Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wkurzajace spryskiwacze
Autor Wiadomość
13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2010, 19:30   

sprawdziłem szyba i xenony spryskują się z automatu razem w obydwu ustawieniach przełącznika świateł OFF i AUTO.Jedyna opcja gdzie spryskuje się sama szyba to przełącznik świateł na pozycyjnych.Powracając do wątku wcześniejszego przy Xenonach jest obowiązek posiadania spryskiwaczy ale niema obowiązku żeby działały łącznie z spryskiwaczem szyby.Wystarczył by oddzielny wyłącznik który zresztą jest na szczycie włącznika świateł i kierowca powinien decydować ,kidy spryskuje światła

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 25-01-2010, 19:39   

13zbyszek13 napisał/a:
szyba i xenony spryskują się z automatu razem w obydwu ustawieniach przełącznika świateł OFF i AUTO

Jak masz ustawiony tryb skandynawski to tak jest.
13zbyszek13 napisał/a:
Jedyna opcja gdzie spryskuje się sama szyba to przełącznik świateł na pozycyjnych

Czyli jest dokladnie ta jak w kazdym aucie z tyi lampami.

Brak osobnego przycisku...powod prosty...oszczednosci :(

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 25-01-2010, 19:40   

czy ktoś się orientuje czy jest taka możliwość przy ustawieniu przełącznika świateł w pozycji AUTO żeby włączały się tylko światła postojowe a po zmroku mijania / xenony /

[ Dodano: 25-01-2010, 19:45 ]
kolego Dąb ale osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł ,znajduje się na szczycie przełącznika od świateł pod kierownicą

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Wysłany: 25-01-2010, 20:10   

13zbyszek13 napisał/a:
czy ktoś się orientuje czy jest taka możliwość przy ustawieniu przełącznika świateł w pozycji AUTO żeby włączały się tylko światła postojowe a po zmroku mijania / xenony /

No ale co by Ci to mialo dac, bo nie bardzo rozumiem ?
Chcesz jezdzic za dnia na postojowych?
Pały za takie cos mandat Ci wlepia, nie mowiac juz o zagrozeniu dla innych na drodze...

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-01-2010, 20:10   

13zbyszek13 napisał/a:
kolego Dąb ale osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł ,znajduje się na szczycie przełącznika od świateł pod kierownicą

kolego pechowy zbyszku 8) prosze nie nie przyrownywac mnie do drzewostanu lesnego :D
dab, nie dąb
13zbyszek13 napisał/a:
osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł

to tym bardziej bardzo inteligentne podejscie do sprawy..zupelnie bez sensu...

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 25-01-2010, 20:13   

Kombinuję LEDY do jazdy dziennej, przy okazji problem pryskania świateł by się sam rozwiązał

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-01-2010, 20:15   

LEDY w tej funkcji - fajna rzecz ale jak widze te poprzyklejane tu i owdzie listwy w innych autach to mnie zenada lapie za serce...slabo takie przeszczepy wygladaja :?

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 25-01-2010, 20:17   

kolego dab najbardziej jak mogę to Cię przepraszam że Ci nadepnołem na odcisk , a pechowy to nie jestem.Nie wiem czemu tak uważasz

[ Dodano: 25-01-2010, 20:20 ]
kombinuję nie przyklejane ani przeszczepy a citiguar z LEDami COBRY.Są tam światła do jazdy dziennej HELLI

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-01-2010, 00:42   

13zbyszek13 napisał/a:
kolego dab najbardziej jak mogę to Cię przepraszam że Ci nadepnołem na odcisk , a pechowy to nie jestem.Nie wiem czemu tak uważasz

[ Dodano: 25-01-2010, 20:20 ]
kombinuję nie przyklejane ani przeszczepy a citiguar z LEDami COBRY.Są tam światła do jazdy dziennej HELLI

"sie nie gniewam", jak to w filnie mawiaja :biggrin:
Co do twojej pechowosci, to tez w odpowiedzi na twojego dęba poslanego w moim kierunku 8) odpowiedzialem z humorem "pechowym zbyszkiem" - z racji az dwoch trzynastek przy twoim nicku (ktore jak wiemy sa dla niektorych pechowe) :biggrin:
Taki zarcik. :D

Co do LEDow, mozesz wkleic fote lub linka?

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 26-01-2010, 07:37   

http://cobra-sor.wronski.info.pl/mit1287.jpg -- to jest adres do tego o czym pisałem

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 26-01-2010, 09:56   

Piszecie o oszczedzaniu plynu i decydowaniu kiedy umyc swiatla a nikt sie z was nie zastanawial ze to dla dla naszego wspolnego bezpieczenstwa jest zamontowane ???
doskonale wiem ze spryskiwacz nie umyje dobrze klosza ale zawsze troche go przeplucze a jak szyba jest brudna i wymaga umycia to swiatla z pewnoscia tez.
Ja osobiscie plynu nie oszcedzam a od czasu do czasu zatrzymuje sie jeszcze na stacjach i myje swiatla, lusterka i szyby przy okazji kupowania jakiejs kawki czy paliwka...
jeszcze jedna sprawa juz poruszana obowiazek posiadania spryskiwaczy jest rownoznaczy z uzywaniem ich przynajmniej w moim subiektywnym rozumieniu tego tematu a i dla zarowek ponoc to zdrowsze jak swiatl asa czyste...

Zbyszek swiatelka fajne ale chyba narazaone na zerwanie???

Steff 
Forumowicz

Auto: Glonojad
Wysłany: 26-01-2010, 10:24   

lepiej niech dla mojego bezpieczeństwa firma poprawi te spryski z malucha i zrobi coś z tym parowaniem reflektorów
co do tych ledów to w audi komponuje sie to ładnie a w przypadku Out w połączeniu z tym rurami z Praktikera wygląda paskudnie i zupełnie nie tworzy spójnej całości
takie dodatki psują to dosyć ładne auto

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 26-01-2010, 11:26   

kolego Steff na szczęśćcie jesteśmy wszyscy inni i każdemu podoba się co innego.I na szczęście istnieją optymiści :lol: , pesymiści :(

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Wysłany: 26-01-2010, 21:28   

Steff napisał/a:
co do tych ledów to w audi komponuje sie to ładnie a w przypadku Out w połączeniu z tym rurami z Praktikera wygląda paskudnie i zupełnie nie tworzy spójnej całości
takie dodatki psują to dosyć ładne auto

I w tym kolego zgadzam sie z Toba w 100%.
Tez mi sie to nie podoba, Outek z takim orurowaniem wyglada jak dla mnie niespecjalnie (przypomina troche rury montowane nie wiadomo po co w matizach).

A te ledy w rurach to juz odpust na maxa. Czekac tylko, kiedy taki samochod znajdzie sobie miejsce na stronie o wiejskum "tjuninku"

Żal...

13zbyszek13 napisał/a:
kolego Steff na szczęśćcie jesteśmy wszyscy inni i każdemu podoba się co innego.I na szczęście istnieją optymiści , pesymiści

... i realisci.
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 27-01-2010, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 27-01-2010, 08:46   

Panowie, trzymajcie się tematu.

Odpowiedz do tematu