Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jarzma, zaciski hamulcowe, piasta - problemy,naprawa,części.
Autor Wiadomość
racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-02-2010, 12:56   Jarzma, zaciski hamulcowe, piasta - problemy,naprawa,części.

Witam

I kolejny mój problem ;) po przejechaniu ok.500km zaczęło mi coś stukać w bagażniku po prawej stronie lub w zawieszeniu.Stuka tylko na wybojach.Nic bynajmniej nie lata po bagażniku.Na postoju sprawa nie do wychwycenia... poza tym mam wrażenie,że pod deską rozdzielczą przesuwa się luźna podkładka...Niech żyje legendarna japońska jakość ! chyba marka schodzi na psy... :axe:
Ostatnio zmieniony przez tyku 27-08-2015, 12:49, w całości zmieniany 4 razy  

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 13-02-2010, 16:11   

Witam
Trudno ocenić na odległość ale podczas mrozów często padają amorki gazowe .
Warto sprawdzić ich sprawność.Lub jakieś gumy w zawieszeniu

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 13-02-2010, 16:56   

mirekbdeblin napisał/a:
ale podczas mrozów często padają amorki gazowe

Po 500km :?: :idea: :rolleyes:
Raczej sprawdź dokładnie bagażnik, coś masz. Nawet zawinięte w szmatę cięższe rzeczy potrafią stujać.

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 13-02-2010, 19:14   

Trik
Co mają kilometry do mrozu
Uszczelnienia przymarzają do cylindra i ruszysz autem i gaz ucieka i amorki walą bez względu na przejechane kilometry a zdaża się że nowe mają słabą sprawność i na gwarancji powinny być wymienione.

krzycho81 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 13-02-2010, 21:03   

Na tylnym spojlerze potrafi się czasem nazbierać śnieg. Jak przymarznie i z czasem się odłamie a jest na tyle duży, że nie przeleci przez szczelinę to potrafi dość głośno telepać.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 14-02-2010, 12:38   

mirekbdeblin napisał/a:
a zdaża się że nowe mają słabą sprawność i na gwarancji powinny być wymienione

Pierwsze słyszę o takich sytacjach w nowym samochodzie. Możliwe, że jast jak piszesz, ale IMO chyba dotyczy amorków, które kupuje sie na wymianę w sklepiach.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Wysłany: 14-02-2010, 12:48   

a więc tak - auto stoi w garażu więc nie ma na nim śniegu i lodu,wyjąłem wszystko z bagażnika na próbę,akustycznie brzmi to jak plastik stukający o inny plastik ale nic luźnego nie znalazłem... wydobywa się to z prawej części bagażnika / nadkola tak czy owak jak dla mnie kiszka w aucie tej klasy bo w 10 letnim Matizie żony nic nie stuka... samochód niby składany a Japonii a kontrola jakości jak w Indiach... żenada... czeka mnie wyprawa do serwisu... po to kupiłem japońca żeby tam nie jeździć! tfu!!! :-X

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 14-02-2010, 12:57   

Może zobacz co się dzieje za okładzinami bocznych ścian bagażnika. Wyjmuję się bardzo łatwo, wystarczy odkręcić ze dwie plastikowe nakrętki i wyjąć kilka spinek przy pomocy wkretaka lub tych kleszczyków plastikowych (do wyciągania bezpiecznków), które znajdują sie w konsolce bezpieczników za deklem przy lewym kolanie kierowcy.
Mozliwe że jest to dźwięk jakiegoś kabelka pukającego właśnie w tą okładzinę.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 14-02-2010, 14:19   

racer1972 napisał/a:
wyjąłem wszystko z bagażnika na próbę

Rozumiem, że wyjąłeś WSZYSTKO łącznie z podnośnikiem, kluczami, trójkątem, apteczką itp? Bo np. mocowanie podnośnika jest tak zrobione, że po wsadzeniu trzeba go lekko "odkręcić" żeby się dobrze trzymał...
Jak nie pomoże, to połóż cześć kanapy, a na drugiej posadź kogoś i niech słucha, albo lepiej sam usiądź i słuchaj :)
Aha i wyjmij zupełnie tę ruchomą podłogę...

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Wysłany: 15-02-2010, 21:42   

hm... no podnośnika nie wyciągałem i tej durnowatej podwójnej podłogi też nie,jutro wybebeszę go całkiem łącznie z kołem dojazdowym,półką itp. :rolleyes:

tomaszekk7 
Forumowicz

Auto: Lancer sedan 1,8
Wysłany: 16-02-2010, 12:20   

racer1972 napisał/a:
hm... no podnośnika nie wyciągałem i tej durnowatej podwójnej podłogi też nie,jutro wybebeszę go całkiem łącznie z kołem dojazdowym,półką itp. :rolleyes:

Ja mam podobny problem. To się dzieje prawie od samego początku. Serwis twierdzi, że jest wszystko OK w zawieszeniu. Najczęściej to powiedzmy ''PUKANIE'' słychać jak jest droga z '' FALAMI ''. Wtedy zaczyna bujać tylną częścią auta góra i dół. Z tyłu od strony pasażera dochodzi dźwięk jakby pukania. są to odgłosy które pojawiają się co jakiś czas.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Wysłany: 17-02-2010, 21:22   

No i doszedłem do sedna sprawy... po prostu cała kuweta-schowek w nadkolu się telepie! stąd stuki plastiku o metal,sposób jej zamocowania jest po prostu godny politowania... jak coś takiego przeszło kontrolę jakości w Japonii to ja nie wiem... a i sam patent wymyślił chyba ktoś mądry inaczej.W poniedziałek jadę do serwisu i niech kombinują jak to umocować lepiej.Teraz gdy emocje po kupnie opadły widzę,że cena Lancera była podejrzanie niska... Jeśli by odliczyć cło to kosztowałby tyle co autka miejskie i widzę na czym zaoszczędzono... Zaczynam się bać co się będzie działo za kilka lat...

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 18-02-2010, 08:59   

racer1972 napisał/a:
Teraz gdy emocje po kupnie opadły widzę,że cena Lancera była podejrzanie niska... Jeśli by odliczyć cło to kosztowałby tyle co autka miejskie i widzę na czym zaoszczędzono... Zaczynam się bać co się będzie działo za kilka lat...

W jakiejś moto-gazecie był test Lancera, chyba nawet tzw. długodystansowy. Czyli "aż" do 60kkm. W podsumowaniu było że zniósł katowanie przez dziennikarzy całkiem dzielnie. Zero śladów zużycia i zero awarii. Tak że raczej obaw nie powinno być.
BTW. Jesteś pierwszym posiadaczem, który tak szybko zdał sobie sprawę że kupił najtańszy samochód w klasie ;)

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 18-02-2010, 09:03   

racer1972 napisał/a:
Zaczynam się bać co się będzie działo za kilka lat...

zmień zwyczaj bania się na zapas na taki , że "martwię się dopiero , gdy jest czym".
Gwarantuję , że od razu lepiej się poczujesz . :)
Myślę , że producent nie oszczędzał tak na podstawowych elementach auta ( silnik , skrzynia , zawieszenie ) i za kilka lat będziesz jeździł dalej .

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Wysłany: 20-02-2010, 23:58   

:biggrin: nie no dzięki panowie nie spodziewałem się takiej grupy wsparcia!

Odpowiedz do tematu