|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana sprzęgła w Pajero 2.8 TD (ES) |
Autor |
Wiadomość |
mak721
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II Long 2.8 TD 95'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2010, 13:31 Wymiana sprzęgła w Pajero 2.8 TD (ES)
|
|
|
Jestem tu nowy więc zacznę od przywitania się ze wszystkimi MM. Bardzo mi miło WITAJCIE.
A teraz do sedna sprawy. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Pojarki 2.8 TD SHOGUN z 95 roku ze skrzynią ES. Ze względu na to że autkiem nie jeżdżę szybko więc dopiero ostatnia przy wyprzedaniu (powyżej 90 km/h) obroty do oporu w górę, a autko nie jedzie. Gdy ruszam nic nie szarpie nie chrobocze i nie zgrzyta. Słychać łożysko oporowe przy zwolnionym sprzęgle.
Pierwsze co mi przyszło do głowy - kończy się sprzęgło ( trudno przeżyję wymianę ), ale czytając różne artykuły w prasie spotkałem się jeszcze z pojęciem koła dwumasowego ( podobno b. drogie ). I teraz mam pytanie czy w moim autku występuje takie coś czy nie ?
Proszę o pomoc.
mak721 |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 20-01-2010, 15:09
|
|
|
A skrzynię masz manualną czy automat ? |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
mak721
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II Long 2.8 TD 95'
|
Wysłany: 20-01-2010, 18:21 re
|
|
|
Manualna skrzynia |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 20-01-2010, 23:07 Re: re
|
|
|
mak721 napisał/a: | Manualna skrzynia | Koło o które pytasz to jak się nie mylę to te które pośredniczy między wałem silnika a sprzęgłem. Z opisu wynika ze prawdopodobnie poszła Ci tarcza albo podciągnięte sprzęgło się ślizga. Nie wiem jak rozwiązane masz sterowanie sprzęgłem, bo gdyby była to linka to może być za bardzo naciągnięta i sprzęgło się ślizga... , jak hydraulika to prawdopodobnie poszła tarcza.
Koło dwu masowe ponoć pękają wiec w tym przypadku będzie walić w silniku... |
|
|
|
 |
|
|