Outek II zagłówki |
Autor |
Wiadomość |
adrian71
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2010, 20:06 Outek II zagłówki
|
|
|
czesc mitsumaniaki. Szukalem,ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie,a wiec:
czy da rade wymienic zagłówek w fotelu kierowcy, na jakis inny,bardziej wygodny, bo musialbym miec fotel 20cm od kierownicy i to jeszcze na kącie 90 stopni zeby oprzec leb o zagłówek, mysle nad zamontowaniem zagłówka który moznaby regulować do tyłu i do przodu, a nie tylko gora/dol. Czy macie jakies pomysly?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Stefff [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2010, 22:18
|
|
|
jadąc opierasz głowę na zagłówku |
|
|
|
 |
tytko
Forumowicz
Auto: 2,0 did
|
Wysłany: 17-01-2010, 22:52
|
|
|
Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy |
|
|
|
 |
Stefff [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pretor
Forumowicz

Auto: 2,2 diesel
|
Wysłany: 17-01-2010, 23:16
|
|
|
Dobrze Cię rozumiem. Ergonomicznie zaprojektowane zagłówki to niestety rzadkość. Średnica rurek i nacięcia są standardowo wszędzie takie same. Sprawdź rozstaw rurek i możesz dobrać coś z innych marek. Ze znanych mi firm prawie wszystkie nissany, fordy, peugeoty mają zagłówki regulowane w dwóch płaszczyznach. |
|
|
|
 |
adrian71
Forumowicz

|
Wysłany: 17-01-2010, 23:25
|
|
|
Wlasnie nie opieram bo musialbym lezec na fotelu. Jezdzilem S klasa-najlepsze zaglowki na swiecie, w cl'u to samo,bmw 750Li.. By tak wymieniac.. Bezpieczenstwo swoja droga,ale chodzi tez tu o wygode, ale na dluzsze trasy brakuje mi czegos o co mozna oprzec glowe, zaglowki w outlanderze to kicha na maxa.
Pretor,dziekuje, bede sie rozgladac. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez adrian71 04-04-2010, 19:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 17-01-2010, 23:33
|
|
|
porównywać Out do komfort sitze to trochę nieporozumienie |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 18-01-2010, 10:14
|
|
|
tytko napisał/a: | Zagłówek służy dla bezpieczeństwa podczas wypadku , a nie jako poduszka podczas jazdy | tak, masz rację. ale prawidłowa pozycja to głowa opierająca się o zagłówek, bo wówczas nie ma uderzenie o zagłówek przy "wjeździe od tyłu". Nie tylko w klasie wyższej są z regulowanym nachyleniem czyli odległością od głowy, aby można było sobie dopasować do własnej pozycji za kierownicą. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
adrian71
Forumowicz

|
Wysłany: 18-01-2010, 21:09
|
|
|
Nie chodzi mi o to ze porownuje klasowo outka do Ski, ale chodzi mi ze w takich autach, jest mozliwosc oparcia glowy o zaglowek i nikt nie uwaza czegos takiego za wielkie halo, wiec nie wiem czemu taka reakcja. Tak jak napisal kolega wyzej, jak ktos mi wjedzie w dupe to majac oparta glowe o zaglowek raczej mniej krzywdy mi sie stanie. |
|
|
|
 |
|