|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ogrzewanie pinin |
Autor |
Wiadomość |
Daromen
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 98 Skąd: Żywiec
|
Wysłany: 06-01-2010, 19:31 ogrzewanie pinin
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów,otóż zwracam sie do wszyskich właścicieli pininów i nie tylko z pytaniem dotyczącym ogrzeania w tym że aucie,otóż jest ono bardzo słabe,trzeba wiele kilometrów przejechac zeby zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem i na tym sie to kończy,leci tylko delikatnie ciepłe,nie wiem czy te typy tak maja czy poprostu jest cos nie tak a jak tak to co? Jesli ktos wie to prosze o skomentowanie,z góry dzieki pozdrawiam.
[ Dodano: 06-01-2010, 19:34 ]
Daromen napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów,otóż zwracam sie do wszyskich właścicieli pininów i nie tylko z pytaniem dotyczącym ogrzeania w tym że aucie,otóż jest ono bardzo słabe,trzeba wiele kilometrów przejechac zeby zaczęło dmuchać ciepłym powietrzem i na tym sie to kończy,leci tylko delikatnie ciepłe,nie wiem czy te typy tak maja czy poprostu jest cos nie tak a jak tak to co? Jesli ktos wie to prosze o skomentowanie,z góry dzieki pozdrawiam. |
|
_________________ Pajero Pinin 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
yanes
Forumowicz
Auto: O2i SS2 4x4TDI,Audi A5 Q TDI
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lip 2009 Posty: 111 Skąd: Podhale
|
Wysłany: 06-01-2010, 20:59
|
|
|
Absolutnie sie z Toba nie zgadzam Pinin akurat ogrzewanie to ma b.dobre i szybkie jak każdy benzyniak zresztą.Może masz cos uszkodzone w sterowaniu nadmuchem albo filtr kabinowy (jeśli takowy jest bo jeszcze go nie odkryłem)jest zapchany.Dodam jeszcze że u mnie jest klima i podgrzewane fotele to komfort cieplny jest na maksa. |
|
|
|
 |
Grelu
Mitsumaniak
Auto: ASX 4wd i+ Pinin 1,8gdi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 57 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 07-01-2010, 18:28
|
|
|
Filtr kabinowy jest za schowkiem. Trzeba wyjąć cały schowek i wtedy można dobrać się do filtra. (otwierasz, naginasz plastikowe boki do wewnątrz - są tam takie blokady i wyjmujesz schowek)
Jeśli chodzi o grzanie to ja z kolei zauważyłem że na postoju (wolnych obrotach) auta nie zagrzeje choćby nie wiem jak długo był odpalony. Denerwujące. Może za wolne obroty mam?
W fordzie miałem tak, że nagrzewnica była cała obrośnięta kurzem i słabo oddawała ciepło. Po oczyszczeniu było ok. W MB uszkodzony termostat, a potem jeszcze pękło cięgło od takiej klapki która otwierała przepływ powietrza przez nagrzewnice. Ale auto miało prawie 30 lat.
Pozdrawiam! |
_________________ Pozdrawiam Serdecznie!
Grelu. |
|
|
|
 |
zuk21
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2.0 GDI 5D
|
Wysłany: 08-01-2010, 18:29
|
|
|
U mnie również nie ma problemu z ogrzewaniem, działa szybko i sprawnie. Według mnie przyczyn może być kilka, oprócz wymieniony przez przedmówców miałem kiedyś w starym aucie przypadek zapchanej (zakamienionej) nagrzewnicy. Poprzedni właściciel najwidzoczniej lał wodę zamiast płynu chłodniczego. Może warto też sprawdzić stan i poziom płynu chłodniczego, bo on jest odpowiedzialny za nagrzewanie wnętrza.
Pozdrawiam. |
|
 |
|
|