Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuning protona
Autor Wiadomość
Canonier 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI OUTLANDER 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2010, 01:22   Tuning protona

witam,
Mam pytanie czy tuningujecie wasze protony optycznie? czy jest sens ładować kasę w auto warte max 6k? Myślałem nad alu koszt ~1k, instalacja gazowa ~2k, jakiś spoilerek na tył ~200zł, przyciemnianie szyb z 300zł...czy jest sens czy lepiej sprzedać i kupić "wszystkomający" egz.
Druga sprawa, mam pytanie bo wraz z nadejściem mrozów zaczeła mi mrugać lampka od SRS, mruga regularnie co parę sekund, boję się żeby mi gdzieś poducha nie strzeliła w twarz w czasie jazdy, w książce serw przetłumaczyłem sobie że można odpiąć aku na 2h ale to nie pomogło. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 07-01-2010, 19:50   

Ja myślę, że albo instalacja gazowa, albo tunning. Abstrachując od sensu posiadania takiej instalacji, żeby się tu ponowna dyskusja na ten temat nie wywiązała to jeszcze nie widziałem, żeby np. WestCoastCustoms cokolwiek tuningując zakładali takową.
Moim zdaniem wszystko zależy od Twoich planów. Jeśli masz zamiar jeszcze pojeździć swoim autem to chyba warto dołożyć. Kupno kolejnego egzemplarzu to poznawanie jego historii od nowa.
A co do kontrolki to ja tak jeżdżę ponad rok i jeszcze mi się poducha nie otworzyła, ale przyznam, że też miałem takie myśli. Ktoś wie jak skasować ten błąd?
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

Canonier 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI OUTLANDER 2.0 DID
Wysłany: 14-01-2010, 10:13   

To że miga oznacza problem z napinaczem pasów bezp. więc się uspokoiłem.

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 14-01-2010, 15:54   

Dobrze widzieć, a wiadomo jak go skasować?
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

S_T_E_F_F 
Mitsumaniak

Auto: PROTON 415 GLSI
  Wysłany: 16-01-2010, 17:15   a propo optycznego tuningu Protona...

Odnośnie Tuningu Protona to nigdy się nie zastanawiałem czy warto, ale fajnie jest jak ludziska mówią że ma się ładne auto. I jak zaraz pytają co to za marka itp. Ich mina i zdziwienie jak słyszą Proton... Ja miałem jakiś czas temu wizje i dokonałem kilku rzeczy...

Mianowicie naklejki na karoserii,przyciemnione szyby,spoiler na tylnej klapie,wloty powietrza na masce,Alufelgi,znaczek protona na grillu wymieniony na ten z nowszych już modeli,sportowy tłumik,sportowa kierownica,sportowe pokrowce na fotele,nakładki na pasy,nakładką na dźwignię hamulca ręcznego,neony które świecą w okolicach nóg pasażera i kierowcy, lampka w podsufitce innej barwy,podświetlana gałka zmiany biegów z logiem Protona i schematem,dodatkowe zegary podświetlane.
Ostatnio zamontowałem sterownik zamka centralnego na pilota i aktywny subwoofer...
Jednym się to podoba innym nie, ale to już kwestia gustu...
Tak właśnie stałem się członkiem DKT- Dolnośląskiego Klubu Tuningowego

Odpowiedz do tematu