[Cari 1.9TD] Problem z centralnym zamkiem. |
Autor |
Wiadomość |
Kenny107
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9TD 97r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2010, 15:17 [Cari 1.9TD] Problem z centralnym zamkiem.
|
|
|
Witam, Podczas jazdy zamki w drzwiach zaczęły szaleć. Tzn. pierw był dźwięk tak jakby chciały się otworzyć, a później zamknąć (tak przez jakieś 10min.) później od odrzwi pasażera zamek zaczął piszczeć (nie wiem jak ten dźwięk opisać, tak jakby silniczek chciał się kręcić, a nie mógł) analogicznie to samo stało się w tylnych prawych drzwiach i w lewych. Tylko, że lewe do tej pory co jakiś czas tak piszczą. Zamek w klapie bagażnika nie chce się przekręcić w lewą stronę, w prawą się przekręca ale nie zamyka drzwi (zawsze drzwi zamykało się zamkiem od bagażnika) Drzwi od pasażera nie chcą się w ogóle otworzyć, nie da się nawet wyciągnąć tego dzyndzla do góry. tylne drzwi da się zamknąć jedynie po wcześniejszym wciśnięciu dzyndzla, a od kierowcy ciężko bo ciężko ale zamykają się przekręcając kluczyk. Co się mogło stać? Czy trzeba wymieniać wszystkie zamki czy tylko siłowniki? Jaki może być orientacyjny koszt wymiany zamków? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 05-02-2010, 16:45
|
|
|
sterowanie zamków jest minusem pewnie jakis kabelek się przetarł i zwiera z masą.
odłącz mase od akumulatora i jak problem ustąpi to będziesz pewny na 100 procent ze masz gdzieś zwarcie |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
tadek-l
Mitsumaniak tadek-l
Auto: sigma kombi 12V
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: 05-02-2010, 16:46
|
|
|
Sprawdź zamek sterujący (lub któryś z nich). Pewnie jakieś zwarcie, bez sprawdzenia trudna diagnoza. Powiem że to tylko jeden z nich robi takie zamieszanie. |
_________________ tadek-l tel 794228098 |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 06-02-2010, 22:46
|
|
|
Kenny107, jeśli masz hatchbacka to sprawdź sobie kable w tej przelotce między klapą a nadwoziem,lubią w tym miejscu pękać. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
Kenny107
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9TD 97r.
|
Wysłany: 08-02-2010, 11:08
|
|
|
barthez2183, A mógłbyś dać zdjęcie tego? bo ja lewy jestem jeżeli chodzi o samochody. Ale jeżeli te kable pękły to możliwe jest, że przez to w ogóle nie chcą się otworzyć drzwi od pasażera i nie che przekręcić się zamek od bagażnika w lewą stronę? |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 08-02-2010, 11:36
|
|
|
Kenny107, jak otworzysz klapę to z lewej strony u góry będziesz miał taką gumową harmonijkę,to właśnie to.Na razie nie mam auta w domu i ciężko ze zdjęciem. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
|