|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:48 |
[Carisma] Witam |
Autor |
Wiadomość |
kiernos
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Krzesio
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
|
Wysłany: 06-02-2010, 10:59
|
|
|
Proponuje skupic sie na GDI, bo w tych opcjach silnik i skrzynia : made in Japan. W pozostalych opcjach bedziesz sie palowal z "technologia" Renault. Nr. 4 jest najbardziej spoko, fajne fele, ale nia ma ksiazki. A kiera zdaje sie byc mocno wytarta. 160000? Nie ma na to dowodow. Co prawda kiera szybko sie sciera w Carismie, no ale bez przesady. |
_________________ Moja CARI.
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-02-2010, 11:14
|
|
|
1. fajna ale przebieg spory, z bezwypadkowoscia bym se klocil, no i fotel kierowc, tak zarwany ze chyba czuc jak sie sprezyny w 4litery wbijaja
2. ze stanem perfekcyjnym - pompa wspomagania to chyba nie zyje, olej wydmuchuje spod korka, na zewnatrz ladna
3. obawialbym sie przez przebieg w polaczeniu z silnikiem gdi - dlatego, ze nie wiesz jak auto bylo uzywane i jak dbane,
4.cos sie dzialo z przodem i tylem, przod jakos dziwnie ponaciagany, tyl tez mi podpada
5. z przodu widac ze cos sie dzialo, a z tylu zderzak z nowego modelu...
zadnej z nich bym nie bral |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Krzesio
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
|
Wysłany: 06-02-2010, 11:46
|
|
|
Matejko napisał/a: | obawialbym sie przez przebieg w polaczeniu z silnikiem gdi |
A czemu bys sie obawial? Ze taki duzy? Sa egzemplarze GDI co maja po 290 tys. i nic sie nie dzieje. |
_________________ Moja CARI.
 |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 06-02-2010, 11:48
|
|
|
1. Zdjęcia mi się nie podobają, mam wrażenie, że szczeliny między drzwiami są większe od strony prawej niż od lewej, choć fotki od tyłu słabo to pokazują, szkoda, że nie dał pełnej fotki lewej strony auta, byłby materiał porównawczy, no i wygląda na wyciuchane, z drugiej strony cena nie jest kiepska,
2. Podoba mi się, bez zbędnych modyfikacji itp. - wygląda dość równo - sprawdź tylko elementy, o których pisze Matejko - jeśli tylko olej przecieka przez korek to drobnostka. Moim zdaniem godna uwagi, ale też droższa.
3. Uboga dokumentacja fotograficzna, nie wygląda to źle. Rzeczywiście przebieg spory, ale jeśli auto było właściwie eksploatowane może być godne uwagi.
4. Szczelin może i na zdjęciach od tyłu z dwóch stron delikatnie inaczej się układają, nie ma chyba jednak wielkiej tragedii. Zderzaki z przodu i tyłu opadają, ale to często występuje i bym się specjalnie nie przejmował. Mógłby dać więcej zdjęć, bo tak to tylko gdybanie,
5. Rzeczywiście przód podpada, o ile maska jeszcze leży nieźle o tyle to co się dzieje przy kierunkowskazach budzi zastrzeżenia. Mógłby pokazać lepsze zdjęcia, ale ogólnie nie podoba mi się, tak jak zwrócił uwagę Matejko - kombinowana. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 06-02-2010, 12:26
|
|
|
Krzesio napisał/a: | A czemu bys sie obawial? Ze taki duzy? Sa egzemplarze GDI co maja po 290 tys. i nic sie nie dzieje. |
w dalszej czesci zdania masz odpowiedz, robia takie przebiegi ale auta zadbane, balbtm sie gdi niewiadomego pochodzenia, gdyz wiemy tu z forum, ze na te zaniedbane potrzeba troche finansow, zeby doprowadzic do stanu dobrego |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2010, 23:20
|
|
|
Dlatego jestem zdania ze lepiej wydać te kilkaset zlotych na generalny przegląd przed zakupem w serwisie niż ładować później w samochód dużą kase.
http://moto.allegro.pl/it...gdi_piekna.html
A ten samochód jest wart obejrzenia, jesli przy ogledzinach niczego niepokojącego nie znajdziesz to zabrałbym go do serwisu (takie jest moje zdanie) |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 09-02-2010, 23:27
|
|
|
Amadeus napisał/a: | A ten samochód jest wart obejrzenia, jesli przy ogledzinach niczego niepokojącego nie znajdziesz to zabrałbym go do serwisu (takie jest moje zdanie) |
po czym sadzisz ze jest wart?
moze po tym jak sie schodzi maska z blotnikiem, a moze po tym jak ponaciagana jest atrapa, czy moze po krzywo osadzonych lampach?? |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2010, 23:39
|
|
|
Matejko napisał/a: | Amadeus napisał/a: | A ten samochód jest wart obejrzenia, jesli przy ogledzinach niczego niepokojącego nie znajdziesz to zabrałbym go do serwisu (takie jest moje zdanie) |
po czym sadzisz ze jest wart?
moze po tym jak sie schodzi maska z blotnikiem, a moze po tym jak ponaciagana jest atrapa, czy moze po krzywo osadzonych lampach?? |
Wiesz zdjęcie wszytkiego tak dokładnie nie odda. Fak, ze to nie bardzo do siebie pasuje, ale jeśli kiernos ma niedaleko do gościa to ja na jego miejscu bym sie wybrał. No chyba ze w gre wchodzi większa wyprawa to pozostaje szukać dalej.
Ja pamiętam jak kupowałem Garbusa. Na zdjeciach wyglądał naprawde nieciekawie i jezdziłem ogladać inne mimo iz ten był praktycznie pod nosem. Ale jak sie w końcu zdecydowałem to sie okazało, ze to właśnie to! |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 10-02-2010, 00:06
|
|
|
jak jest blisko to wiadomo, ze warto podjechac, chociaz zobaczyc auto, bo czasem ze zdjec wszystko nam sie podoba, a sie wsiadzie i traci urok |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2010, 09:52
|
|
|
Matejko napisał/a: | jak jest blisko to wiadomo, ze warto podjechac, chociaz zobaczyc auto, bo czasem ze zdjec wszystko nam sie podoba, a sie wsiadzie i traci urok |
No dokladnie, moze byc ze na zdjeciach jest cacy, a okaze sie ze to kupa zlomu lub dokladnie odwrotnie. Zawsze jest lepiej zobaczyć samemu |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-02-2010, 13:49
|
|
|
Amadeus napisał/a: | http://moto.allegro.pl/it...gdi_piekna.html
A ten samochód jest wart obejrzenia, |
i świecący Check Engine dodaje uroku... |
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2010, 13:53
|
|
|
Saqu napisał/a: | Amadeus napisał/a: | http://moto.allegro.pl/it...gdi_piekna.html
A ten samochód jest wart obejrzenia, |
i świecący Check Engine dodaje uroku... |
a no faktycznie. Sorki nie zauwazyłem tego |
|
|
|
 |
|
|