|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Opony |
Autor |
Wiadomość |
skorek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2009, 20:38 [2.8 TD] Opony
|
|
|
Witajcie napiszcie jakie opony macie założone i jak się sprawują, czy zmieniacie opony na zimę itd. |
_________________ pozdrawiam SKOREK |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 29-10-2009, 18:36
|
|
|
Ja cały rok używam Yokohama Geolandar 31x10,5. Ale na lodzie trzeba uważać - tak jak i na zimowych |
|
|
|
 |
badyl6
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero II 2.8 GLS
|
Wysłany: 05-02-2010, 14:49
|
|
|
Ja mam szosówki Fuldy wymiaru nie pamiętam.Na zimowe nie zmieniam.Jeżdzę cały czas 4x4 .Czasami się lekko śliznę,szczególnie na zakręcie jak jadę za szybko.Pozatym nie narzekam.Wyjeżdżę te i zmieniam na następne.Pojarka II 2.8 97 rok long. |
_________________ BADYL6 |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 05-02-2010, 16:19
|
|
|
Ja posiadam 33/13.5R15 Maxxis Mozilla (typowyMT) na zime zmieniać nie potrzeba. Jeżdżę na MT pierwszą zimę i słyszałem że MT się zle trzyma a tegfo zdania nie jestem (może szerokość taka i dla tego, kolega ma na pajerce I 30/9.5 MT-ka i na 2H to nawet nie ruszy przy lekkim śniegu) ja śliznąłem się tylko raz (całkowity lód) ale jak zapiąłem na 4h nie było problewmu żadnego. Słowem wiem że ten rozmiar kopie po podzespołach ale taka sprawność w terenie rekompensuje mi wszelkie uniedogodnienia. |
|
|
|
 |
Meloman
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8TD '95
|
Wysłany: 06-02-2010, 07:13
|
|
|
Witam wszystkich MM,
Ja jesienią uzbroiłem auto w nowe BFG MT (31 x 10.5). Fakt, że tanie nie są, ale w trakcie obecnej, śnieżnej zimy okazało się, ze był to strzał w 10-kę. Głęboki, kopny śneg w terenie dziewiczym nie stresuje; przeciwnie frajdą jest 'przekopywanie się" przez zaspy. Koleżanka małżonka zostawił swoją osobówkę w garażu i jest zadowolona jak bąk z jazdy 4 x 4. Dotychczas pomogłem (holowanie) kilku samochodom, które utknęły w głębokim śniegu.
Problem mam z jakością paliwa (tankuję tylko na "dobrych" stacjach) - jazda w niskich temperaturach, ale to już temat na inny wątek...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|