Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 1g......Amerykanin czy Japan???
Autor Wiadomość
Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 01:18   Eclipse 1g......Amerykanin czy Japan???

Słuchajcie, rozglądam się za Eclipsem 1g i mnie jedna rzecz zdziwiła ostatnio.

Amerykański Eclipse 1g nie ma podnoszonych świateł i silnik to nie jest 4G63T itd.

Tylko że ostatnio widuje Eclipsy i dowiaduje sie że są to wersje USA tylko że wyglądają dokładnie jak te z Japoni i do tego silnik jest prawidłowy (4G63T)

O co w tym chodzi :?:

A i jeszcze jedno takie pytanie przy okazji. Czy silniki amerykańske Eclipsów to wieś czy coś dobrego. Bo słyszałem że w amerykańskiej wersji Nissana 200SX RS13 ( ten 2,4 litra ) silnik jest jak najbardziej do bani a i całe auto nadaje się do jeżdzenia po bułki :?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 13:34   

nie bylo eclipse'ow z japonii

bez podnoszonych swiatel to jakis facelifting, ale chyba tlyko w plymouth'ach i chryslerach i dodge'ech i eagle'ach.. ale moge sie mylic i byly takie miski tez

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 18:09   

deenbe napisał/a:
nie bylo eclipse'ow z japonii

WTF?!
To skąd to jest?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 18:37   

z podnoszonymi swiatlami i bez byly z hameryki

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 19:22   

A były NIE z ameryki, czy Eclipsy były produkowane tylko w US?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 20:05   

eclipse byl produkowany w USA i produkowane byly tam wersje na europe i usa.

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 20:11   

O Boszzzm, nawet nie widziałem o tym.

A czy 1g (GSX) wersja US miał inny silnik czy 4G63T bo ja już sam nie wiem co tu sie dzieje.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 20:36   

turbodoladowane to tylko 4G63T

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 21:41   

Czyli czym się różni Eclipse GSX 1g wersja US od wersji Europejskiej?

benio
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 21:58   

automatycznymi pasami :shock: hehe

mi sie wersje USA mniej podobaja, mniejsza lotka z tylu,kilka lakierniczych drobiazgow (pasek na tylnych swiatlach i chyba listwa w kolorze),chyba inne miejsce na tylna tablice i to wszystko.
Oczywiscie nie mowiac o plymouth Laser i Eagle Talon, tylko samym Eclipse.

Ogolnie polecam artykul:http://www.eclipse.net.pl/content.php?article.9

M a c
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2005, 22:08   

Eclipse 1g i wogóle wszystkie modele Eclipse są produkowane wyłącznie w Stanach Zjednoczonych Ameryki "USA", w stanie Illinois w fabryce Normal.
Do europy trafiaja modele wyposażone wyłącznie w silnik 4G63, 1997ccm 16V DOHC/4 (oryginalny silnik Mitsubishi) bez Turbo, który katalogowo osiąga moc ok. 135KM i samochód jest napędzany wyłącznie na przednie koła (ciągle chodzi o model 1G).
Podstawowe Info o modelach Eclipse, w tym też o 1G
Były tez słabsze modele Eclipse z silnikami 1,8 4G37 1755ccm 8V SOHC/2 i mocy ok.92KM -> lecz niewiem czy te modele także trafiały do Europy ?? :roll:
Natomiast jeśli chodzi o silniki Turbo, to w wersji 1G w standardzie "stock" osiągały one moce ok. 180-195KM*
* - w 1990r modele z manualną skrzynią biegów miały 190KM, natomiast rok później czyli 1991r już miały 195KM (i tak już było do końca produkcji 1G), a modele z automatyczną skrzynią biegów (4-ro biegowa) miały moc ograniczoną do 180KM przez wszystkie lata produkcji modelu 1G.
Dodam taką małą ciekawostkę => Mitsubishi Eclipse Turbo 1G był 4 razy w pierwszej 10-ce samochodów sportowych w latach 1989-1992 w rankingu magazynu Car and Driver The Best
= = = = = = = = = = = = = =
P.S. Nie bijcie za tego posta :) - musiałem go napisać bo inaczej Get out z forum :!: :cry:
Ostatnio dostałem od Hubeeert'a maila:
"Uwaga! Użytkownicy nieaktywni przez pół roku i Ci którzy nie logowali się nigdy powinni liczyć się z możliwością skasowania konta."
Hmmm...Ja się loguję od czasu do czasu, lecz nie umieszczam Postów, bo albo nie ma Tematów na których bym się znał albo jest bardzo mały ruch :roll: i niektórzy udzielają wcześniej bardzo wyczerpujących odpowiedzi, więc nie widze sęsu pisania czegoś na czym się do końca nieznam :cry: i przez to niechcę robić bałaganu na forum. A pozatym, to niewiedziałem, że jest coś takiego jak czyszczenie kont :?: :roll:
To sądzę, że już wyjaśniłem zaistniałą sytuację i obiecuję częściej zaglądać na forum i w miarę możliwości pomagać innym :D :wink: 8)
- - - - - - - - - - - - - -
Pozdrowienia dla Hubeeert'a i reszty klubowiczów zafascynowanych i kochających motoryzacje oraz firmę produkującą najlepsze maszyny do sportu i nietylko :wink: => "Mitsubishi Motors"

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-11-2005, 22:11   

M a c :D to było "kontrolne" ostrzeżenie. Mamy ponad 30 userów nigdy nie zalogowanych. I nie sądzę żebys się załapał pod półroczną nieaktywność.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Iushiban 
Forumowicz

Auto: Corolla E11 1999 hatchback
Wysłany: 20-02-2010, 13:36   

co to za wersja?
http://upload.wikimedia.o...tsu_eclipse.jpg

pawliku 
Forumowicz
Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Wysłany: 20-02-2010, 13:53   

to chyba talon albo plymouth :roll:
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą :)
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek :P

awg 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1g GS
Wysłany: 20-02-2010, 17:18   

poliftowe eclipse wer. USA.

Odpowiedz do tematu