ... jak go zdemontowac i czy duzo jest z tym roboty |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 28-08-2006, 20:01
|
|
|
no troche jest, mniej wiecej wyglada to tak:
plus trzeba jeszcze ciegna odpiac i pozdejmowac plastiki lub probowac wyjac gora |
|
|
|
 |
Mari [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 02:11
|
|
|
hmm jak chcesz mam galke do sprzedania mialem ja wystawiac na aukcje , ale dla Ciebie moge zrobic promo, jak tylko dorwe aparat to zrobie foto i wrzuce, montowalem wiele galek , ze wzgledu na to gdzie pracowalemi powiem ze te przykrecane nie sa takie zle , wystarczy wlozyc gume na drazek i to dziala na to w ten sposob zeby sie galka nie odkrecala generanie ta co mam to srebrna aluminiowa okragla... jakbys byl zainteresowany dawaj na PW |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 07:30
|
|
|
Oups Nie no, nie bede rozbieral pol auta zeby uciac kawalek preta. Sproboje pilka. Mari dzieki za propozycje, jak chcesz to wstaw tu fotke, ale szczerze mowiac watpie, zebym sie skusil, bo mam chytry-dziki plan co do w/w galki.
Czy ktos sie orientuje jak wyciagnac mieszek z ta plastikowa podstawa? Ona jest tylko na zatrzaski i wystarczy pociagnac czy cos tam jeszcze trzyma |
|
|
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 29-08-2006, 08:03
|
|
|
Ja te wszystkie manuale pozamieszczałem dla jaj? Ściągnij zdziału download i sprawdź. Zawsze była ramka przykręcana na 4 śruby, ale przedtem trzeba było zdjąć tunel, bo zasłaniał te śruby. |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 08:17
|
|
|
Pewnie nie dla jaj i nawet mam to na kompie i patrzylem na ten schemat, ale wybacz nie znam sie na tym i nic mi nie mowia jakies smieszne strzalki, wiec moze to blad, ze zabieram sie za cos bez odpowiedniego przygotowania i chce cos zrobic, a moze poprostu ktos bedzie wiedzial i napisze jedno zdanie, ktore mi (a moze kiedys jeszcze komus) pomoze bardziej niz serwisowka. |
|
|
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 29-08-2006, 08:50
|
|
|
Masz wyraźny rysunek przecież, nawet śrubki pokazane, gdzie odkręcić.
Odkręcasz jedną śrubkę u góry konsoli (na pewno jest schowana, może pod zaślepką jak u mnie ) dwie śruby po boku i konsola zchodzi, pod nią masz już dostęp do mieszka. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 09:32
|
|
|
Ja też zastanawiałem się nad skróceniem gałki. Słyszałem opinie że dużo lepiej się zmienia biegi. Ktoś skracał w colcie? |
|
|
|
 |
|
|