Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mogę zatankować!!!
Autor Wiadomość
remek666
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2006, 20:45   Nie mogę zatankować!!!

Witam wszystkich!!!

Mam problem z dostępem do wlewu paliwa. Nie mogę go po prostu otworzyć. Gdy ciągnę za wajchę od wlewu nic się nie dzieje. Słychać że chodzi tam w środku linka ale nici z tankowania. Problem jest o tyle duży że od około 50 km świeci mi się rezerwa. Jeśli wiecie jak go można awaryjnie otworzyć to będę wam bardzo wdzięczny, bo nie chcę porysować sobie lakieru na klapce a nie daj boże ją pogiąć.

Remek666!!!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2006, 21:01   

...a gdyby owinąć koncowke srubokreta szmatką i spróbować delikatnie podwadzić klapkę??? Jak na razie tylko to mi przychodzi do głowy...
Próbowales juz tak????

remek666
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2006, 21:09   

Jeszcze nie próbowałem, bo to mi się zdarzyło dzisiaj około godz.20 na stacji benzynowej 40 km od domu i do tego jeszcze padało więc nie miałem jak spróbować. Jeśli nic innego nikt mi nie poradzi to będę musiał tak właśnie jakoś delikatnie spróbować. Interesuje mnie też jak dostać się do tego mechanizmu. Nie wiem od której strony, czy może od nadkola czy może od bagażnika, bo będę to i tak musiał zrobić, ale dzięki za pomoc!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-09-2006, 21:11   

Dostęp do wlewu paliwa powinien być pod wygłuszeniem bagażnika/nadkola (oczywiście od strony wlewu :wink: )

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-09-2006, 23:31   

roch_27 napisał/a:
Dostęp do wlewu paliwa powinien być pod wygłuszeniem bagażnika/nadkola (oczywiście od strony wlewu :wink: )

pozdro

dokładnie :!:

otwierasz klapę i sięgasz ręką bo wewnetrznej stronie nadkola i jak złapiesz za pancerzyk linki, to po prostu pociągnij a klapka się otworzy. miałem to samo ostatnio. Coś się wypięło/poluzowało i zablokowało klapkę, że ciągani cyngielkiem wewnątrz powodowało za krótkie rozchylenie się dzióbka blokującego klapkę wlewu.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 04-09-2006, 00:19   

eee chopero w htb to nie takie hop siup - w htb musisz rozlozyc caly boczek a wtedy to otwierasz bak intuicyjnie - wg mnie pekl na koncu linki ogranicznik w zamku od klapki - musisz rozebrac wsadzic linke na swoje miejsce i owinac izolacja w aby nei wyskoczylo - u mnie tak zrobione dziala juz prawie od roku bez powodow do narzekan
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

remek666
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2006, 21:18   

Dzięki panowie za wszystko. Udało się. Ułamał się taki mały plasticzek przy zamku i dlatego nie otwierało. Założone z powrotem i oklejone izolacją, chodzi jak nowe.

Jeszcze raz dzięki!!!

Pozdrawiam Remek666!!!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-09-2006, 21:19   

No to dobrze że już po wszystkim :mrgreen:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2006, 08:42   

Hey!
Mam pytanie, mianowicie chodzi o wskaźnik ilości paliwa i kontrolkę rezerwy w Carismie.
W jakim punkcie wskaźnika zapala wam się rezerwa? Jak dochodzi odo czerwonej kreski czy jak wskazówka już leży?
Carismę mam od niedawna i nie wiem czy nie działa mi kontrolka rezerwy czy poprostu nie było jeszcze tak mało paliwa aby się zapaliła.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 05-09-2006, 10:20   

bylo o wskazniku paliwa i rezerwie juz wiele razy. Generalnie rezerwa jest mocno nieprecyzyjna i u mnie sie zapala jak juz praktycznie wskazowka dawno juz sie oparla na zerze (ponizej czerwonej kreski). Probowalem kiedys to wyregulowac, ale efekt zawsze był mizerny, więc się przyzwyczaiłem, tym bardziej , że teraz w większości jeżdzę na gazie.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Odpowiedz do tematu