PRZYSTANEK W DRODZE DO EA5A |
Autor |
Wiadomość |
BORIS
Forumowicz NO PAPARAZZI! :)
Auto: EA2A SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:17
|
|
|
Garaż, niestety nie pomógł :// generalnie wszystko bylo OK...Rekinek stal sobie pod dachem w te największe mrozy, a z racji tego, że używałem drugiego auta, odwiedzałem go raz dziennie w celu sprawdzenia jak "gada". I zawsze odpalał za pierwszym razem A najbardziej cieszył mnie fakt, że nawet po całej nocy spędzonej w -17 nie było słychać żadnych popychaczy
Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach. No i aku dostał w d... :/
Nic, jutro spróbuję z prostownikiem, a jeżeli to nie poskutkuje będzie trzeba parę setek odżałowac na nową bateryjkę |
_________________ u nas jeździ się wyłącznie PKS-em |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-12-2009, 14:24
|
|
|
BORIS napisał/a: | Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach. |
Chyba tak…
Blaszak przed mrozem Cie nie ochroni, niestety... |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 26-12-2009, 16:05
|
|
|
mkm napisał/a: | BORIS napisał/a: | Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach. |
Chyba tak…
Blaszak przed mrozem Cie nie ochroni, niestety... |
a jednak to nie mróz...no może nie bezpośrednio, ale się przyczynił...To była niestety moja głupota. Przed tymi mrozami, przed wstawieniem Rekina do garażu udałem się na myjnię żeby go trochę karcherem z błota opłukac. Po prostu jak zwykle nie wierzyłem że prognoza pogody się spawdzi ) W efekcie zamarzły wszystkie drzwi poza przednimi pasażera przez które wchodziłem. Niestety zanim otworzylem te przednie probowalem takze z tylnymi ale bez rezultatu. No i to byl moj blad. Jak mroz sie skonczyl przez 3 dni aż do swiat nie odwiedzalem garażu. Wczoraj bylo ciemno i nie widzialem pewnego szczegółu ale dzisiaj jak poszedłem z prostownikiem i otworzyłem garaż okazało się, że jak mróz puścił, tylne drzwi za kierowcą otworzyły się, bo przy nich wczesniej grzebałem. Czyli lampka w tylnym słupku paliła się 3 dni ) Cała historia, hehe. Właśnie reanimuję baterię i mam nadzieję że się uda:D |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 02-02-2010, 12:23
|
|
|
No i Rekin odpłynął
Ale sądzę, że w dobre ręce...
Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć: CZARNY AVANCE, przybywaj!!! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-02-2010, 15:08
|
|
|
BORIS napisał/a: | No i Rekin odpłynął | No chyba powinienes się cieszyć wkońcu możesz nabyć wymarzonego AVANCE 2.5V6, Gratuluje stosunkowo szybkiej sprzedaży. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 02-02-2010, 15:16
|
|
|
robertdg napisał/a: | No chyba powinienes się cieszyć wkońcu możesz nabyć wymarzonego AVANCE 2.5V6, Gratuluje stosunkowo szybkiej sprzedaży. |
Cieszę się, ale z doświadczenia wiem jak ciężko o naprawdę dobry egzemplarz.
Będę wniebowzięty jak uda mi się powtórzyć zakup Rekina w takim stanie w jakim był mój ex
p.s. pozdrowienia dla Jarka! Żeby Ci Rekin służył jak najdłużej! |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 05-02-2010, 13:24 RC
|
|
|
Po sprzedaży zostały mi fele RC design (te ze zdjęć). Nie ukrywam, że jak już AVANCE przyjedzie to na innych felach niż minimum 18" nie bedzie jeździł i tak się zastanawiam: czy zostawić sobie te 17-tki do opon zimowych, czy je sprzedać. Słyszałem opinie, że felgi RC są bardzo mocne...orientujecie się może, czy nadają się do jazdy zimą??? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-02-2010, 13:58
|
|
|
BORIS napisał/a: | Słyszałem opinie, że felgi RC są bardzo mocne... | Mazdą 626 na identycznych felgach wpadłem przy prędkości ok. 100 km/h oba kołami na uskok na moście w okolicach Czacza (powinieneś znać tą miejscowość), generalnie uskok miał chyba z 10 cm wysokości (jak krawężnik). byłem pewien, że z felgami mogę się pożegnać, ale absolutnie nic się nie stało |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 10-02-2010, 10:40
|
|