|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
UWAGA NA TĘ SIGME! |
Autor |
Wiadomość |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:34 UWAGA NA TĘ SIGME!
|
|
|
Witam , po rozmowie z lukasz12 , stwierdzam ,że warto napisać.
otóz od jakiegoś czasu pojawia sie aukcja w lublinie lub okolicach sigmy 110000 km itd.
Uwaga to przekręt , ogladałem i jeździłem tym autem 2-3 miesiace temu przed zakupem diamante. Gosć zatrzymał zaliczkę ( nie mówiąc o przjeździe 300 km w jedna stronę ) pneumatyka niet , tcl nie robi , i nie wiadomo co jeszcze bo gość kreci starsznie. Przestał odpisywać na maile jak zażądałem umówionego wydruku z serwisu komputera.. komornik egzekwuje zaliczke... ma zlamaną maske, kawałek jakiejs rury zamiast wydechu , poobijane niemiłosiernie , a zdjęcia zrobione tak , żeby nie było widać detali. - po porostu , jak to auto ma 110000 tys , to ja jestem św jadzia.
to tak ku przestrodze.
 |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 31-01-2010, 12:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 15-02-2009, 11:53
|
|
|
ecs na pewno nie działa bo świeci się kontrolka alarm u zresztą sigma z 96 roku za tą cenę - na zachodzie na pewno nikt takiej nie sprzeda za 3000 euro ostatnio zerkałem to za 91-94 od 2000 do 3000 E bardzo zadbane |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
cajmer [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2009, 13:16
|
|
|
Widzialem ta sigme wlasnie na aukcji w necie i sie dziwilem ze tak tanio i ten rok. Na fotach niezle wygladala, niezle gostek kombinuje. Dobrze ze sa tacy ludzie wsrod nas i ostzega innych, to sie bardzo chwali. |
|
|
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-02-2009, 07:23
|
|
|
VirMan napisał/a: | Uwaga to przekręt , ogladałem i jeździłem tym autem 2-3 miesiace temu przed zakupem diamante. Gosć zatrzymał zaliczkę ( nie mówiąc o przjeździe 300 km w jedna stronę ) |
ajajaj, kolego VirMan trzeba było dać znać to bym ją obejrzał , zaoszczędził byś czas i pieniądze, narobił bym zdjęć i byś wszystko wiedział, a poza tym gościowi by rura zmiękła jak by zobaczył że jakiś potencjalny klient przyjeżdża sigmą, wtedy wie że nikomu kitu nie wciśnie.
Na przyszłość, jak ktoś będzie chciał w mojej okolicy kupić auto, trzeba dać znać pojadę , zobaczę , jak ktoś przyjedzie możemy się umówić i razem zobaczyć samochód i jeszcze dobrą kawę postawię. |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 17-02-2009, 10:04
|
|
|
jakbym wtedy był na forum , to bym zapytał - no cóż informacja kluczem do sukcesu |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 31-01-2010, 12:49
|
|
|
Może trochę odgrzebuję temat ale po 3 tygodniach muszę przyznać ze samochód wcale nie jest taki zły jakby wynikało to z opisu...
Wiadomo inna sprawa - 7500 + opłaty za taka to było dużo ale 6500 za zarejestrowany samochód w który zostało włożone około 4000 zł (rejestracja, serwis, nowy akumulator, zawieszenie też zrobione). Mechanicznie jest bardzo dobrze - silnik czysty, chodzi elegancko, skrzynia tez działa co najmniej dobrze. Jedynie karoseria jest na -4 - lakier porysowany i ten bok wgnieciony nieco. ECS siadł ale powiem tak - niech mi ktoś znajdzie Sigmę która nie miała już robionego ECSu to stawiam flaszkę
Zresztą co będę pisał...dam fotki to każdy może ocenić.
 |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 31-01-2010, 17:51
|
|
|
No - jak tak na tych i innych zdjeciach oglądam , to mogę powiedzieć ,że zrobiono jej naprawdę generalne spratanie i kosmetyke , ale przedni bity zderzak widac - ma cosfniety środek przedniego zderzaka do tylu , przygieta maske w tych samych miejscach , wiec dzwonu nie poprawili nie wiem czy w poduszkach są szmatki czy nie , w każdym razie jeśli jest tak jak łukasz mówi to rzeczywiście się opłacało ( o ile nie sciąga i buda jest ok ) bo miałem jąkupować niezarejestrowanaza 8k,zbiłem do 7500 oczywiscei bez gazuiod razu do roboty czyszczenie,olej w skrzyni filtry rozrząd ,gaz , blacharka.. Jak podsumowałem to wychodziło 15k jak nic... po prostu nie opłacało misie ryzykować , a po tym jak gość postąpił , to juz tym bardziej .. a w przebieg nie ma co wierzyć. pozostaje mi życzyć obecnemu posiadaczowi bezawaryjnej jazdy i przyjemności z użytkowania autka ) |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
|
|