|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8MSX] kontrlka kontroli silnika (pmarańczowa) |
Autor |
Wiadomość |
rafalf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 DOHC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2010, 08:48 [Cari 1.8MSX] kontrlka kontroli silnika (pmarańczowa)
|
|
|
Witam,
wczoraj wieczorem uszkodziłem na śnigu tłumik, zaczą dłośniej pracować i to bardzo głośno, dziś rano zobaczyłem, że świeci mi kontrolka kontroli silnika, czy może być to przyczyną uszkodzonego tłumika, czy raczej nie?? dodam jeszcze że wcześniej ani razu mi się nie zaświeciła. |
|
|
|
 |
Elektrownik [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2010, 09:32
|
|
|
Hello! Myślę, że powodem Twojej awarii mogą być uszkodzone przewody od sondy lambda. Proponuję od tego zacząć. |
|
|
|
 |
Raffil
Mitsumaniak GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
|
Wysłany: 04-02-2010, 09:59
|
|
|
Niekoniecznie przewody choc to nie wykluczone.. Nie wiemy w którym miejscu powstało rozszczelnienie układu jak przed katalizatorem to wtedy lambda dostaje złą mieszankę spalin i może powstać błąd objawiający się własnie kontrolką CE.. tak czy siak raczej przyczyny trzeba szukać wokół tematu lambdy..
Pozdr |
|
|
|
 |
rafalf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 DOHC
|
Wysłany: 04-02-2010, 13:26
|
|
|
ok, dzięki |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 04-02-2010, 13:32
|
|
|
Możesz zacząć diagnozę od wymrugania błędów opis w faq |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|