Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Owczar
25-03-2010, 22:58
Uwaga na tego galanta: EA5A Avance '01 Wilków
Autor Wiadomość
Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2010, 21:35   Uwaga na tego galanta: EA5A Avance '01 Wilków

Update!!!!!

Galant się zmienia nie do poznania :D
http://moto.allegro.pl/it...ans_2_5_v6.html

Kod:
PEŁNA OPCJA ZADBANY AVANS 2.5 V6 (numer 973340568)

Jak kupować? - Opis - Lista ofert - Zgłoś naruszenie zasad

Dane
Aktualna cena    7 600,00 zł
Do końca     12 dni
(śro 07 kwi 2010 13:04:14 CEST)
Dodaj do obserwowanych aukcji

Dodaj do listy prezentów

Poleć to na prezent
Sprzedający     MITSUBISHI-JAPAN (4)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Ofert kupna     8
Najwyższa oferta     a...k (47)
Ograniczenie Kup Teraz - kliknij po więcej informacji
    Ograniczenie dla Użytkowników
bez pełnej aktywacji konta
Więcej informacji
Lokalizacja     wilków
Koszt przesyłki pokrywa     Kupujący

Licytuj
Twoja maksymalna oferta
(nie mniej niż: 7 700,00 zł):

Jak kupować?

1. Zarejestruj się.
   2. Przeczytaj opis przedmiotu oraz dane aukcji.
   3. Przejrzyj opinie o Sprzedającym.

* Wpisz maksymalną kwotę, jaką chcesz zapłacić za przedmiot.
    * Ograniczenie dla Użytkowników
      bez pełnej aktywacji konta
      Więcej informacji

« powrót

* Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 10.000 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej).
    * Zobacz jak bezpiecznie kupować.

« powrót

Transport i płatność
Opcje dostawy    Koszt wysyłki   
 Odbiór osobisty

Formy płatności
 Płatność przy odbiorze

Opis
Rok produkcji (1900 - 2100):     2001
Przebieg (km):     212000
Pojemność silnika (cm3):     2500
Moc silnika (KM):     160
Skrzynia biegów:     Automatyczna
Rodzaj paliwa:     Benzyna + LPG

Typ:     Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi:     2/3
Kolor:     Srebrny
Stan:     Używany
Uszkodzony:     Nie
Wyposażenie     ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe     Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce
Zamów inspekcję Co to jest inspekcja pojazdu?

WITAM NA SPRZEDAŻ POSIADAM ŁADNEGO GALANTA W BDB STANIE JEST TO PEŁNA OPCJA SKÓRZANA TAPICERKA JAK NOWA NIE PALONE W ŚRODKU W AUCIE KAŻDY ELEMENT WYPOSAŻENIA DZIAŁA -KLIMATRONIK -ALUMINIOWE FELGI 17 CALI Z NOWYMI OPONAMI ZIMOWYMI -SKÓRZANA TAPICERKA -ELEKTRYCZNE SIEDZENIA PODGRZEWANE -TEMPOMAT -ITD SILNIK SKRZYNIA W IDEALNYM STANIE ŁADNIE SIĘ PREZENTUJE I REWELACYJNY KOMFORT zastrzegam zakończenie aukcji przed końcem licytacji bez podania przyczyn rozwarze każdą propozycję cenową w celu uzyskania więcej informacji proszę dzwonić bądz pisać pozdrawiam 510 126 285

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11748346
Kod:
Mitsubishi Galant AVANS 2.5 V6 WER. SILVERWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

22 600 PLN / 5 645 EUR
Ubezpieczenie OC AC:

Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 02/2002, 189 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 160 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna+LPG, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, tempomat, podgrzewane fotele, ESP, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:

garażowany, tuning
Opis pojazdu:

WITAM NA SPRZEDAŻ POSIADAM PIĘKNEGO GALANTA W NAJBOGATSZEJ WERSJI AUTO PIERWSZĄ REJESTRACJE ZA GRANICĄ ODNOTOWAŁ W 2002 POSIADA KSIĄŻKĘ SERVISOWĄ PO WYMIENIANE PRZEDNIE WAHACZE ŚWIECE PLATYNOWE NOWY ROZRZĄD OLEJ W SKRZYNI BIEGÓW ZOSTALA ZAŁOŻONA NOWA INSTALACJA GAZOWA SEKWENCYJNA KTÓRA SPRAWUJE SIĘ IDEALNIE AUTO POSIADA SYSTEM KONTROLI TRAKCJI
-KLIMATRONIK
-PODGRZEWANE FOTELE
-TEMPOMAT
-ELEKTRYCZNIE SKŁADANE LUSTERKA
-SKÓRZANA KIEROWNICA
-4 X AIR BAG
-4 X ELEKTRYCZNA SZYBA
-KONTROLA TRAKCJI ESP
-ITD
AUTO NIE WYMAGA NAJMNIEJSZEGO WKŁADU FINANSOWEGO
WIĘCEJ INFORMACJI CHĘTNIE UDZIELĘ TEL 510 126 285
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , KUNICE (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 510 126 285

Avance z Legnicy 2002 roku
Jest dokladnie taki jakiego teraz szukam /moze poza skrzynia, ale i ta ma swoje plusy/

Pytania:
1. czy byl na forum opisywany?? ja sobie nie przypominam i nie moge znalezc, wiec wnioskuje ze jednak nie
2. czy ktos z forumowiczow ogladal ??
3. z tego co pamietam stoi juz troche na Allegro, ale kiedys chyba mial wyzsze ceny, nie??

Napisalem juz do sprzedajacego o lepsze zdjecia, zdjecia komory silnika i VIN.

To tyle narazie, z gory dzieki za pomoc

http://otomoto.pl/index.p...ow&id=C11216728

Kod:

Cena (brutto):

23 600 PLN / 5 811 EUR
Ubezpieczenie OC AC:

Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 2002, Data rejestracji: 02/2002, 180 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 160 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna+LPG, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Szwajcaria, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, tempomat, podgrzewane fotele, ESP, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:

garażowany, tuning
Opis pojazdu:

WITAM NA SPRZEDAŻ POSIADAM PIĘKNEGO GALANTA W NAJBOGATSZEJ WERSJI SILVER JAKA BYŁA NA RYNKU AUTO ABSOLUTNIE W WERSJI NAJBOGATSZEJ PRÓCZ SKÓRY ALE TO ŻE JEJ NIEMA TO TYLKO KWESTIA GUSTU AUTO PIERWSZĄ REJESTRACJE ZA GRANICĄ ODNOTOWAŁ W 2002 W POLSCE 1.5 ROKU POSIADA KSIĄŻKĘ SERVISOWĄ PO WYMIENIANE PRZEDNIE WAHACZE ŚWIECE PLATYNOWE NOWY ROZRZĄD OLEJ W SKRZYNI BIEGÓW ORGINALNY POSIADAM RACHUNKI ZOSTALA ZAŁOŻONA OSIEM MIESIĘCY TEMU NOWA INSTALACJA GAZOWA SEKWENCYJNA KTÓRA SPRAWUJE SIĘ IDEALNIE AUTO POSIADA SYSTEM KONTROLI TRAKCJI PROSZE NIE MYLIĆ Z SYSTEMEM PRZECIW BOKSOWANIU KÓŁ PRZY RUSZANIU SYSTEM TEN REAGUJE TEŻ NA POŚLIZG BOCZNY CZYLI PEŁNA KONTROLA TRAKCJI AUTO POSIADA NOWE OPONY ZIMOWE GOOD YEAR
-KLIMATRONIK
-PODGRZEWANE FOTELE
-TEMPOMAT
-ELEKTRYCZNIE SKŁADANE LUSTERKA
-SKÓRZANA KIEROWNICA
-4 X AIR BAG
-4 X ELEKTRYCZNA SZYBA
-KONTROLA TRAKCJI ESP
-ITD
AUTO NIE WYMAGA NAJMNIEJSZEGO WKŁADU FINANSOWEGO TYLKO OLEJ W SILNIKU Z BIEGIEM CZASU JESTEM GOTÓW UDZIELIĆ PAŃSTWU GWARANCJI 30 000 TYS KM NA UKŁAD JEZDNY AUTO MA ORYGINALNY PRZEBIEG A SPRAWUJE SIĘ IDEALNIE SILNIK PODCZAS PRACY WOGUÓLE GO NIE SŁYCHAĆ
CHĘTNIE ZAMIENIĘ NA MITSUBISHI LEGNUM Z LAT 1999-2000 SEDAN NA TIPTRONIKU NIE PRZEROBIONY!!!!!! ORYGINAŁ
WIĘCEJ INFORMACJI CHĘTNIE UDZIELĘ TEL 512 297 687

Ostatnio zmieniony przez Owczar 26-03-2010, 12:47, w całości zmieniany 16 razy  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 31-01-2010, 21:54   

Ładnie wygląda. Widać, że zadbany. Nie przypominam sobie aby taki wcześniej był. I dobrze dodatkowo wyposażony, TCL i podgrzewane siedzenia (zimą niezastąpione :biggrin: ).
Sadzę, że cena adekwatna do stanu i wieku.

Nic tylko brać.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-01-2010, 21:58   

tomek84, zdjęcia duże, ale bardzo niewyraźne bo "plamiste" fajnie byłoby jakbyś poprosił o więcej zdjęć lepszej jakości, w tym zdjęcie komory silnika, bo wedle tych zdjęc można by powiedzieć że w aucie było cos malowane, ze względu na kijową jakość i przebarwienia na zdjęciach
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Wysłany: 31-01-2010, 22:27   

robertdg napisał/a:
tomek84, zdjęcia duże, ale bardzo niewyraźne bo "plamiste" fajnie byłoby jakbyś poprosił o więcej zdjęć lepszej jakości, w tym zdjęcie komory silnika, bo wedle tych zdjęc można by powiedzieć że w aucie było cos malowane, ze względu na kijową jakość i przebarwienia na zdjęciach

1. tak jak pisalem w pierwszy poscie, juz napisalem do sprzedajacego po lepsze zdjecia i zdjecia komory silnika
2. zdjecia jak sie sciagnie na dysk i otworzy z kompa, to juz tak zle nie wygladaja, troche lepiej, niewiele, ale zawsze cos

fj_mike napisał/a:
Ładnie wygląda. Widać, że zadbany. Nie przypominam sobie aby taki wcześniej był. I dobrze dodatkowo wyposażony, TCL i podgrzewane siedzenia (zimą niezastąpione :biggrin: ).
Sadzę, że cena adekwatna do stanu i wieku.

Nic tylko brać.

dzieki za opinie, mam takie same odczucia, pare galantow juz widzialem w roznych stanach i ten zle nie wyglada, ciekawe jak sie ma rzeczywistosc do zdjec

zastanawia mnie jeszcze konsola srodkowa, czy w 2002 roku nie powinna byc marmurowa??
a tu mamy grafitowa

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 31-01-2010, 22:42   

tomek84 napisał/a:
zastanawia mnie jeszcze konsola srodkowa, czy w 2002 roku nie powinna byc marmurowa??
a tu mamy grafitowa

Konsola jest właściwa. Takie też występowały w Avance.
Jedynie co zauważyłem to, że nie ma radia :|

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Wysłany: 31-01-2010, 22:46   

fj_mike napisał/a:
tomek84 napisał/a:
a tu mamy grafitowa

Konsola jest właściwa. Takie też występowały w Avance.
Jedynie co zauważyłem to, że nie ma radia :|

ze wystepowala, to wiem, ale wydawalo mi sie ze w troche starszych rocznikach,
jednak male to ma znaczenie, bo i tak bym ja wymienil na inna, naprawdopodobniej kwadraty ze sporta
a pytam, bo jesli zazwyczaj jak sie cos w aucie wymienia to cos to znaczy

a radia rzeczywiscie nie ma, nie zauwazylem wczesniej
no, ale coz to jest radio, pare stowek i bedzie

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 01-02-2010, 10:28   

Panowie, a czy przypadkiem to nie jest to auto?
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

wyderka 
Mitsumaniak

Auto: 1
Wysłany: 01-02-2010, 10:33   

rzeczywiście podobny

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2010, 11:02   

Praktycznie wszystko się zgadza.

Nowe opony :P Ciekawe dlaczego :D A nawet przebieg w PL. tosztotomasz zrobił nim 23tys... Zresztą trzeba zapytać ile ma to auto obecny właściciel.

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Wysłany: 01-02-2010, 17:53   

tak, zdaje sie ze to jest to samo
Ostatnio zmieniony przez Owczar 01-02-2010, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 01-02-2010, 18:14   

tomek84 napisał/a:
1. tak jak pisalem w pierwszy poscie, juz napisalem do sprzedajacego po lepsze zdjecia i zdjecia komory silnika
2. zdjecia jak sie sciagnie na dysk i otworzy z kompa, to juz tak zle nie wygladaja, troche lepiej, niewiele, ale zawsze cos
Nawet jak się ściągnie zdjęcia na dysk to wychodza na nich plamy, wedlug mnie celowo zanizona jest jakos zdjec

Owczar napisał/a:
Panowie, a czy przypadkiem to nie jest to auto?
za dużo jest tutaj zbieżności, samochód, silnik, skrzynia, opony, przebieg, no i brak radia. Jezeli nie zostały usuniete ślady po byłym montażu car audio mozna to sprawdzic, ale wydaje mi sie raczej ze to jest to auto i zgadzam sie z przedmówcami tomek84, Owczar, wyderka.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2010, 12:40   

No dobra. Ale powiedzcie mi jaki sens ma dawanie do ogłoszenia w internecie kiepskich fotek (mówię tutaj o umieszczeniu umyślnie) jeżeli chcąc kupić to auto musicie tam pojechać i go obejrzeć ?
Wiem, wiem. Gdy ja szukałem auta z rok temu dla siebie. Najeździłem się dużo za swoim kombi. Dużo się nadzwoniłem. Zawsze pytałem się czy auto jest w dobrym stanie blacharsko - lakierniczo - mechanicznym. I prawie zawsze słyszałem stwierdzenie "oczywiście". Jednak po przyjeździe na miejsce auto okazywało się szrotem. Raz w Opolu doszło między mną a sprzedającym do rękoczynów :|
Może napisz do usera z tego forum czy sprzedał to auto i komu ?

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 07-02-2010, 18:46   

Sprawdziłem. To jest to auto.

galanciarz 
Nowy Forumowicz

Auto: xxx
Wysłany: 07-02-2010, 21:22   

No dobrze to może się wypowiem. Dodam, że czytam to forum od dawna.
Odnośnie auta przed wypadkiem - nie widzę, żeby było strasznie uszkodzone:
Do wymiany drzwi 2 szt. oraz poszycie błotnika.
Koło stoi krzywo, najprawdopodobniej pęknięta zrwotnica(lub wahacz) do wymiany(niech będzie nawet całe zawieszenie tylne) - dobrze to widać na zdjeciu nr 2 w wątku poprzedniego właściciela:
W tymże wątku robertdg pisze:

Cytat:
tosztotomasz, toż to masakra, pół auta skasowane, przestawiona tylna lewa Cwiartka, oba drzwi na szrot, slupek pomiedzy drzwiami zlamany, wyrwane zawieszenie, czyli podlużnica lewa OUT, lepiej zeby bylo OC i wynagrodzilo Ci straty, abys mogl sobie kupic jeszcze raz Misia, miejmy nadzieje ze takiego samego ;-) bo dzieki Misiowi wciaz jestes z nami ;-) jak sobie pomysle ze to moglby byc jakis inny hebel, to byloby nieciekawie, grunt ze jestes caly.

Kolego masz czysto teoretyczne pojęcie o konstrukcji aut.
Ja nie widzę, żeby pół auta było skasowane..
Pierwsze słyszę, żeby boczny słupek się złamał(rozumiem - wygiął, odkształcił ale nie złamał)..Takie rzeczy się naprawia na ramie bez większego problemu.

Wyrwane zawieszenie? Ja tu widzę jeden wahacz lub zwrotnicę, ale niech będzie po zdjęciach ciężko ocenić..

Podłużnica out? Większej bzdury nigdy nie słyszałem..
Czy jeśli uszkodzisz sobie wahacz przedni najeżdżając np. na krawężnik z większą prędkością to też zaczniesz od wymiany podłużnicy? Trochę logiki...

Moim zdaniem takie uszkodzenia nie dyskwalifikują 10-letniego auta.
Na plus:
-zadbane auto od mitsumaniaka
-maksymalne wyposażenie oraz ostatni rok produkcji
-wiadomo, co było robione
-pewny, udokumentowany(przez poprzedniego właściciela) przebieg
-świeżo założona sekwencja
-wszystkie wymiany (rozrząd, olej do tiptronica itp.) porobione, czyli ok 2000zł w kieszeni
Sprowadzenie auta z niemiec w stanie, do jakiego doprowadził je tosztotomasz kosztuje minimum 6000euro Doliczyć do tego przywózkę, rejestrację(3000zł?), gaz (3-4tys.). O wymianach już pisałem wcześniej..

Patrząc na te wszystkie rzeczy myślę, że auto jest warte uwagi.
Pozdro

P.S.
Uprzedzając ataki dodam tylko, że to nie jest moje auto.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 07-02-2010, 22:34   

galanciarz, no złapałeś mnie, pare literówek i wyrwane części zdania, według Ciebie mam czysto teoretyczne pojęcie na temat konstrukcji auta no i niech tak zostanie,
galanciarz napisał/a:
Do wymiany drzwi 2 szt. oraz poszycie błotnika.
Troszkę żeś to uprościł po poza tymi detalami istnieje coś takiego jeszcze jak nadkole wewnętrzne, które nie ma szans aby nie ucierpiało przy takim uderzeniu, a wymiana poszycia bocznego (tylnego błotnika) wiąże się z ingerencjami blacharskimi w konstrukcje auta, bo przecież trzeba to jakoś rozdzielić od pozostałych elementów auta, jakby nie patrzeć jest sporo tych elementów wkoło, wiadomo mozna wszystko wyprostować, nawet taki błotnik bo przeciez nie jest bardzo zfastrygowany, trochę kitu odrobina zabawy, nowe fanty do auta, poustawiać wszystko aby się ładnie szczelinki zgadzały, dobry podkład, dobry lakier i auto wygląda jak nowe, nie ma pewności jak auto zostało naprawione ktos kupi a za rok czasu albo i krócej zacznie mu lakier odłazić, szpachla pękać i inne cuda na kiju będą się działy, dla Twojej informacji tylne zawieszenie jest wielowachaczowe, ale to zapewne wiesz doskonale, takie pociągnięcie zwrotnicy do jej zerwania ciagnie za sobą wachacze które są zamocowane do karoserji auta, ciekaw jestem zatem czy geometria została ustawiona wedle normy tak że auto na śliskiej nawierzchni nie bedzie jeżdzić bokiem, albo na śniegu nie bedzie robić 4-ech śladów, naprawa nie jest aż taka prosta jak to opisujesz, ponadto nie wypisuj bzdur
galanciarz napisał/a:
zadbane auto od mitsumaniaka
to auto nie jest od MitsuManiaka, zostało przez niego sprzedane w stanie uszkodzonym, nie było przez niego naprawiane i nie jest przez niego sprzedawane,
galanciarz napisał/a:
maksymalne wyposażenie oraz ostatni rok produkcji
to nie jest maksymalne wyposażenie i to nie jest ostatni rok produkcji, ale Ty chyba znasz sie lepiej.
galanciarz napisał/a:
wiadomo, co było robione
nie wiadomo, no chyba ze sprzedający udokumentuje przebieg naprawy w postaci zdjęć, wymienionych części (faktury, paragony, dowolne dowody zakupu), etc.,
galanciarz napisał/a:
świeżo założona sekwencja
świeża to by była jakby była załozona miesiąc temu i miała przechulane max 1000km, ale to już szczegól

Odpowiedz do tematu