Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outek II zagłówki
Autor Wiadomość
adrian71 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-01-2010, 20:06   Outek II zagłówki

czesc mitsumaniaki. Szukalem,ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie,a wiec:
czy da rade wymienic zagłówek w fotelu kierowcy, na jakis inny,bardziej wygodny, bo musialbym miec fotel 20cm od kierownicy i to jeszcze na kącie 90 stopni zeby oprzec leb o zagłówek, mysle nad zamontowaniem zagłówka który moznaby regulować do tyłu i do przodu, a nie tylko gora/dol. Czy macie jakies pomysly?
pozdrawiam

Stefff
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2010, 22:18   

jadąc opierasz głowę na zagłówku :shock: :shock: :shock: :shock:

tytko 
Forumowicz

Auto: 2,0 did
Wysłany: 17-01-2010, 22:52   

Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy

Stefff
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2010, 22:57   

kup sobie coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...z_na_szyje.html

pretor 
Forumowicz

Auto: 2,2 diesel
Wysłany: 17-01-2010, 23:16   

Dobrze Cię rozumiem. Ergonomicznie zaprojektowane zagłówki to niestety rzadkość. Średnica rurek i nacięcia są standardowo wszędzie takie same. Sprawdź rozstaw rurek i możesz dobrać coś z innych marek. Ze znanych mi firm prawie wszystkie nissany, fordy, peugeoty mają zagłówki regulowane w dwóch płaszczyznach.

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 17-01-2010, 23:25   

Wlasnie nie opieram bo musialbym lezec na fotelu. Jezdzilem S klasa-najlepsze zaglowki na swiecie, w cl'u to samo,bmw 750Li.. By tak wymieniac.. Bezpieczenstwo swoja droga,ale chodzi tez tu o wygode, ale na dluzsze trasy brakuje mi czegos o co mozna oprzec glowe, zaglowki w outlanderze to kicha na maxa.
Pretor,dziekuje, bede sie rozgladac. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez adrian71 04-04-2010, 19:47, w całości zmieniany 1 raz  

Steff 
Forumowicz

Auto: Glonojad
Wysłany: 17-01-2010, 23:33   

porównywać Out do komfort sitze to trochę nieporozumienie :wink: :wink:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 18-01-2010, 10:14   

tytko napisał/a:
Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy
tak, masz rację. ale prawidłowa pozycja to głowa opierająca się o zagłówek, bo wówczas nie ma uderzenie o zagłówek przy "wjeździe od tyłu". Nie tylko w klasie wyższej są z regulowanym nachyleniem czyli odległością od głowy, aby można było sobie dopasować do własnej pozycji za kierownicą.

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 18-01-2010, 21:09   

Nie chodzi mi o to ze porownuje klasowo outka do Ski, ale chodzi mi ze w takich autach, jest mozliwosc oparcia glowy o zaglowek i nikt nie uwaza czegos takiego za wielkie halo, wiec nie wiem czemu taka reakcja. Tak jak napisal kolega wyzej, jak ktos mi wjedzie w dupe to majac oparta glowe o zaglowek raczej mniej krzywdy mi sie stanie.

Odpowiedz do tematu