Kupno Eclipse 1G |
Autor |
Wiadomość |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2010, 20:58 Kupno Eclipse 1G
|
|
|
Witam, napisałem ten post dla tych którzy noszą się z zamiarem kupna Eclipse 1G z własnego doświadczenia mogę szczerzę powiedziec , że jeżeli ktoś myśli o kupnie takiego auta za kilka tys złotych np 5 to niech od razu da sobie spokój!!! Proszę nie wierzyc w to, że ktoś sprzeda sportowe kilkunastoletnie auto w bdb stanie za kilka tys. W 1 tydzień po zakupie koszt u mnie remontów napraw części robocizny ponad 5 tys (nie liczę opon rejestracji ubezpieczenia). Nie ma możliwości żeby taki samochód jak Eclipse nie był do roboty!!! niestety większośc aut na ALLEGRO jest zajeźdzonych!!! części oprócz tych podstawowych drogie, auto musi byc serwisowane u fachowca najlepiej z forum, innaczej remonty przewyższą wartośc zakupu samochodu i to bardzo szybko:] (mój sam jeździ Eclipse) części muszą byc bardzo dobrej jakości oleje i płyny z górnej półki, jednym słowem, nie jest to auto dla Kowalskiego, ani chłopaczka co myśli, że kupi fajny samochód za kilka tys i będzie tylko lał paliwo!!! Wiem, że może dla większości kolegów z forum którzy mają kilku czy kilkunaste doświadczenie z Eclipse to jest oczywiste ( sam kupując auto w zimie, nie da sie tak naprawdę sprawdzic za wiele jeżeli na drodze zalega śnieg... jak to często się mówi kupiłem auto oczami...:/ Bdb buda i środek) zgodzą się do powyższych rozważań. Pomimo tego zachęcam do zakupu Eclipse ze względu na jej niepowtarzalny urok i charakter Miska z otwieranymi lampami:P tylko pod warunkiem, że będzie to samochód od kolegi forum albo od znajomego innego nie polecam, chyba że ktoś naprawdę trafi na rodzynka i sprawdzi go mechanik bardzo dokładnie ponieważ innaczej ciągle będzie słychac opinie o awaryjności takich samochodów .Pozdrawiam Wszystkich obecnych i przyszłych właścicieli Eclipse dozobaczenia na Zlocie:) |
|
|
|
 |
kafar_1989
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 178 Skąd: Wojcieszyn/Lublin
|
Wysłany: 05-02-2010, 16:20
|
|
|
No wlasnie temat rzeka i czesto poruszany. Da sie cos kupic niekiedy tanio i zadbany egzemplarz (ja za swoj duzo nie zaplacilem a naprawde nie mam powodow do narzekania) Ale wiadomo ze Eclipse jest wymagajacym samochodem no i eksploatacja jest jaka jest. Raz na jakis czas trzeba zrobic dobrze i troszke zaplacic ale jesli sie dba o Miska to sie odwdzieczy |
_________________ DSM 1G GSX
4G63T 6bolt |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-02-2010, 11:55
|
|
|
Misieklbn napisał/a: | od kolegi forum |
tu też bym nie szalał. ja kupiłem od klubowicza i miałem duuużo rzeczy do zrobienia, których nie da się zauważyć przy kupnie, a właściciel oczywiście się sam nie przyzna..
nawet w zadbany egzemplarz trzeba kase wkładać bo to stare auta po prostu. Jednak ja również nie odradzam a zachęcam do kupna tego autka i nie tylko z otwieranymi lampami |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 08-02-2010, 19:37
|
|
|
wojtas gst napisał/a: | a zachęcam do kupna tego autka i nie tylko z otwieranymi lampami |
otwierane ładniejsze |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-02-2010, 16:30
|
|
|
MATi1G napisał/a: | otwierane ładniejsze | pffff |
|
|
|
 |
zaxdamian
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G
|
Wysłany: 15-02-2010, 10:05
|
|
|
nie oszukujmy się. Przy takim wieku samochodu to nawet jak ma mały przebieg może popsuć się dosłownie wszystko. Ja w swoim poprawiałem coś praktycznie co miesiąc. Choć był w bardzo dobrym stanie jak go kupiłem. Starość nie radość. Tanich egzemplarzy możecie wcale nie oglądać. |
|
|
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
|
Wysłany: 18-02-2010, 23:03
|
|
|
zgadzam z kolegą zaxdamian aut do kilku tys nie ma co brac pod uwagę chyba, że jako dawca części chodź i z tymi bywa różnie, zazwyczaj ani silnik ani skrzynia sie nie nadają bo i tak trzeba je remontowac. Jak sie samemu nie zrobi porządnego remontu to ten samochód może doprowadzic do nerwicy. Wiadomo i w miskach psują się pierdoły z elektryką ale najważniejsze to doprowadzic auto do stanu bdb pod względem mechanicznym. U mnie najgorsze bo od razu musiałem wymienic połowę samochodu, ale przynajmniej mam pewny samochód, wsiadam i jadę gdzie chcę |
|
|
|
 |
Iushiban
Forumowicz

Auto: Corolla E11 1999 hatchback
|
Wysłany: 20-02-2010, 13:03
|
|
|
Śmiem sie z wami nie zgodzić- a przynajmniej nie w pełni.
Fakt- auto ma swoje lata i wymaga dodatkowej uwagi i zadbania.
Mit- auto kupione za pare/kilka tysięcy to grat. Ja kupiłem swoje za dosłownie pare tysiecy silnik źle pracował (dławił się) ale poza tym wszystko yło raczej ok, blacha i lakier ładny.
Okazało sie że silnik dławił sie gdyż kąt wyprzedzenia apłonu był źle ustawiony- zrobiłem to sam bez żadnych nakładów finansowych, do tego obowiazkowa przy kupnie auta wymiana rozrzadu, filtrów i płynów- w sumie zamknołem się w 1000zł. Auto było sprowadzone z niemiec jednak po kilku miesiącach trzeba było wymienic tuleje na wachaczach (wymienłem całe wachacze- koszt minimalnie wększy a przynajmniej duzo pewniej). o by było tyle z powaznych kosztów. Uważam że koszt całkowity auta (bez rejestracji i ubezpieczenia) to około 5-6 tyś. Każdy mechanik który go oglądał mówił to samo: blacha bardzo ładna, podwozie zero rdzy, aż dziw że 17 letnie auto jest w tak doskonałym stanie.
Myśle wiec że nie ma reguły. Jedno jest jednak pewne- nie jest to auto typowo uzytkowe, lubi gdy poświeca mu sie czas dopieszcza, reguluje. Swiadomość że samochód pieknieje i jest utrzymywany w fajny stanie to dodatkowa adość dla właściciela.
[ Dodano: 20-02-2010, 13:06 ]
ważna rzecz przed kupnem Eclipsa- zabrać ze soba właściciela takiego auta: od razu zidentyfikuje podstawowe mankamenty gdyż auto ma dosyć specyficzna budowę. Dobra opcja to podpiecie ECU do TMO datlogera lub palmtopa z MMcd |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 21-02-2010, 12:23
|
|
|
JAK TO UJOŁ Iushiban, ważna rzecz przed kupnem Eclipsa- zabrać ze soba właściciela takiego auta: od razu zidentyfikuje podstawowe mankamenty gdyż auto ma dosyć specyficzna budowę. NIE WIDZE LEPSZEGO WYJSCIA Z SYTUACJI |
|
|
|
 |
|