Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:04 |
NOWY L200 - HARDTOPY |
Autor |
Wiadomość |
FUX [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 22:54
|
|
|
A co tutaj rozumieć
Napisałem wystarczająco jasno, że producent czy sprzedawca będzie za wszelką cenę chwytał się każdej okazji, aby nie wydać kasy na naprawę lub wymianę z własnej kieszeni. Kupiłem kiedyś spodnie treningowe Nike. Zaczęły pruć się szwy. Zaniosłem do sklepu (firmowego). Tam zaproponowano mi powtórne przeszycie. Porobią się dodatkowe dziury. Będą widoczne.
To tak, jakbyś na rdzę nakleił nalepkę i powiedział klientowi, że sprawa jest załatwiona i tyle.
Odmówiłem takiego sposobu załatwienia sprawy. Tak mnie zlał NIE SPRZEDAWCA, TYLKO DYSTRYBUTOR w Polsce. Efekt taki, że nie kupię rzeczy Nike.
FUX |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 03-09-2006, 12:29
|
|
|
FUX, a co ma Nike do Mitsubishi bo jakoś konotacji nie widzę.... Procedura gwarancyjna jest znana i nie jest negocjowalna, dodatkowo, każdy sprzedawca ma OBOWIĄZEK odpowiedzieć na pytanie przyszłego klienta co jest objęte gwarancją (każdą nie tylko blacharską) a co nie - bardzo jasna sytuacja. Skąd Twoje przypuszczenie, że wszyscy w MMC ( i jak rozumiem w każdym innym punkcie sprzedaży czegokolwiek) czyhają na Twoje ciężko zarobione pieniądze i chcą Ci je wykraść i oszukać i najlepiej jak najszybciej - nie wiem, ale jeżeli faktycznie tak myślisz to jest na to sposób - syndrom oblężonej twierdzy da się wyleczyć, serio.
No dobra dość złośliwości ale bardzo Cię proszę, żebyś następnym razem przy zarzucaniu komuś oszustwa, niedociągnięć czy przekroczenia prawa dokumentował sprawę faktami - w każdym innym przypadku grożą Ci kolejne ostrzeżenia aż do zakazu pisania na forum.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
FUX [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2006, 13:20
|
|
|
Rozumiem Twoje stanowisko. I się nie dziwię. Ale na zajęciach ze sprzedaży chyba nie uważałeś. Bardzo się cieszę, że do mnie jako Klienta, tak ciepło podchodzisz. Mitsu i Nike ma tyle wspólnego, że w jednych można jeździć w drugim. Dyskusję kończę. Pozostańmy przy swoim. Ty mnie nie przekonasz, ja Ciebie. Tak się w tym aspekcie rozstańmy.
FUX |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 03-09-2006, 13:34
|
|
|
Otóż na tych zajęciach uważałem lepiej niż myślisz i był temat o selekcji - ty i tak nie kupisz Mitsu a już tym bardziej u mnie więc wycieczka osobista lekko nie trafiona. Cały sens mojej wypowiedzi da się streścić w jednym zdaniu: jeżeli nie chcesz podać faktów - nie szkaluj bo niszczysz ciężką pracę wielu ludzi, jeżeli natomiast masz dowody na przekroczenie prawa - sam pomogę Ci je nagłośnić bo należy taie rzeczy piętnować, mówić o nich i eliminować chorą tkankę. Wtedy mamy szansę, że za jakiś czas klient i sprzedawca będą partnerami. Cieszę się, że zeszło z Ciebie napięcie i możemy pogadać nie opluwając sobie przy tym butów. Wierz mi, nie każdy sprzedawca jest nastawiony jeden strzał finansowy i koniec - ja na ten przykład mam klientów nawet 10 letnich (zmieniali samochody ale robili to u mnie) i bardzo sobie ich cenię - stanowią historię mojej firmy, jestem z tego dumny a przy okazji na nich zarabiam - po to pracuję. Wiele rzeczy można załatwić pod warunkiem, że jest ku temu wola, ta z kolei musi być po obu stronach.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 03-09-2006, 18:52
|
|
|
Jackie napisał/a: | Procedura gwarancyjna jest znana i nie jest negocjowalna, dodatkowo, każdy sprzedawca ma OBOWIĄZEK odpowiedzieć na pytanie przyszłego klienta co jest objęte gwarancją (każdą nie tylko blacharską) a co nie - bardzo jasna sytuacja. | Pewnie wiesz lepiej ode mnie i od nas wszystkich, że nie każdy przypadek jest taki jasny i klarowny w kwestii uznania jako gwarancyjny lub nie.
Jackie napisał/a: | Skąd Twoje przypuszczenie, że wszyscy w MMC ( i jak rozumiem w każdym innym punkcie sprzedaży czegokolwiek) czyhają na Twoje ciężko zarobione pieniądze i chcą Ci je wykraść i oszukać | Niestety nie jest tak różowo. Niektórzy sprzedawcy (również w sieci MMC) szukają byle pretekstu aby nie uznać usterki a to równa się kasa. Czyja? Wiadomo ... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 03-09-2006, 20:57
|
|
|
JCH napisał/a: | Niektórzy sprzedawcy (również w sieci MMC) szukają byle pretekstu aby nie uznać usterki a to równa się kasa. Czyja? Wiadomo ... |
Jacku, z całym szacunkiem, bzdura. Każda naprawa gwarancyjna to są konkretne pieniądze dla stacji obsługi ( nie małe) więc w dobrze pojętym interesie dealera jest znaleźć wadę i ją naprawiać. Czyja to kasa? Pojęcia nie mam ale ja na tym zarabiam
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 04-09-2006, 08:36
|
|
|
Jackie napisał/a: | JCH napisał/a: | Niektórzy sprzedawcy (również w sieci MMC) szukają byle pretekstu aby nie uznać usterki a to równa się kasa. Czyja? Wiadomo ... |
Jacku, z całym szacunkiem, bzdura. Każda naprawa gwarancyjna to są konkretne pieniądze dla stacji obsługi ( nie małe) więc w dobrze pojętym interesie dealera jest znaleźć wadę i ją naprawiać. Czyja to kasa? Pojęcia nie mam ale ja na tym zarabiam
Pozdrawiam |
Za robotę gwarancyjną pewnie płacą Wam jako serwisowi. Kto? Mnie też to nie interesuje. Mnie interesuje kiedy ja mam zapłacić za coś do czego ręki nie przyłożyłem.
Hm.... krótką masz pamięć. Stań po drugiej stronie "barykady" - może zmienisz zdanie.
I nie daj się pociąć za całe MMC (no chyba, że lubisz). |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2006, 20:52
|
|
|
JCH napisał/a: | Mnie interesuje kiedy ja mam zapłacić za coś do czego ręki nie przyłożyłem. |
Chwileczkę... Sprawa zaczęła się od montażu zabudowy poza autoryzowanym serwisem.
Jeśli tak miało by się stać - przyłożyłeś do tego rękę - zleciłeś innej firmie coś, co powinien zrobić serwis...
Jeśli źle rozumuję - proszę popraw mnie. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 04-09-2006, 21:07 Hardtopy w L200
|
|
|
Patrol napisał/a: | Chwileczkę...
Jeśli źle rozumuję - proszę popraw mnie. | Jak najbardziej dobrze. Mój wtręt to w zasadzie OT w tym temacie. Odnosi się jedynie do wątku gwarancji, nie zaś do L200 i hardtopów. |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-09-2006, 21:07
|
|
|
Cytat: | Jeśli tak miało by się stać - przyłożyłeś do tego rękę - zleciłeś innej firmie coś, co powinien zrobić serwis...
no to w jaki sposob przylozyl reke do myszy w rozrzadzie?? sam ją wepchnal pod oslone, zeby pozniej zaplacic za naprawe auta na gwarancji??
JCH - musialem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2006, 21:26
|
|
|
JCH napisał/a: | Jak najbardziej dobrze. Mój wtręt to w zasadzie OT w tym temacie. Odnosi się jedynie do wątku gwarancji, nie zaś do L200 i hardtopów. |
Warunki gwarancji są zawsze określone i masz prawo do ich wglądu.
Jeśli nie zgadzasz się z nimi - nie musisz kupować danego produktu - zawsze masz wybór
Pozdrawiam
[ Dodano: 04-09-2006, 21:27 ]
Matejko napisał/a: | no to w jaki sposob przylozyl reke do myszy w rozrzadzie?? sam ją wepchnal pod oslone, zeby pozniej zaplacic za naprawe auta na gwarancji?? |
Chyba jakiś wątek mnie ominął, bo w ogóle nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-09-2006, 21:52
|
|
|
no ominal - ale to juz jch niech sie wypowie jak chce, ale pewnie nie ma sensu drazyc bylo minelo, na starym forum mitsu wyrazalismy swoje niezadowolenie z tego faktu, a forum niedlugo po tym zamkneli |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 06-09-2006, 10:28
|
|
|
Matejko napisał/a: | Cytat: | Jeśli tak miało by się stać - przyłożyłeś do tego rękę - zleciłeś innej firmie coś, co powinien zrobić serwis...
no to w jaki sposob przylozyl reke do myszy w rozrzadzie?? sam ją wepchnal pod oslone, zeby pozniej zaplacic za naprawe auta na gwarancji??
JCH - musialem |
Czy mówisz może o Citroenie C5 ? Ja pracowałem w ASO Citroen i wyjeliśmy klientowi mysz z rozrządu. Silnik powiedział "pa pa". O ile dobrze pamiętam nie uznano gwarancji. |
|
 |
ryszard1974 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 15:40
|
|
|
Patrol jeśli pracujesz MMC proszę podaj telefon chciałbym o tym z Tobą na temat nadbudówki porozmawiać.
Dziękuję |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-10-2006, 19:06
|
|
|
Matejko napisał/a: | no to w jaki sposob przylozyl reke do myszy w rozrzadzie?? sam ją wepchnal pod oslone, zeby pozniej zaplacic za naprawe auta na gwarancji?? |
To niby silnik ma byc osłonięty płytami pancernymi, obudową wodoszczelną i pochłaniającą szkodliwe promieniowanie? Przecież to jest jedyne słuszne zabezpieczenie przed wszelkimi gryzoniami.
PS Mitsubishi też tej myszy tam nie włożyło. |
|
 |
|