|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Kolejna prośba o opinie. |
Autor |
Wiadomość |
gregorpi
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2010, 10:33 [MSS 1.3] Kolejna prośba o opinie.
|
|
|
Witam serdecznie. czas na małe zmiany autka i Space Star ma duże szanse.Lecz są dylematy . Przeglądam to forum często i może ktoś mi coś tu poradzi lub odradzi. upatrzyłem sobie MSS 1.3 86 koni. Jeżdżę większość poza miastem ( ok 25tyś /rok) ale nie autostrady, raz w roku wjazd wakacyjny. Żonka ,dzidzia,psiak.jazda do 110km/godzinę .znalazłem jeden egzemplarz i zaskoczony jestem przestrzenią w środku i pracą silnika ale troszkę obawiam się tego 1.3 czy taki silniczek da radę (chodzi o spalanie) 80% jazdy jeżdżę sam. Na DID mnie nie stać. oto autko ,coś robione na lewym błotniku przednim i zderzaku tył. ogólnie ok. z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11101524 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 13-01-2010, 13:03
|
|
|
Wygląda przyzwoicie ładnie wypolerowany
Wgnieciony maska i błotnik nad reflektorem od strony kierowcy.
Poza tym zdaje się że napisy mu z tylnej klapy uciekły ale może te wersje nie miały.
140kkm ?? Standardowe ustawienie po cofnięciu Wydaje mi się że deko mało jak na rocznik i powycieraną chyba kierownicę. Więcej raczej ze zdjęć nie widać.
1,3 da radę - sporo ludzi jeździ i nikt na dynamikę nie narzeka. Co do spalania zerknij na motostat albo podobną stronę sporo się wyjaśni |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2010, 16:21
|
|
|
Na zdjęciach wygląda ładnie. Szkoda, że więcej ze środka nie widać. Silnik nie był myty co moim zdaniem na plus. Jedynie co to po prawej stronie uszczelka głowncy może puszczać bo chyba lekko zapocony jest lub może po prostu cos się rozlało. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 13-01-2010, 17:27
|
|
|
średnie 6? średnie tak, ale tylko na trasie... |
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 14-01-2010, 08:51
|
|
|
xjacobs napisał/a: | średnie 6? średnie tak, ale tylko na trasie... | Mój MSS z takim silnikiem, jak pisze gregorpi, w mieście pali do 6,5 (częste zatrzymywania i ruszania). Poza miastem (nie na autostradzie) w zakresie prędkości 80 - 110: 5,2 do 5,8, na autostradzie, przy stałej prędkości 120: 6,0 do 6,5. Bak paliwa starcza na 740 do 800 km.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 661 Skąd: Pajęczno-okolice
|
Wysłany: 14-01-2010, 10:55
|
|
|
halbog napisał/a: | Mój MSS z takim silnikiem, jak pisze gregorpi, w mieście pali do 6,5 (częste zatrzymywania i ruszania). Poza miastem (nie na autostradzie) w zakresie prędkości 80 - 110: 5,2 do 5,8, na autostradzie, przy stałej prędkości 120: 6,0 do 6,5. Bak paliwa starcza na 740 do 800 km.
Pozdrawiam
Bogdan |
Potwierdzam, tyle pali na bank. Nie jest to demon przyspieszeń bo jakby miał 2,0 pod maską to może by przyspieszał, ale za to spalanie ma przecudne. Jak jeździłem na benzynie, też poza miastem ale po wiejskich drogach wychodził mi 6,5l/100km - trasa 5,8 l/100km oczywiście z włączoną klimą (czy z klimą czy bez, nie odczuwam straty mocy, może dlatego, że w większości jeżdżę sam)
Najmniej pali jeśli stosujesz pseudo ekonomiczną jazdę czyli między 2000 a 2500 obr./min. i hamujesz biegami.
Pół roku temu założyłem LPG Omegas (sekwencja) i gazu pali około 7l/100km. W przeliczeniu na złotówki tyle co skuter
Teraz MSSem jeździ moja żona i potrafi zejśc z gazem poniżej 6l/100km. Jak ona to robi? Nie wiem
Jeżeli szukasz auta dla rodziny i nie masz rajdowych zapędów to polecam. Wygodny, przestronny, wymiary zewnętrzne colta CJO (sprawdzałem), dobrze a wręcz rewelacyjnie jedzie po śliskich nawierzchniach (100km/h po śniegu bez problemów) w zaspach ma problemy z nieobudowanym od spodu silnikiem bo ostatnio zgubiłem w śniegu pasek od wspomagania i klimy ale idzie jak burza.
No i najważniejsze, nie psuje się |
|
|
|
 |
|
|