|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
CZY GŁOWICA Z 7 BOLTA PODEJDZIE BEZ PROBLEMU NA BLOK 6 BOLT? |
Autor |
Wiadomość |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 28-12-2009, 20:50 CZY GŁOWICA Z 7 BOLTA PODEJDZIE BEZ PROBLEMU NA BLOK 6 BOLT?
|
|
|
Witam...CZY GŁOWICA Z 7 BOLTA PODEJDZIE BEZ PROBLEMU NA BLOK 6 BOLT i odwrotnie? A jeżeli nie podejdzie to czy zawory i reszta wnętrzności będzie pasować?Mowa o silnikach 4g63 - 2,0 DOHC 16V BEZ TURBO... Pytam bo bo znajomemu strzelił pasek rozrządu i głowica będzie do wymiany lub remontu...a wolałby uniknąć dodatkowych kosztów na niepasujące części...POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:55
|
|
|
zależy od czujników,jeżeli obydwie głowice są od 1G to tak,jeśli nie to już inna historia,ciągle możliwe do wykonania ale nie opłacalne.
[ Dodano: 28-12-2009, 22:56 ]
Bebechy pasują. |
|
|
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
|
Wysłany: 18-02-2010, 19:12
|
|
|
ja miałem blok od 6 bolt głowica od 7 bolt tłoki od 6 bolt a panewki od 7 bolt wiec jak widac wszystko podejdzie tylko pytanie ile to wytrzyma... u mnie wytrzymalo tyle, że dojechałem do domu 200km, po czym mechanik zaczał robic generalny remont silnika |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-02-2010, 02:10
|
|
|
czujniki wałka rozrządu są inne, jeden jest optyczny drugi magnetyczny, optyczny w 6 bolt jest, ale mozna je wymieniać, najważniejsze jest to że głowica 6 bolt ma grubsze śruby na głowicy i głowice 7 bolt trzeba rozwiercać żeby ją zamontować na bloku 6 bolta, pozatym mogą się różnić portami ssącymi, pozatym wałki rozrządu są bardzo różne, jest wiele rodzajów, każde oferują inną charakterystykę silnika, poszukaj w necie bo ja już nie pamiętam jak to było... uszczelke pod głowice zakładasz z 6 bolta a głowice rozwiercasz na większe szpilki, może jeszcze ktoś dopisze jakieś różnice |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|