Wymiana pompy ze sterownikiem ABS |
Autor |
Wiadomość |
sandacz
Nowy Forumowicz
Auto: L 200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2010, 12:52 Wymiana pompy ze sterownikiem ABS
|
|
|
Witam! Założę nowy temat bo może komuś to też pomoże. Wysiadł mi kompletnie ABS i ESP, pojechałem do serwisu w Niemczech i tam stwierdzili po 2 dniach grzebania w aucie że pompa jest do wymiany. Koszta nowej to 1300 Euro. Pytanie czy można wsadzić używaną z allegro? W serwisie powiedzieli że będzie problem z jej podłączeniem i zgraniem z kompem bo nie ma czystej pamięci a w serwisie tego nie mogą skasować... Co radzicie? |
|
|
|
 |
marmatjul
Nowy Forumowicz
Auto: L200 08
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: Pszczyna
|
Wysłany: 14-01-2010, 22:56
|
|
|
Można wymienić bo wymieniałem klientowi i zadziałała bez problemu, tylko w tym modelu takie objawy daje uszkodzony czujnik skrętu koła kierownicy gdyż przestaje działac CAN i na testerze fabrycznym też głupoty wypisuje że pół sterownika uszkodzone chcesz wiecej info to napisz na pw |
_________________ MAX |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-01-2010, 00:22
|
|
|
sandacz, powiedz panom z serwisu żeby dokładnie obejrzeli bezpieczniki zasilające blok ABS. Jesli masz hak holowniczy to mogło dojść do przeciążenia instalacji. Najczęściej sa nadpalone gniazda bezpieczników, następuje spadek napięcia zasilającego ABS i ABS zgłasza bzdurne błędy np. o uszkodzeniu czujnika ciśnienia płynu hamulcowegoitp. |
|
 |
sandacz
Nowy Forumowicz
Auto: L 200
|
Wysłany: 15-01-2010, 08:53
|
|
|
dzięki za odpowiedzi, najaśnie jeszcze co robili w serwisie: zaczęli od sprawdzania bezpieczników i czujników. Czujnik kierownicy był uszkodzony i wymienili błąd dalej ten sam i nie mogą wykasować, sprawdzili wszystkie sygnały i błędy niby ewidentnie powstają w samym module...Podajcie adresy gdzie można wymienić pompe jeśli zakupię na alledrogo... |
|
|
|
 |
|