Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Zgubiony pilot - dokupic pilot czy centralke?
Autor Wiadomość
rick 
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2009, 13:24   

ja niedawno zakładałem centralke sterującą bo nie miałem pilotów, i roboty było na jakieś 3h, nie jest to trudne(chociaż minimalne pojęcie trzeba mieć o elektryce), ważne aby była dobra instrukcja dołączona, przy alarmie roboty jest trochę więcej jeżeli wstawiasz od podstaw nowy, a z tymi scyzorykami to może być ból bo immo oryginalnie jest zatopione w tym plastiku przy kluczu i ciężko było by to przenieść (mam w domu cały centralny zamek z takimi pilotami i niestety musiałem wstawić inny z oddzielnymi pilotami...

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 08-06-2009, 14:03   

Ostatnio dorabiałem w ASO cały kluczyk i piloty do centrali w Cari, wiem że jest to trochę inne ustrojstwo ale operacja zamknęła sie w 500zł.
Dodatkowo serwisant powiedział że wszystkie kluczyki i piloty których nie ma a były do tego auta nie będą już działać bo zmieniono kody.

irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Wysłany: 10-06-2009, 19:58   

ja polecałbym jednak wszystkim co nie posiadają pilotów zamontować nową centralkę, ponieważ koszt zakodowania nowego pilota + koszt pilota wyniesie więcej niż centralka a w dodatku jeśli ktoś ma możliwość i trochę umiejętności to na prawdę nie jest to trudne.

tak jak kolega napisał wyżej: dobra instrukcja i każdy sobie poradzi. w razie pytań piszcie.

xostry
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2009, 21:50   

Witam. Mam taki problem. Mialem pilota "scyzoryka" ale sie polamal. Wiec kupilem drugi. Ale gdy przelozylem do niego grot to nie chce mi juz dzialac. Co sie moglo stac ? Immo wyparowalo z niego czy jak? :(

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 26-06-2009, 11:31   

Kolego przecież immo nie jest w grocie, tylko pewnie było w tym starym scyzoryku. Musisz przełożyć grot i kapsułkę immo.

xostry
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2009, 17:00   

A jak to wyglada? Grot juz przelozylem ale nie wiem jak wyglada immo? i czy musi byc zasilane?

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 26-06-2009, 19:08   

Nie musi, jest zasilane bezprzewodowo ze stacyjki. Immo wyglądają różnie. Pewnie gdzieś w tym scyzoryku jest, ale przeważnie jest blisko grotu, a nawet nie wiem czy nie powinno się stykać.

xostry
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2009, 19:32   

Ok. Dziekuje. Juz chyba to znalazlem. Sprobuje przylozyc to do stacyjki i zobacze czy odpali

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2009, 09:31   

mozna tez zamontowac sterownik z poliftowego galanta JDM i uzyc pilota z takiego galanta, mamy wtedy dodatkowo domykanie szyb w orginalnym pilocie/kluczyku

firtiris 
Mitsumaniak
fotoamator :)

Auto: Galant
Wysłany: 09-12-2009, 00:28   [EA2A] jak zmienić sterownik centralnego zamka

Witam
Mam 1 kluczyk i 1 pilot w stanie "smierci klinicznej"
Poprzedni wlasciciel (kobieta o długich paznokciach) rozwalila pilota a potem go skleila
jakąś poksyliną czy czymś takim razem z rozwalonymi gumkami.
Chcialbym wymienić sterownik i dorobić nowy komplet kluczy razem z pilotami.
Kto mi powie jak to zrobić i co najlepiej wsadzić.
Myśle o mozliwości otwierania bagażnika z pilota.

pozdrawiam

beno729 
Mitsumaniak

Auto: Galant Sport, Peugeot 405
Wysłany: 13-12-2009, 10:03   

Panie Kolego.

Na pewno musisz kupić coś przynajmniej dobrego - ja polecam ci taki zestaw:

http://stig.pl/produkty.p...uktu=311&id=287

Pilot ze scyzorem - dokupujesz sobie grot za 10zl, docinasz u zegarmistrza. Zakodowanie nowego immobilisera u mnie to wydatek 45 zł - to wszystko, nowy pilot, klucz i immo gotowe.

Jeśli nie chcesz scyzora, nie chcesz bawic sie w dorabianie/przekladanie - napisz do stig.pl aby dali Ci inny, zwykly pilot - jest do wyboru kilka wzorow, musisz tylko do nich zagadac.

Centralka ktora podalem ma kanal dodatkowy - np do klapy bagaznika.
Do tego bedziesz potrzebowal jeszcze silownik, ktory pociagnie za zamek i go otworzy - w galancie bedzie to silownik na linke - sam taki posiadam, sprawuje sie znakomicie - naciagnalem dodatkowo sprezyny klapy tak ze po kliknieciu w pilot maska sama sie podnosi do gory.

http://stig.pl/produkty.p...uktu=103&id=284

Do tego potrzebny jest jeszcze przekaznik - ktory sami Ci zaproponuja bo jest niezbedny - kosztuje ok 10zł u nich, 1-3zł w lokalnym sklepie elektronicznym :)

W zestawie jest instrukcja - jeśli bedziesz mial problemy, pisz na priv, chetnie pomoge - mam temat alarmu i silownikow za sobą :)

pozdrawiam

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2009, 10:44   

beno729 napisał/a:
Zakodowanie nowego immobilisera u mnie to wydatek 45 zł

beno729, gdzie tak tanio kodują immo?

beno729 
Mitsumaniak

Auto: Galant Sport, Peugeot 405
Wysłany: 14-12-2009, 19:05   

Bielsko Biała centrum handlowe Sfera - zegarmistrz na parterze - monter akrobata, czego to on nie robi. Sam bylem w szoku gdy powiedzial mi 45zł - tak, własnie tyle. Ktoś potrzebuje to podesłać i załatwie :)

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 12-01-2010, 15:56   

Jak dokładnie jest z pilotami do galantów EA ? czy do swojego auta mogę zakodować jakiegokolwiek pilota z EA ?
Czy nap. takie :
da radę zakodować w moim galu z 98 - oryginalnego miałem innego pilota, z wąskimi gumowymi przyciskami i diodą. Zresztą - czy ktoś wie czy te z fotki są aby na pewno firmowymi, oryginalnymi pilotami od EA ?

tomuswoszu 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA V6
Wysłany: 13-01-2010, 15:03   

te na fotce to oryginalne. tylko chyba od 99. Oferty tylko na PW lub w dziale sprzedam.
Ostatnio zmieniony przez Owczar 13-01-2010, 15:08, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu