Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
I stało się :(
Autor Wiadomość
pa_pi 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: Galant 2.0 16 V + LPG
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-09-2006, 09:12   I stało się :(

A tak się cieszyłem że kupiłem nie uszkodzonego galnata, niestety wczoraj wraczając z zakupów piękna sarenka (od wczoraj nienawidzę saren) wyskoczyła wprost pod mojego galanta :( uszkadzając delikatnie przednią maskę (lekkie zagięcie blachy), grill pęknięty i lampa prawa pękła na zaczepach mocujących. Pocieszcie kolege bo jestem załamany i bardzo proszę o namiary na części: czyli grill, lampa prawa - ewentualnie sam tył lampy (jak się da to wymienić).

PS. wariat drogowy jest w każdej sarnie (kto skacze pod nadjeżdżający samochód) ??

Ursus - dziękuję :)

Mój Galant!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-09-2006, 09:15   

Współczucia

Części możesz poszukac na allegro jest tam sporo części do galanta.
Niektórzy sprzedają galanty na części - powionieneś zapytać czy posiadają takie co potrzebujesz :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 02-09-2006, 09:20   

http://www.bhmd.pl/dynami...me=0&try=100077

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

boober1
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 10:39   

Od tej pory i ja nie lubię sarenek!

Znalazłem ogłoszenie na gratce, może się przyda GRATKA

Pozdrawiam

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 02-09-2006, 10:54   

No i jesli chodzi o tą lampe to trzeba by pewnie zwracać uwage aby nie kupić jakiejś od aut które mają kierownicy nie po tej stronie co potrzeba :) Ale należ zapytać Tych którzy cos więcej wiedzą na ten temat.
PS Łączymy sie w bólu. ['] Rogaciźnie, dziczyźnie itp na pohybel.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 02-09-2006, 11:01   

pociesz się, że tylko tyle, bo np. przy wiekszej prędkości przy nawet mniejszym zwierzaku mogłoby się to skończyć duzo powazniej.

BTW, na zlocie ktoś mi opowiadał, o toyce suprze w konfrontacji z jakąś dziczyzną (chyba dzikiem)...masakra

pa_pi 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 02-09-2006, 17:20   

Wielkie dzięki wszyskim za współczucie, dzięki, jesteście super. Byłem dziś u speców i tak:
1. Maska do malowania cała (przy okazji dowiedziałem się że mam lakier "perła" a przy tym lakierze niestety "zaprawek nie da się zrobić.
2. Błotnik (chyba głowa, noga albo kto wie co ?) wnieciony na przetłoczeniu zaraz nad kołem - cały do malowania
3. Lampę wyciągnąłem i poszła na wszytskich możliwych zaczepach - podobno da się pospawać - w poniedziałek jade do speca.
4. Gril ewidentnie do wymiany nie wygląda źle ale większość zaczepów poszła,
5. Zderzak może się uda podmalować bo blaszka co się przykręca tablicę strasznie zrysowała zderzak

Jeszcze raz dzięki i oby nikomu z Was się nic takiego nie przytrafiło - strasznie smutna sprawa.
A co do odszkodowania z koła łowieckiego mogę zapomnieć 100 m wcześniej był znak uwaga sarny i teraz najlepsze 8 km :shock: przez 8 km trzeba by jechać 40 km/h ale i tak to by nic nie dało bo ona wyskoczyła z lewego pasa po którym poruszał się inny pojazd więc światła, deszcz itd. nie było szans nic zrobić.

Pozdrawiam

Mój Galant!

Patrol
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 21:29   

pa_pi Jeśli dość często poruszasz się po "leśnych" drogach - proponuję założyć tzw. odstraszacze. Są to nadajniki wydające ultradźwięki - niesłyszalne dla ludzi, natomiast skutecznie zniechęcają zwierzęta do wyjścia na drogę (po prostu powyższy dźwięk jest dla nich mało przyjemny - podobno :mrgreen: ).

Znajomy założył powyższe urządzenie, gdyż jeździł sporo w trasy i regularnie 2-3 razy w miesiącu trafiał zwierzęta dzikie i te bardziej udomowione. Po instalacji problem zniknął.

Przykładowy zestaw.

Pozdrawiam
Patryk

pa_pi 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 03-09-2006, 13:59   

patrol - dzięki, muszę to "coś" kupić z opisu wynika że to niezły patent. U mnie w okolicy saren jest bardzo dużo i już wielkorotnie w mojej okolicy przebiegały. Kupię zamontuję zobaczę co będzie. Dzięki

[ Dodano: 08-09-2006, 20:40 ]
Jeżli macię ochotę to zapraszam na do oglądnięcia mojego galanta , również po "efekcie sarenki" :)
http://www.3xl.in.lublin.pl/galeria/Album-Piotrka
I oczywiście zamontowane gwizdki ;) mam nadzieję że będą działać

[ Dodano: 14-09-2006, 07:21 ]
Obiecałem że napiszę czy gwizdki (odstraszacze) działają.
Dziś jadąc do pracy mało zawału nie doznałem jak kolejna sarenka przemkneła około 100 mertów przed moim autkiem, a piszą że odstrasza do 400 metrów a na jedne z aukcji 2 km :shock: , chyba że to ma tak działać że zwierzyna przebiegnie 100 m przed samochodem ;) i nie wpadnie pod maskę ...

Pozdrawiam

Mój Galant!

Odpowiedz do tematu