GdziE servisujecie swoje Miśki- in Kielce:) |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-08-2006, 09:40 GdziE servisujecie swoje Miśki- in Kielce:)
|
|
|
Siemaniano i cześć w ogóle! To jest mój pierwszy TemaT, wiec Bądźcie wyrozumiali jak coś mi poszło nie tak...
Siedzę sobie właśnie na forum i tak sobie myśle żeby (może) coś napisać (zapodać jakiś nowy temacior) bo od jakiegoś czasu to tu za bardzo się nic nie dzieje
Pierwsze co mi przyszło to :::servisowanie naszych drogich Miśków ;p
Gdzie je servisujecie w Kielcach lub okolicach??
Ja np. servisuje w Lublinie w ASO na Nałęczowskiej!
Bardzo fajny serwis, 'dobzi' fachowcy-znają się na samochodach (a w szczególności na silnikach GDI), po każdym przeglądzie mam umyty samochód, zawsze jakiś mały rabacik(stały klient:))).
...a np.w Kielcach po otwarciu Salonu i servisu Mitsubishi: przyjechałem do 'Nich' chcąc umówić się na przegląd( myśle sobie-po co jechać do Lublina jak w Kielcach mam ASO), ale jak na pytanie o falujące obroty ( czyli przepustnica), dowiedziałem się że, "szczerze nie mam pojecia co moze byc przyczyna, niech pan zostawi samochód do jutra wtedy podepniemy go pod komputer i wtedy zobaczymy co wyjdzie", i o tym żę, silniki GDI są bardzo awaryjne (ja jako użytkownik, i wiele innych osób użytkujących Je jakoś tego nie zauważyło!!wręcz przeciwnie uważam,że są to jedna z najbardziej udanych engine in the world ) to mi się odechciało ASO w Kielcach. Powiedziałem gościowi, że przyczyną jest 'brudna' przepustnica i że trzeba ją wyczyścić- on mi na to, że wydaje mu się że przepustnica raczej jest Ok!, choć też ją sprawdzą... aha i, że nie chce się wypowiadać...
...bez komentarza...he he!
Nie wiem to było na początku ich działalności, może teraz coś się zmieniło, ale jakoś się zraziłem- nie chciałem żeby mój samochód był dla nich króliczkiem doświadczalnym:))
Pozdróffki narqa |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
gregua [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2006, 12:20
|
|
|
Cześć, ja ostatnio wymiaeniałem rozrząd, tarcze hamulcowe, klocki i wachacz u mechanika klubowego MItsubishi Klub Polska w Kaplinie koło Mogielnicy [ok. 100 km. od Kielc]. Jestem bardzo zadowolony z tego pobytu u niego i oczywiście naprawy !!!
Raz byłem w ASO Kielce, ale w tym starym na Karczówkowskiej czy Krakowskiej [nie pamiętam jak sie ta ulica nazywa]. Było to zaraz jak sprowadziłem autko z Niemiec. Zrobili mi taki ogólny przegląd po promocyjnej cenie, bo już się zmywali z Kielc. Ale jak to w każdym ASO ceny części są kosmiczne, np za żarówkę do lampy przdeniej zapłaciłem 99 PLN, i gośś powiedział, że i tak ostatnio staniały !!!
Myślę, że będę korzystał z usług pana z Kaplina. Gość był na jakichś szkoleniach w serwisach Mitsubishi w Niemczech, a poza tym jest w pożądku, doradzi i podpowie co i jak, załattwi częśći, te które muszą być ori to ori, a te które mogą być zamienniki to zamienniki, ale decyzję i tak zostawia Tobie. Naprawdę polecam. Wiem, że do niego przyjeżdząją ludzie z całej Polski.
To chyba tyle jesli chodzi o mnie i mojego miśka. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 24-08-2006, 12:37
|
|
|
...??????????????????- oprócz nas dwóch chyba nikt już nie servisuje swoich Miśków hehe! |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2006, 13:25
|
|
|
Bo to jest tak :
1 . przyjemność że samemu można coś zrobić.
2 . zawsze to zostaje coś z takiej robótki w głowie.
3 . Lepsze od każdego TV.
4 . Można się zawsze podzielić własnym doświadczeniem.
5 . Płeć przeciwna zazwyczaj się w te sprawy nie wcina
6 . jak nie wystarcza to to patrz pkt.1
no oczywiście są przypadki że trzeba skorzystać z pomocy tzw. servisu ......, ale to są tylko przypadki !!!!! |
|
|
|
 |
sion2002
Mitsumaniak Co by tu teraz...
Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
|
Wysłany: 05-09-2006, 22:39
|
|
|
Witam
Ja parę razy skożystałem z pomocy Autolina (partner JC Auto) na Pakoszu ale do najbardziej zadowolonych nie należę. Samemu dużo przy Miśku nie zrobię ponieważ doświadczenia pod tym względem nie mam a przedewszystkim "nie szkodzić". Prócz tego nie mam zabardzo miejsca, w którym mógłbym w Misiu pogrzebać. Gregua a czy mógłbyś podać jakieś konkretne namiary na pana z Kaplina??
Pozdrawiam
Szymon |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 06-09-2006, 10:40
|
|
|
Tomasz Michalak
Kaplin 6
Mogielnica k|Grójca
tel. +48601381643
tel. +48[48]6635367
pn-pt: 8.00-20.00
so: 9.00-15.00
nd: nagłe wypadki |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
gregua [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2006, 09:10
|
|
|
dokładnie ten pan o którym powyżej pisze Robson. Naprawdę polecam !!! |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 25-09-2006, 09:39
|
|
|
...tylko szkoda ze ma autoryzacji Mitsubishi |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
ramzes008 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 13:39
|
|
|
witam dziś mój pierwszy raz ! na forum hi hi hi ! pomocy padła mi skrzynia
jak narazie zaprowadziłem mojego miśka do mechanika na malikowie! czekam na diagnoze! pilnie prosze o jaką kolwiek pomoc , poradę! z góry serdeczne dzięki i małe pytanko gdzie mogę sie zapisać do jakiegoś klubu miśków chętnie bym porozmaiwał o miśkach i na jakiś zlocik też bym wyskoczył - od niedawna posiadam Lancera GLX i chętnie z ziomkami i oczywiście z płcią przeciwną na te tematy bym pobajerzył pozdro Ramzi - CK
czekam na pomoc maile itd. Piter.ck@interia.pl & tel . 660-000-086 Piotr- CK
[ Dodano: 15-12-2006, 13:41 ]
Robson86, Robson86,
[ Dodano: 15-12-2006, 13:41 ]
pomocy |
|
|
|
 |
mazak [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 20:14 Wymiana rozrządu Cari GDI '97
|
|
|
WItam,
Chyba się wybiorę do tego pana do Mogielnicy...
Czeka mnie wymiana rozrządu.
Rozumiem, że wcześniej trzeba by się umówić ...
Wiecie może jakiego kosztu się spodziewać ?
Pozdrawiam,
MaZaK |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 27-12-2006, 21:09
|
|
|
mazak napisał/a: | Rozumiem, że wcześniej trzeba by się umówić ...
Wiecie może jakiego kosztu się spodziewać ? |
Gosc podobno ma pelne rece roboty.... wiec zadzwon do niego wczesniej...przy okazji zapytaj sie o koszty bo w tej chwili ciezko okreslic
ALE poczytaj tu i tutaj
Ale gosci jest wart polecenia....Bardzo dobrze zna sie na Miskach i raczej masz pewnosc ze nie zrobi Ci jakiegos bubla i po tygodniu cos Ci sie rozleci
Z jakich czesci bedziesz korzystal???? z Mitsuboshi...??????
W Kielcach ciezko o dobrego mechanika specjalizujacego sie w Mitsubishi ...znam paru panow "zlota raczka" , ale szczerze nie polece ich nikomu.... Jesli sobie cos przypomne to dam Ci znac na PW albo "tutaj"
Pozdrawiamm |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
mazak [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 14:28 serwis - wymiana rozrządu
|
|
|
Dzięki za info.
Będę zatem dzwonił jak tylko sprzedam alusy co to nie pasują do mojej holenderskiej Cari GDI z roku 97.
A miało być tak pięknie .
Pozdrawiam,
MaZaK
[ Dodano: 11-04-2007, 11:34 ]
WItam,
Umówiłem się na wtorek (11-04-2007).
Zdziwiłem się bo podobno uszczelniacze co sprzedaje użytkownik Japaneze nie nadają się zupelnie (zamienniki)...
Wszystkie inne części tak oprócz uszczelniaczy.pa klientów
TO tak gdyby ktoś się zmagał z wymianą rozrządu.
NIe polecam niklogo w kielcach...
Pierwsze pytanie które zadawałem w serwisach:
- czy jest możliwosc wymiany rozrządu...
TAK
- W mitsubishi Carisma 1,8 GDI
TUTAJ POJAWIAĄ SIĘ SCHODY
- KOlesie zaglądają pod maskę i raptem nie mają czasu :):) - kupa klientów
ZAROBIENI JESTEŚMY
- jeden nawet chciał się Miśkiem zająć, za cenę 450 PLN powiedział:
CAŁY DZIEŃ ZEJDZIE
Grzecznie podziękowałem i zadzwoniłem do Pana z Mogielnicy.
To tyle z przygód z kieleckimi serwisami.
Życzę powodzenia w serwisach
Pozdrawiam,
MaZaK |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 10-06-2008, 14:36
|
|
|
To jak to jest z tymi warsztatami w kielcach czy mechanikami nie ma nikogo dobrego. Nikt nic nie potrafi albo ceny zajebiste. Wlasnie musze wartko wyczyscic przepustnice a samemu nie chce sie za to brac, tarcze klocki tez do podziekowania noi zawieszenie z tylu amortyzatory niby 68% ale wszystko wali tak jakbym przyczepe ciagnal wiec pewnie jakies gumowe elemety. Mieszkam w Busku - Zdroju ale w Kielcach bywam bardzo czesto to myslalem ze cos tam gdzies podjade zrobic kiedys a tu nie bardzo jest gdzie za normalne pieniadze. Rozrzad robilem w swoim miescie jestem zadowolony klocki tarcze to tez nie bylby problem ale z tylnym zawieszeniem czyszczeniem przepustnicy i moze jeszcze sprawdzeniem bledow ewentualnych na kompie to bym wolal sie udac do kogos kto juz wie o co chodzi a nie uczyl by sie na moim samochodzie. Nie patrzylem dokladnie moze jest ktos z Buska bo sporo Carizm jezdzi tutaj niektore juz dlugo. Pozdrawiam |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
sion2002
Mitsumaniak Co by tu teraz...
Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
|
Wysłany: 10-06-2008, 16:38
|
|
|
Witam
Ja od dłuższego czasu mam dwa miejsca i tylko nich się trzymam, jestem bardzo zadowolony.
1) Na ulicy Mielczarskiego (koło przejścia podziemnego, przy takim wąskim wysokim budynku). Człowiek Nazywa się Krzysztof Cukrowicz, firma chyba Complex Car czy jakoś tak - praktycznie wszystko tam robię (od wymiany klocków po rozrząd) - super ceny i się przykłada do pracy - w dodatku znajomy
2) G Tech na Domaszowskiej (koło stacji Petrochemii) - znośne ceny i nie najgorsze wykonanie.
3) Jeśli chodzi o blachę - na Nowinach kilka domów przed basenem człowiek (Marcin) ma swój zakład - Nie jest to też najgorsze wykonanie a ceny znośne - gorzej z terminami.
Przepustnice czyściłem w GTechu - zawołali za to jakieś pół roku temu chyba około 100 - 120 zł.
Pozdrawiam
Szymon |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 10-06-2008, 23:08
|
|
|
Czeka mnie wymiana uszczelniaczy zaworów, najchętniej zrobiłbym to bez zdejmowania głowicy, bo potem trzeba podobno głowicę splanować, nową uszczelkę założyć a sposób na wymianę jest nawet opisany na forum. Macie kogoś godnego polecenia?? |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
Kiedyś na pewno Galant. |
|
|
|
 |
|