[4G 05-xx] Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
damianslomka
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse g4
|
Wysłany: 19-02-2010, 14:40 [4G 05-xx] Problem z odpaleniem
|
|
|
Witam, po prawie calej zimie nie ruszania swojego Eclipse wkoncu nadszedl czas na odpalenie, samochód odpalil bez problemu na sekunde i zgasł... teraz kreci jak wariat ale nie pali co to moze byc?? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 20-02-2010, 21:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-02-2010, 18:40
|
|
|
ja bym stawiał na pompe paliwa albo dostała się wilgoć do dolotu |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-02-2010, 20:43
|
|
|
Kręci jak wariat, czyli szybciej niż normalnie? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 21-02-2010, 03:01
|
|
|
jak kręci szybciej niż normalnie to kompresja uciekła.... ;/ ani nie strasz chłopaka, przecież zagadał na sekunde
właśnie mi sie przypomniało, w ecli przy odpaleniu daje iskre na wszystkie świece naraz, jak tylko zaskoczy daje zapłon normalnie, jakbyś miał źle podpięte kable wysokiego też by tak zagadał i od razu zgasł... tylko mi nie pasi że teraz wogóle nie daje życia.. ;/ |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 21-02-2010, 12:12
|
|
|
ale pompa podała na ta sekunde wiec wniej problemu byc nie powinno
ale powinienes kuknac czy jest iskra wtrysk albo po kreceniu popusc srube na na filtrze paliwa i zobacz czy jest psyk paliwa jak pompa chpdzi musci poleciec benzin
a jak niedojdziesz do filtra bo tam jest nieciekawie to zdejmij powrót na listwie oczywiscie niech nikt w tym czasie nie kreci silnikiem |
|
|
|
 |
damianslomka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-02-2010, 12:36
|
|
|
pompa chodzi, sprawdzilem odrazu na wyjsciu z pompy, pod tylnim siedzeniem. Nie kreci szybciej niz normalnie, kreci tak jak zawsze tylko nie pali...
[ Dodano: 21-02-2010, 12:41 ]
dodam ze w zime odpalalem go mniej wiecej co 2 tyg i przy -25 nawet palil bez problemu, teraz przy temp +10 tak sie stalo wiec nie mam pojecia co to... |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 21-02-2010, 18:40
|
|
|
sprawdź iskre, bardzo prosta diagnostyka a jakie efekty czesem... napisz jaki wynik |
|
|
|
 |
damianslomka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2010, 13:08
|
|
|