Potrzebuje pomocy w sprawie P |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-09-2006, 00:30 Potrzebuje pomocy w sprawie P
|
|
|
Witam!
...Przepraszam, że taki temat stworzyłem na Waszym forum, ale bardzo potrzebuje pomocy od Was, a dokładniej informacji w sprawie parkingów w Waszym pięknym Mieście:mrgreen:
...interesuje mnie obszar gdzieś koło ul. Zwierzynieckiej i Powiśla. Czy moglibyście mi podać jakieś miejsca(w których można się bezpiecznie zatrzymać), parkingi-> w miarę tanie( bo na dłuższą metę... ) i w szczególności BEZPIECZNE???(fajnie zeby byl calodobowy... )
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdroo4all |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 05-09-2006, 01:16
|
|
|
W tej okolicy ciężko będzie znaleźć tani parking - niestety to jest bardzo blisko sródmieścia. Parkingi strzeżone w okolicy, które na szybko przychodzą mi do głowy: parking przy ul Straszewskiego (jadąc Straszewskiego od Zwierzynieckiej z kierunku wawelu pierwsza w prawo chyba - w każdym razie jest tabliczka), parking przy kościele Franciszkanów na Placu Wszystkich Świętych (przy pomniku Dietla) i parking przy stadionie Cracovii. Po dokładne wskazówki zgłoś się na PW. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 05-09-2006, 16:04
|
|
|
Wielkie dzieki za pomoc!... i mam jeszcze jedno pytanko! czy u "Was" (przepraszam za pytanie) trzeba bać się o samochód???...bo słyszałem ze jesli sa obce tablice np. TK... to trzeba ??
Pozdrawiam |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 05-09-2006, 16:33
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Wielkie dzieki za pomoc!... i mam jeszcze jedno pytanko! czy u "Was" (przepraszam za pytanie) trzeba bać się o samochód???...bo słyszałem ze jesli sa obce tablice np. TK... to trzeba ??
Pozdrawiam |
Co ty po dwóch dniach Ci skubną tablice i będziesz już bezpieczny
a tak serio to myślę że ostatnio jest na prawdę dużo bezpieczniej jeśli chodzi o samochody, ostatnio tylko jednym znajomym ukradli UNO chyba na części bo całość warta może 700 PLN. Otwarcie granicy ma swoje dobre strony, kradzież samochodów stała się mniej opłacalna |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 05-09-2006, 17:09
|
|
|
McDoune napisał/a: | Co ty po dwóch dniach Ci skubną tablice i będziesz już bezpieczny |
...no wiesz...2 dni to moze nieee, ale gdzies po roku to napewno sie komus cos przyda .
W sumie to strazacy miejscy tak powiedzieli ( ...że bezpiecznie nie jest).
Wiem, że na jednym z ww. parkingów za 1godzine trzeba zaplacic 5zl! ...a potrzebne bedzie z ...12godzin dziennie!!!hehe.
...hehe ewentualnie na noc trzeba bedzie poodkrecac: relingi, felgi, znaczki, wymontowac radio, listwy z drzwi...itp
Pozdrawiam |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 06-09-2006, 10:09
|
|
|
Robson86 napisał/a: | czy u "Was" (przepraszam za pytanie) trzeba bać się o samochód??? |
Od dłuższego czasu jest raczej spokojnie.
Robson86 napisał/a: | Wiem, że na jednym z ww. parkingów za 1godzine trzeba zaplacic 5zl! |
Mówiłem, że niestety tanie to one nie są... Ale trzeba się dowiadywać, czy można zapłacić za całą dobę - wtedy zawsze jest taniej niż wychodzi na godziny (tylko nie każdy parking oferuje taką możliwość).
Ew. jeszcze możesz PRÓBOWAĆ parkować koło pomnika Dietla na pl. Wszystkich Świętych (nie na płatnym) tylko:
a) ciężko znaleźć miejsce
b) w godzinach 10-18 potrzebne są karty postojowe więc przed 10 lepiej się stamtąd zwinąć.
Zaletą tego parkingu jest to, że to jest zaraz obok magistratu i stoją tam darmozjady (straż miejska) 24/7. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 06-09-2006, 10:48
|
|
|
Super dzieki WIELKIE!
wlasnie o cos takiego mi chodzilo... .
Jeszcze raz dziekuje szczeslaw, wiedzialem ze moge na Was polegac!!!
pozdroo
[ Dodano: 20-09-2006, 13:22 ]
Trochę pozno,ale...
Pomógł dla szczeslawa!!!!
Pozdroo 4all |
-00149/KMM -
 |
|
|
|