Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
[Cari 1.8] Chciałbym kupic Cari, poproszę o poradę
Autor Wiadomość
szlaczek 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma w planach
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-01-2010, 11:57   [Cari 1.8] Chciałbym kupic Cari, poproszę o poradę

Na wstępie witam wszystkich, ponieważ to mój pierwszy post na tym forum.

Bez zbędnych wywodów, czytając to forum kompletnie zachorowałem na Cari:)

poprzednio jeździłem golfem III (nie wiem czy potrzebnie to piszę, bo narażę się na bezkompromisową krytykę, ale to w ramach skruchy:) )

Szukam Cari do 10k zł(wiem, skromnie ale nic się nie da zrobić)

priorytet to poduchy 2, jestem świeżo po wypadku:) najchętniej klima, to tyle z "bajerów"
Chciałbym kupić z LPG, ew coś taniej bez, ale tu odpada GDI(tak stwierdzam po przejrzeniu forum)

na allegro jest kilka ogłoszeń, oto jedno z nich które mnie zaciekawiło:

http://moto.allegro.pl/it...limatronik.html

będę wdzięczny za każdą opinię i radę przy zakupie.

A może ktoś z Was ma Cari do sprzedania, z tego co czytam wyrwać samochód od Was, to skarb:)

Ze swojej stronie mogę się odwdzięczyć retuszem zdjęć itp, jestem grafikiem.

Pozdrowienia i z góry dziękuję

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 20-01-2010, 12:45   

szlaczek napisał/a:
poprzednio jeździłem golfem III (nie wiem czy potrzebnie to piszę, bo narażę się na bezkompromisową krytykę, ale to w ramach skruchy:) )

Kiedyś też jeździłem golfem (II) i się nie wstydzę :) , doszedłem jednak do wniosku, że z różnych powodów nie będę wspierał niemieckiej motoryzacji i "zakochałem" się w japończykach.
Co do tej Cari w ogłoszeniu.
1. reflektor od kierowcy wymieniony, średnio spasowany, maska na mój gust leży ok, ale może chłopaki co mają większy talent do tych spraw coś wynajdą,
2. klapa tylnia średnio mi się podoba, ale może się czepiam - sprawdź, czy szczeliny są równe po obydwu stronach,
3. szkoda, że nie ma zdjęć pod maską, tam czasem ciekawe rzeczy widać, poproś sprzedawcę o takie fotki.
tyle złego wynika ze zdjęć, cena jest dość niska (biorąc pod uwagę że ma LPG), jeśli autko dobrze by się spisywało. Jeśli chodzi o instalację LPG, to osobiście nie brał bym autka bez sekwencji, może generować tylko kłopoty (tak ogólnie to wolałbym kupić autko bez LPG i zamontować we własnym zakresie). Osobiście nie przepadam za kombinacją hak-LPG, zawsze wydaje mi się, że takie auto było "ciągane".
Biorąc pod uwagę, że nie masz daleko - warto je sprawdzić.

Marcin87 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 97' 1.8 GLS Hatchback
Wysłany: 20-01-2010, 18:57   

Ja jestem dumnym właścicielem juz drugiej cari. I nigdy nie byłem wcześniej właścicielem rzadnej innej marki :D Pierwszą rozbiłem w listopadzie. Żal, auto do kasacji. A ja nawet siniaka nie miałem. Obecnie właśnie taki jak w tym ogłoszeniu tylko w automacie. Odnosnie tego co właściciel napisał to sam nie ma pojęcia o tym aucie. Nie ma wersi GLI a jego wersja to GLS i owszem najbogatsza ma 4 poduchy. Nie zgadza sie liczba koni pod maska, napisał 125 co by znaczyło, że ma silnik GDI pod maską, a w tym roczniku nie miało prawa go być. Ciekawe czego jeszcze on sam nie wie o tym aucie :D Odnośnie tej klapy, na zdjęciach rzeczywiście dziwnie wygląda. :? Cena jak na ten model wyposarzenia nie jest zbyt wysoka. Ciekawi mnie powód. No a jesli chodzi o gaz to lepiej rzeczywiście samemu montować.

szlaczek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-01-2010, 21:43   

Dwie zgodne opinie, decyduje się więc na poszukiwanie cari bez gazu, później zainstaluje dodatkowo.
Skłaniają mnie do tego plany dość długiego jeżdżenia tym samochodem, więc nie będę żałował kilku 100... szczególnie że może się to zemścić:)
Bardzo dziękuję Wam za zainteresowanie, jeśli ktoś ma coś na oku bardzo proszę o informację. Ja zaczynam łowy:)

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 20-01-2010, 23:05   

Jak coś wypatrzysz podrzuć linka, będziemy oglądać. Pozdrawiam.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 20-01-2010, 23:10   

Te auto ma 115 KM.
szlaczek, powiedz nam czy wolisz 1.8 115KM z 1997r czy 1.6 100KM z 1999r.
Za 10 tys to juz kupisz z 4x Airbag.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

szlaczek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2010, 03:12   

ciężki wybór, ale chyba wolę 1.6 z 99 roku, zawsze to kilka lat młodszy:) chociaż jestem młody, demonem prędkości nie jestem, bardziej sknerą:) , bo dość dużo jeżdżę.

Marcin87 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 97' 1.8 GLS Hatchback
Wysłany: 22-01-2010, 21:41   

1.8 wcale nie pali duzo wiecej niz 1.6 nie warto az tak oszczędzać. Komfort jazdy majac 115 KM pod maska jest lepszy wiem bo posiadałem obie te wersje:D A 2 lata nie robią wielkiej różnicy w tym aucie. Jest ono bardzo niezawodne przy odpowiedniej dbałości przy jego eksploatacji. Trzeba tylko znaleść mało wyeksploatowany egzemplarz...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 24-01-2010, 13:47   

Zle spasowany przod, prawdopodobnie uderzona w przedni lewy naroznik(od strony kierowcy).
szlaczek napisał/a:
Chciałbym kupić z LPG, ew coś taniej bez

szukaj 1,8. Spalanie to samo co 1.6 a wieksza moc pozwala na bardziej relaksacyjna jazde. Oba dobrze sprawuja sie na LPG.
szlaczek napisał/a:
zawsze to kilka lat młodszy:)

Nie patrz na rok, tylko na stan techniczny. Niekiedy teoretycznie staszym autem pojezdzisz dluzej niz nowszym a bardziej "zajechanym"
Pozdroo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi