Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztat w Krakowie
Autor Wiadomość
thomb
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2006, 14:24   Warsztat w Krakowie

Witam, rozpoczynam tym postem bytność swoją na forum ;) i od razu pytanko mam...
Za niedługi czas, mam nadzieję, wejdę w posiadanie Colta (CAO prawdopodobnie) pochodzenia schwabskiego. Jako, że nie przywożę go sobie sam, potrzebuję jakiś warsztat (w Kraku) wyposażony odpowiednio coby auto sprawdzić i wybadać na wszystkie strony.
I może jeszcze pytanie numer dwa, jako, że nie jestem zbyt biegły w tych tematach na co zwracać najbaczniejszą uwagę (przynajmniej w przypadku Colta)(chociaż po lekturze forum co nie co już wiem ;) )?

Z góry dzięki za wszystkie porady i uwagi Szanownych Kolegów.

Seba_Dominika
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2006, 00:20   

Ja mam warsztat i zawsze możesz wpaść,to sie auto obluka,a bardzo dużo moge znajść :D

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 05-09-2006, 16:02   

Poszukaj na forum dział "Mitsu do kupienia" w ogólnych i poczytaj jak wyglądały przeboje ze sprzedawcami. Horror.Sprzedawcy to skur****** i kłamliwe $#^$&^%#
Nie możesz wierzyć w ani jedno słowo przez nich wypowiedzane. OZnacza to że musisz wszytsko sprawdzić sam= zapłącić albo hamownie albo test kompresji, sprawdzić z zaufanym mechanikiem co i jak wygląda,wejść pod auto, zobaczyć czy wydech nie pognity, czy osłony pod silnikiem nie są pourywane,czy pod maską jest porządek,spasowanie elementó karoserii itd. itp
Temat rzeka...

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2006, 23:07   

nie znam dokladnego adresu ale polecam stacje badan na Ujastku. (to jak sie jedzie na hute sendzimira i u same gory skret w lewo, potem przejechac przez tory tramwajowe i jeszcze z 300-500 m i jest taka dosc duza stacja) polecam, przebadaja dosc dobrze amortyzatory, zawieszenie, hamulce, co do tego czy auto bylo walniete to nie wiem,ale raczej nie maja do tego zadnego odpowiedniego sprzetu (jesli taki jest :D )

p.s przy okazji badania techniczne moga podbic;]

Seba_Dominika
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2006, 23:39   

Koton,mylisz sie.Ostatnio miałem przygode,jak kupowałem z kumplem auto.Gość który auto sprzedawał mówił wszystko co mu sie z tym autem działo i co wymieniał.Po sprawdzeniu niekłamał.Nimożna wszystkich do jednego wora pakować.

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 14:52   

Dzięki, za info

KarolGT - czyli, że ta stacja jest jeszcze na Ujastek? (nie bardzo znam tamte okolice) czy już inna ulica?

Seba_Dominika - a masz w swoim warsztacie odpowiednie urządzenia do sprawdzenia auta ;) czy służysz tylko oczną wyszukiwarką wad blacharskich? Tak czy inaczej wrzuć mi na priva jakiś namiar na siebie jakby co. W końcu opinii nigdy za mało...

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 12:58   

Seba nie musi mieć żadnych narzędzi do badania stanu auta. Jego oko jest nieomylne :wink:
Prawie jak Chuck Norris :mrgreen:

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 07-09-2006, 18:50   

stacja jest na ulicy Ujastek, w sumie latwo trafic

kierujeszcz sie na CAHTS (Kombinat) i potem w lewo jakies 300-500 metrow i jest. Dokladnego adresu niestety nie pamietam.

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 19:05   

A jeśli jak Chuck Norris to ufam mu bez granicznie ;)

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 08-09-2006, 02:04   

Zaproś Sprzedawce na niedzielkę pod Carrefour'a nic naszej zbiorowej uwadze nie umknie:))

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 08-09-2006, 21:08   

adaho_krak napisał/a:
Zaproś Sprzedawce na niedzielkę pod Carrefour'a nic naszej zbiorowej uwadze nie umknie:))

Wiadomo że w kupie siła :D i tam jakieś burze mózgów czy jakoś tak ale po prostu będzie ciemno :?

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 08-09-2006, 23:11   

E tam ciemno o 19 jeszcze coś widać. A jak koledzy docierają Colciki to który wsiądzie przejedzie i już dużo wiadomo. A tak ogólnie to z autkami jak z LOTTO. Nikt nie zagwarantuje że się zaraz nie rozleci :( niestety. Powiem że najlepiej sprawdzi auto posiadacz takiego smego modelu bo wie na co zwrócić szczególną uwagę. Ma doświadczenie jakiego nieraz brakuje mechanikom - niestety.i Dlatego poważam mechaników którzy się specjalizują w danej marce i nie mówie tu absolutnie o serwisach dealerskich bo to są wymieniacze części.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2006, 18:21   

Chciałbym z tego miejsca gorąco podziękować koledze Sebastianowi, który właśnie mnie uchronił przed wdepnięciem w małe bagienko ;)

Koleżka przytaszczył mi Colta '94 z Niemców i miało być wszystko super z małym puknięciem po lewym boku (w zasadzie od maski do drzwi ale tylko po blasze) - jak może powiedzieć Seba - raczej do tego się nie ograniczyło ...

Także gdyby ktoś rozglądał się za Coltem w granatowym metaliku z 94 to niech uważa i dobrze zważy szpachle po wszystkich bokach ;D (i pewnie po dachu).

Jeszcze raz Sebastianie dzięki - odwdzięczę się jak już kupię Colta (bo nie odpuszczę teraz) na jakimś spocie. Pozdrawiam

DEDOOR
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2006, 18:12   

tez potrzebuje mechanika do colta turbo 89.
Wie ktos cos moze na ten temat?
please help :(

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-09-2006, 18:17   

DEDOOR witaj - ściągnij sobie service manuale do Twojego samochodu z działu Downloads. jest komplet - elektryka i mechanika.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu