Luzna dyskusja o wyzszosci marki X nad Y. |
Autor |
Wiadomość |
ApAcHoS
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2010, 20:25
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Szwagierka dostała to jako samochód zastępczy - nie ma co długo pisać wystarczy jedno słowo: MASAKRA!!! |
w benzynie może i tak ale...
mój ojciec ma od kilku lat pt cruisera ale z 2,2 turbo dieslem mercedesa w full wypasie limited (skóry, xenony, podgrzewane siedzenia, chromowane fele i td. i tp.) i auto jest super
silnik ma kopa i jest niezwykle elastyczny, a auto w kolorze srebrnym wygląda rewelacyjnie
jedyne minusy jak to zapewne jest w autach pochodzących z hameryki to zawias
jest delikatny i bardzo czesto na wachaczach trza wymieniać gumy-nie drogie rzeczy ale to upierdliwe bo czesto wraca "pukanie" na dołach....
inny minus-to w tych autach potrafi sie wypalać kostka stacyjki przez co mogą być problemy z uruchamianiem silnika i gen. włączaniem rozrusznika
poza tym kilka lat pokazuje ze jest to bezawaryjne i swietne auto !
kupilismy przypadkowo bo taty przyjaciel kupil je jako nowe w salonie w niemczech i stan auta byl jak nowy i najechane bardzo malo-w zasadzie jak auto demo.
tacie pt tak sie podoba ze nie zamierza go zmieniac na nic innego-chyba ze jaguara ktory mu sie podoba |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2010, 22:30
|
|
|
krzychu napisał/a: | 2. Dalej produkują pompowtryski?? Mieli to dawno zarzucić. |
audi i vw tak ale skoda dalej korzysta z tej technologii.
krzychu napisał/a: | Ten pasek jest z drugiej strony czy współpracują jakoś obok siebie? |
na rozrzad nie ma on wplywu |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 30-01-2010, 10:12
|
|
|
A co sadzicie o nowym Suzi?
Kizashi
Jak dlamnie z przodu troche zbyt golfowaty, ale reszta mi sie bardzo podoba. Ciekawe jaka bedzie mieszanka plastikow w srodku, czy tradycyjnie najtanszy plastik w Suzuki czy moze VW juz zaaplikuje cos ladniejszego do srodka? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-01-2010, 10:22
|
|
|
Przód VW tył Merc bok Jag.
Taki mix jak u Lexusa tylko ładniejszy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
|
Wysłany: 30-01-2010, 10:48
|
|
|
Jak dla mnie paskudny Ale ja mam dziwny gust |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 30-01-2010, 13:25
|
|
|
Podoba mi się, tylko mam andzieje, że będzie wiecej silników w ofercie. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 30-01-2010, 15:12
|
|
|
Najśmieszniejsze jest zdanie:
Cytat: | Odmiana przystosowana do wymogów rynku europejskiego swoją premierę będzie miała na marcowych targach w Genewie. Kizashi będzie rywalizować z pojazdami segmentu D, jak Ford Mondeo, Volkswagen Passat czy Opel Insignia. |
Wymiary toto ma jak Lancer to jak chce atakować segment D. Podobnie było z Lianą. Zbudowana na bazie samochodu miejskiego a aspirowała o miano kompakta. Tu jest podobnie. Ale bez jaj gdzie temu do Passata czy Mondeo. |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

|
Wysłany: 30-01-2010, 15:19
|
|
|
Insignia jest bardzo ciasna z tylu jak na swoje wymiary. Ale nie samym miejscem w srodku czlowiek zyje |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
|
Wysłany: 31-01-2010, 01:46
|
|
|
j-rules napisał/a: | A co sadzicie o nowym Suzi?
Kizashi |
Ja jakiś czas temu zobaczyłem to:
http://www.egmcartech.com...pt_official.jpg
i pomyślałem: Ale czad! nareszcie jakiś fajny samohód będzie!
Po czym widzę to:
http://moto.onet.pl/15964...ul.html?node=16
I ja się pytam: kto to zrobił?!? Załamka po prostu.
Nie rozumiem tendencji do uziemiania fajnych konceptów, kiedy rynek właśnie potrzebuje czegoś nowego... Czy to jest tak, że wszyscy mówią "ale super!" a jak by przyszło do kupowania to by było "eee... jakiś taki ekstrawagancki za bardzo..."?
Pamiętacie koncepta Lancera Sportbacka? W moim odczuciu 10x lepszy od tego, co wyszło z fabrki... A ja bym 10x szybciej poleciał do dilera
I wcale nie chodzi o ekonomię, bo jak się robi nowe prasy na części karoserii, to można zrobić dowolny kształt... |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 31-01-2010, 02:59
|
|
|
Luk napisał/a: | Pamiętacie koncepta Lancera Sportbacka? W moim odczuciu 10x lepszy od tego, co wyszło z fabrki... |
Poważnie tyle lepszy był? Jakoś mnie na kolana nie rzucił. Generalnie produkt finalny (w przypadku Lancera seden i SB) nie odbiega znacząco od konceptu.
Luk napisał/a: | I wcale nie chodzi o ekonomię, bo jak się robi nowe prasy na części karoserii, to można zrobić dowolny kształt... |
Czasami właśnie chodzi o ekonomię. Czasami niektóre kształty uniemożliwiają uzyskanie tanio zamierzonej wytrzymałości konstrukcji. To co ładnie wygląda wystrugane z gliny niekoniecznie sprawdza się po przeliczeniu. Czasami kształt i rozmiar świateł uniemożliwia uzyskanie tanio odpowiedniego natężenia światła.
Pewnie by się dało zrobić kopię konceptu ale czy w takiej cenia za jaka kupiłeś swoje wozidełko? |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
|
Wysłany: 31-01-2010, 13:18
|
|
|
jaca71, Oczywiście, niektóre założenia koncepcyjne w produkcji były by dużo droższe. Ale ja mówię o tym co da się zrobić bez większych kosztów.
http://www.importjap.com/...ck_concept2.jpg
Nie mogli zostawić takiego tyłu? No dobra, wydech nie musi być jak w koncepcie (chociaż Honda jakoś dała radę zrobić trójkątne rury )
Przód też taki ugrzeczniony się zrobił... Koncept vs produkcyjny:
http://farm1.static.flick...4dc4ee108_o.jpg
http://www.auto-news.de/w...22245185499.jpg
Jak dla mnie jest duża różnica (detale, np. dlaczego klamki nie są dokładnie na wysokości przetłoczenia drzwi, tylko wyżej?) Albo przednie światła: i tak nie jest źle, ale mogli zostawić takie wąskie, jak w koncepcie (np. Calibra miała wąskie i jakoś świeciły) Itd, itp
Moim zdaniem chodzi tu o większą "uniwersalność" projektu. Ja powiem: "no trudno, nie jest taki fajny jak koncept, ale i tak go kupię" a ktoś powie: "mogli go jeszcze bardziej ucywilizować w stosunku do konceptu, ale i tak go kupię" |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

|
Wysłany: 31-01-2010, 16:49
|
|
|
zgodze się z Lukiem - koncept SB wygladal mistrzowsko, niesamowicie.
Chociaz mimo zmian, i złagodzneiu SB produkcyjny wyglada i tak niezle |
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 31-01-2010, 22:21
|
|
|
Bo od wielu lat seryjna produkcją rządzą ekonomiści. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2010, 22:29
|
|
|
j-rules napisał/a: | Chociaz mimo zmian, i złagodzneiu SB produkcyjny wyglada i tak niezle |
chyba tylko z przodu... zboku i z tylu to dla mnie wielka kupa |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

|
Wysłany: 01-02-2010, 00:53
|
|
|
Cytat: | to dla mnie wielka kupa | to juz kwestia gustu chyba?
A z przodu to po prostu Lancernik. Na poczatku SB mnie tez odrzucal, ale glownie ze zdjec, gdy obejrzalem go na zywo to robi niezle wrazenie |
 |
|
|
|
 |
|