Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Lampka rezerwy?
Autor Wiadomość
Kubica 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 93r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2010, 20:10   [1G 90-94] Lampka rezerwy?

Witam! Czy u was wlacza sie lampka rezerwy po przekreceniu stacyjki i gasnie jezeli jest wiecej paliwa czy wlacza sie tylko wtedy kiedy paliwa jest malo?

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 04-01-2010, 20:29   

załącza się przy przekręceniu kluczyka jak paliwa jest mało, i po chwili gaśnie. Dzieje się tak ponizej 1/8 paliwa w baku, ale jeszcze przed rezerwą. Ma na celu zwrócić Twoją uwagę że wkrótce trzeba tankować. Poprostu księgowy Ci puszcza oko. :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Misieklbn 
Forumowicz

Auto: Colt 1,3 94r
Wysłany: 04-02-2010, 21:20   

mam pytanie ile można przejechac na rezerwie tzn ile jeszcze teoretycznie powinno zostac paliwa , a i czy u was strzałka od wskaźnika poziomu paliwa po uruchumieniu samochodu też tak wolno się podnosi???

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 04-02-2010, 21:59   

wskaznik nieopada po zgaszeniu
ja zrobiłem od zapalenia 85km i jechal ale wolałem juz zatankowac dla swietego spokoju i w trosce o pompe 8)

Misieklbn 
Forumowicz

Auto: Colt 1,3 94r
Wysłany: 04-02-2010, 22:22   

nie opada do konca fakt, ale tez nie zostaje idealnie na swoim miejscu przynajmniej u mnie zanim powrocil do swojego miejsca musialem przjechac ok 10 km u kolegi też tak jest a co do tej rezerwy to dobrze robisz ja kiedyś właśnie chchaiłem sprawdzic w Colcie ile przejade i zapowietrzyl mi sie układ i pompa jakiegoś syfu zasala i pozniej nie rowne obroty pojezdzilem z kilkaset km i git juz jest:)

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 05-02-2010, 09:52   

z tym ze nieopada do konca to juz sam niewiem umnie jak gasze i zapalam to tak samo jest zostaje na swoim miejscu ale po zatankowaniu od rezerwy do full to faktycznie podnosi sie z 5min do faktycznego stanu a szczególnie tak powyrzej 3/4 baku

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 05-02-2010, 20:25   

Ze strzałką sytuacja przedstawia się w następujący sposób: jadąc autem są ruchu paliwa w zbiorniku, wskaźnik pokazuje najniższą wartość ze pływaka w zbiorniku, jak staniesz na chwilę (1min. - 2min.) paliwo w zbiorniku się uspokaja i wskaźnik pokazuje właściwy odczyt. Po to jest to zrobione żeby wskazówka nie goniła w górę i w dół nonstop. Opada szybko, ale podnosi się bardzo wolno, a wyżej opisane zjawisko wynika z tego, że po jeździe jak zgasisz auto to wskazówka nie podniesie się, aż do włączenia zapłonu.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu