|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Hubeeert 12-05-2010, 23:01 |
mit czapli? |
Autor |
Wiadomość |
tomek96
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi galant 2.5 V6sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2010, 18:55 mit czapli?
|
|
|
witam może nie na temat ale szukałem galanta przez pół roku i troszkę chciałem obalić mit czapli iż nie sprowadzają bitych aut to końcówka auta co po nim została czemu tylko wystawiają na niemieckiej stronie a http://www.autoscout24.pl...jp2a&position=3 http://www.autoscout24.pl...id=vrcncujrjzhu piszę to ponieważ co niektórzy zaczeli wypowiadać się na temat Panów ale nie mieli sił przebicia i dowodów w postaci zdjęć |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 11-05-2010, 10:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:25
|
|
|
Podaj więcej szczegółów swojego śledztwa - dlaczego łączysz te zwłoki Gala z Czaplami? Lokalizacja podobna, ale nie identyczna, telefon też się nie pokrywa z ich telefonami.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:27
|
|
|
Po pierwsze galant za zdjęciu to anglik i na pewno nie będzie jeżdził po naszych drogach. Po drugie został przywieziony do kraju jako dawca części nie tylko blacharskich ale i mechanicznych - bez takich "okazji" zakup używanych części w dobrych cenach byłby niemożliwy. Po trzecie ogłaszją się na rynku niemieckim bo często tam jeżdzą a klijent niemiecki jest trochę bardziej zasobny w euro niż polski. Po czwarte jak dotąd nikt nie przyłapał panów z Czapli na wspawaniu ćwiartki auta. Po piąte nie wyobrażam sobie aby ktoś kto mocno siedzi w branży nie miał zaplecza w postaci części zapasowych. Anglika można kupić bardzo tanio na części a uwież mi wolę oryginalny używany błotnik lub maskę niż tanią podróbę. |
_________________ 007 " Diamenty są wieczne " |
|
|
|
 |
tomek96
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:35
|
|
|
Bartek napisał/a: | Podaj więcej szczegółów swojego śledztwa - dlaczego łączysz te zwłoki Gala z Czaplami? Lokalizacja podobna, ale nie identyczna, telefon też się nie pokrywa z ich telefonami.... |
telefon się właśnie zgadza Polska , Czaple (woj. lubuskie),
tel.: +48 880579764Ohne papieren.
00 48 880579764 mowie po polsku
a nie chodzi mi tu o śledztwo tylko o real a co do pozostałości z tego galanta to po co niemcowi te graty i właśnie chodzi mi o to iż nie róbmy z nich niewiadomo jakich super bo przy tym jak i innym modelu auta sprowadzonego handlarz w 90% nie sprowadza igieł a nie jest to moje śledztwo tylko tak biegam po stronach i jesteśmy tu po to aby gaworzyć |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 13-02-2010, 19:42
|
|
|
OK faktycznie wpisany bez spacji nr wskazuje jednoznacznie
Pozostałości jednoznacznie świadczą o sprzedawaniu "dawcy" błotników, progów....
Dzięki za czujność |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
tomek96
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:50
|
|
|
dzięki bartek widze że załapałeś nie oczerniam chłopaków nie piszę na ich temat samochodów tylko tak się zbiegło ale mądry coś z tego wywnioskuje a i jeszcze do sekwora zobacz iż są dwie ćwiartki a co do pozostałości z auta to te ważne są pozostawione skrzynia a wiesz że się psuje bo twierdze jedno samochód po nieznacznej stłuczce niezdyskfalifikuje auta a unich unfal frei czy jakoś tam |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 20:03
|
|
|
tomek96 - niestety galantów nie przybywa, a te które jeżdżą po drogach czasami mają jakieś wypadki i wtedy części mile widziane. Ale warto podwoić uwagą jadąc do Czapli oglądać Gala.
Widdać przynajmniej jakie części pozostały do sprzedania. Jakby ktoś szukał tylnej klapu to już wiecie gdzie dzwonić |
|
|
|
 |
Cacper
Mitsumaniak
Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Posty: 112 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 14-02-2010, 01:04
|
|
|
tomek96, link nie chodzi. Możesz coś więcej na temat tego angielskiego Galanta? A poza tym to dzięki za informacje. Ja szukam Galanta i właśnie tam celowałem, teraz będę ostrożniejszy |
_________________ Cacper |
|
|
|
 |
tomek96
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2010, 01:12
|
|
|
i cieszę się że moje spostrzeżenia mają wpływ ....bo o to tu chodzi???mam nadzieję że pomagamy sobie chłopaki wycofali ogłoszenie ze skauta ale całe szczęście jest to bezpłatne i nie odbije się na kupującym pomyślcie ?????? DWA TYGODNIE TEMU SPRZEDAWALI SPORT EDITION Z 99 ROKU ZA 17...... tys A dziś oferują NA FULU AVANSA IGŁA PIERWSZY WŁ ITD z roku2001 od pierw. właściciela z roku 4..... z resztą jak zawsze 40-48 rok za cenę 18...... gdybym się nie mylił link byłby nadal aktualny z tą resztką części ....pozdrawiam
[ Dodano: 14-02-2010, 01:19 ]
Cacper, witam uważni wycofali sprzedaż
[ Dodano: 14-02-2010, 01:41 ]
uwaga panowie i mitsumanianki pierwszy mail na priva.....nie wiem dlaczego ale nie opłaca się pisać źle o chłopakach z czapli na forum ,tyle z mojej strony na ten temat pozdrawiam od chłopaka z banowanym logingiem czy coś ta |
|
|
|
 |
AvanceTiptronic
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 14-02-2010, 09:18
|
|
|
Cacper, sprzedawane były zwłoki z anglika bez papierów, brakowało w nim całego przodu, prawej tylnej ćwiartki i co najgorsze prawego słupka między drzwiami.
Jadąc do nich oglądać auto, na te miejsca trzeba patrzeć szczególnie...
Tak jak piszesz, ostrożność przede wszystkim... |
|
|
|
 |
JFH
Nowy Forumowicz
Auto: marzy sie Galant :)
|
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2010, 10:13
|
|
|
Sprowadzony, nieopłacony.... a tablice polskie do zdjęć założone.
A czarna skóra to nie rewelacja i podane wyposażenie to też nic nadzwyczajnego, opbniżony zawias - dla jednych plus dla drugich minus.
I jeszcze jedna bardzo istotna sprawa. Podają rok produkcji 2001 a rejestracja 01/2001. Jak znam życie po nr Vin wyjdzie rok produkcji 2000 a naszego wydziału komunikacji nie interesuje data rejestracji. Tak więc całkiem możliwe, że rocznik może być w plecy. Ale to trzeba jeszcze sprawdzić. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-02-2010, 11:08
|
|
|
Kiedyś swojego czasu pamietam ze Chłopaki z Czapli mieli kiedyś numer z łorendż (Orange) i w róznych ogłoszeniach było to róznie podawane raz z łorendż raz z heja
Odnośnie pytania JFH Cytat: | Galant po drugim liftingu,czyli 160KM i wyzszy moment obrotowy od poprzednika. | Jak się nie myle nie było drugiego liftingu, tylko jest to związane ze zwiększeniem normy ekologicznej na silniku, chyba na Euro 3, dlatego parametry sie zmienily, tak samo w kazdym silniku po tym roczniku, czyli napewno jest to 2001r, gdyz wyzsza norma w tych Galach wychodzila od 2001r.
Każdy z czasem zaczyna kombinowac, jak to się mowi co by sie nie narobic aby zarobic nie oczerniam tutaj nikogo, ba nie mam takiego prawa, gdyz znam sprzedajacych głównie z informacji przedstawianych na forum. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
CZAPLE
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Avance 2.5V6
|
Wysłany: 14-02-2010, 12:01
|
|
|
Na dzień dobry chcielibyśmy przywitać wszystkich Mitsumaniaków,a w szczególności użytkowników naszych samochodów.
Obserwujemy to forum już od bardzo dawna,ale zawsze prowokacje od strony handlarzy były marne,więc po prostu odpuszczaliśmy,ale tym razem nie można tak tego zostawić.
Link,który wkleił Handlarz z miejscowości Złotoryja-czyli Bardzo Pomocny w ostatnich dniach TOMEK96 jest to zwykła podpucha,kiedy zobaczyłem że pojawił się taki temat i próbowałem wejść w podany link wyskoczyło mi,że "Nie można znaleźć takiego ogłoszenia" -teraz z opisu widzę,że było wystawione tam jakieś auto powypadkowe z którym ABSOLUTNIE nie mamy nic wspólnego!! Handlarz powklejał mój numer i wszyscy myślą,że to prawda? Niesamowite jest to. Ogłoszenie na stronie niemieckiej jest bezpłatne i może wystawić tam auto każdy z
nas, sądzę że wystawił je właśnie ten Pan,ale dlaczego zginęło??
Dziwi mnie trochę to,że ludzie nie widzą tego z kim tak naprawdę piszą... TOMEK96-pojawił się ostatnio,nie ma żadnych postów w dziale Carismy,Colta itd. pisze tylko w dziale 'Chcę kupić Galanta" i to cały czas odradza,mąci w głowach kupującym,którzy nawet nie zdają sobie z tego sprawy...
Użytkownik Sewkor-dokładnie tak samo działa,pojawił sie z dnia na dzień i bardzo bardzo pomaga kupującym.
Czy nie wydaje się to wszystkim dziwne?? Handlarze,zakładajcie sobie konta,mówcie co widzicie,ale nie róbcie takiego młynu,ja wiem że zazdrościcie nam obrotu,ilości zadowolonych klientów,kontaktów które mamy,ale przecież nikt Wam życia nie utrudnia-
ja nie mam kilku kont,nie pisze o Waszych samochodach,że to wraki i nie pisze o Panu ze Złotoryi,który sprzedaje tylko i wyłącznie rozbitki,BO nie zależy mi na tym.
Galant 2.5 V6 z Legnicy z 2001roku,którego właścicielem był Tosztotomasz jest w posiadaniu Pana ze Złotoryi,ale czy zależało mi na tym,aby pisać to wcześniej? NIE.
tomek96 napisał/a: | witam może nie na temat ale szukałem galanta przez pół roku i troszkę chciałem obalić mit czapli iż nie sprowadzają bitych aut to końcówka auta co po nim została |
W ogóle jak ułożyłeś to zdanie? Do czego to przycepiłes? "szukałem Galanta pół roku i chciałeś obalić mit"? Dlaczego Ci na tym zależy skoro jesteś tylko zwykłym posiadaczem Galanta? Samochodów BITYCH nie sprowadzamy!!
tomek96 napisał/a: | a nie jest to moje śledztwo tylko tak biegam po stronach i jesteśmy tu po to aby gaworzyć |
W tym tekście chciałeś stworzyć taką "rodzinną,miła" atmosferę,dobrze że jest ktoś taki kto biega po stronach i chce pogaworzyć ,szkoda że nikt nie widzi tego że to po prostu podstęp.
tomek96 napisał/a: | i cieszę się że moje spostrzeżenia mają wpływ ....bo o to tu
chodzi???mam nadzieję że pomagamy sobie |
Dziwne by było gdybyś się nie cieszył,w końcu o to Ci chodziło.
Cytat: | chłopaki wycofali ogłoszenie ze skauta |
O czym Ty piszesz?? Jakie ogłoszenie?! Nie posiadam żadnego Anglika ani auta na części,a tym bardziej z jakimiś powycinanymi ćwiartkami,doskonale o tym wiesz...
Cytat: | DWA TYGODNIE TEMU SPRZEDAWALI SPORT EDITION Z 99 ROKU ZA 17...... tys A dziś oferują NA FULU AVANSA IGŁA PIERWSZY WŁ ITD z roku2001 od pierw. właściciela |
I to jest to co Cie boli,bo Ty ze swoimi rozbitkami stoisz już dłuższy czas,a ceny lecą w dół.
tomek96 napisał/a: | witam uważni wycofali sprzedaż |
Dlaczego tak o tym wspominasz?? Powtarzam : NIE MAM ŻADNEGO SAMOCHODU TYPU ANGLIK !!
Niech ktoś pomyśli sobie logicznie,czy gdybym faktycznie miał takie powycinane auto wystawiłbym je normalnie jakby nigdy nic? Na miejscowość Czaple wraz z numerem na który mam wystawione wszystkie auta do sprzedaży?? -trochę rozsądku Panowie.
Cytat: | Sprowadzony, nieopłacony.... a tablice polskie do zdjęć założone |
No i co ma to do rzeczy? Jest to MÓJ samochód i mogę sobie zakładać na niego co mi się podoba także wybacz.
sewkor napisał/a: | obniżony zawias - dla jednych plus dla drugich minus. |
Noo właśnie,jednak znalazłeś coś co może komuś nie odpowiadać.
robertdg napisał/a: | Jak się nie mylę nie było drugiego liftingu |
Jednak się mylisz.
robertdg napisał/a: | Każdy z czasem zaczyna kombinować, jak to się mówi co by się nie narobić aby zarobić |
Skoro już Ty człowiek,który zna się na samochodach i siedzi na forum bardzo często ,łapiesz się na takie zagrywki,to faktycznie ciężko dziwić się osobą,które zalogowały się np. tydzień temu i szukają auta na poważnie.
Zauważcie,że użytkownik TOMEK96 napisał,że mamy obecnie w ofercie AVAN"S"A ,i teraz porównajcie tytuł jego AVAN"S"A,który jest złożony z 2. Jest to znawca tematu ze Złotoryi,który handluje AVANSAMI.
Nie mam zamiaru więcej przekonywać Was wszystkich do naszej uczciwości,ale poczytajcie wszystkie posty tych użytkowników i pomyślcie do czego dążą?
Na podsumowanie napiszę jeszcze raz: NIE WYSTAWIALIŚMY ŻADNEJ AUKCJI Z ANGLIKIEM,NIE SKŁADAMY SAMOCHODÓW,
Na forum jest wieluuuu użytkowników naszych aut i jakoś nikt nie dopatrzył się po dłuższym okresie używania,aby coś było "wspawane" -NIE ZAJMUJEMY SIĘ TYM!
To wszystko od nas w tym temacie.
Pozdrawiamy |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 14-02-2010, 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 14-02-2010, 13:39
|
|
|
Teraz już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nie mam narzędzi do weryfikacji żadnej z powyższych wypowiedzi, zatem pozostawiam do oceny czytelnikom.
Na tenczas zamykam - ale nie zapominam o temacie. Jak wrócę z urlopu przemyślimy temat w gronie administracji.
[ Dodano: 14-02-2010, 13:57 ]
Otwieram na prośbę użytkownika CZAPLE.
Proszę o rzeczową dyskusję - temat jest zapalny, więc wszystkie pyskówki nie poparte argumentami nagrodzę paskami. |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
|
|