Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Coraz więcej nas...
Autor Wiadomość
mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-02-2010, 07:33   Coraz więcej nas...

Wpadł mi w ręce ""MOTOR" nr 5 z 1 lutego br. W numerze zestawienie TOP50 sprzedaży nowych modeli w 2009. No i co się okazuje? Lancer na 26 miejscu ze 138,2% przyrostem sprzedaży, w zeszłym roku był poza zestawieniem. Sprzedaż wyniosła 3638 sztuk, w porównaniu do 1527 w 2008. W liczbach bezwzględnych daje to wspomniane 26 miejsce, ale we względnym rankingu jesteśmy na szóstej pozycji - lepsze procentowo wartości odniosły insygnia, kuga, punto, fiesta, 500-tka (kolejność tutaj przypadkowa, bo za leniwy jestem, żeby zrobić ranking).
Outlander też zanotował wzrost, jest na 29 pozycji z 73% wzrostem sprzedaży.

Innych miśków brak w zestawieniu, co mnie zdziwiło, bo np. coltów po moim mieście jeździ więcej jak seicento czy yarisów, ale może to tylko wrażenie ze względu na to, że wszystkie "L"-ki to colty.

Wśród marek ranking wygląda następująco:
1.Skoda
2. Fiat
3. Toyota
4. Ford
5. VW
6. Opel
7. Renault
8. Kia
9. Peugeot
10. Hyundai
11. Honda
12. Nissan

Niestety, nie podali na którym miejscu jest mitsu.

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 08-02-2010, 08:47   

Troche mnie to nie dziwi...Mitsubishi w październiku/listopadzie zrobilo bardzo duzą promocje na auta głownie jesli chodzi o kredyt 3x33% i jak ja kupowalem to sprzedawca mowil ze urwanie glowy maja z powodu ilości chetnych na kupno w tym systemie. Ja np bylem zdecydowany na nowego focusa albo na uzywanego mondeo nowy model i co siedze sobie przed tv ktoregos tam pieknego wieczoru i puscili reklame Lancera - 4 dni pozniej mialem go już zamowionego ;-) mozecie mi uwierzyc badz nie ale pierwsza jazde testowa zrobilem na ... swoim Lancerze...no tak sie napalilem ze mi rozum chyba odjelo - ale oczywiscie NIE ZALUJE!

Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Wysłany: 08-02-2010, 10:59   

Lestat napisał/a:
Mitsubishi w październiku/listopadzie zrobilo bardzo duzą promocje na auta głownie jesli chodzi o kredyt 3x33% i jak ja kupowalem to sprzedawca mowil ze urwanie glowy maja z powodu ilości chetnych na kupno w tym systemie.

Ja też jestem z tej łapanki
Cytat:
Ja np bylem zdecydowany na nowego focusa albo na uzywanego mondeo nowy model

Ja szukałem używanego golfa ~130KM
Cytat:
ale oczywiscie NIE ZALUJE!

ja jednak poszukałbym czegoś w common railu

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

Pinio1969 
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
Wysłany: 08-02-2010, 20:34   

Mr.U napisał/a:
Lestat napisał/a:
Mitsubishi w październiku/listopadzie zrobilo bardzo duzą promocje na auta głownie jesli chodzi o kredyt 3x33% i jak ja kupowalem to sprzedawca mowil ze urwanie glowy maja z powodu ilości chetnych na kupno w tym systemie.

Ja też jestem z tej łapanki

He he bo to dobra łapanka była ;) .

Ja podobnie jak kolega poszukiwałem auta dla siebie - w gre wchodził VW Passat - byłem po jeździe próbnej i obejrzałem reklame Lancera - później internet i następnego dnia testowałem Sportbacka, bo sedan odpadł w przedbiegach.

Zamówienie tydzien później i z testowanego auta kolor zapożyczyłem.

Nie żałuje ;) .

wrednex 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Sed
Wysłany: 08-02-2010, 21:24   

Mitsubishi jest już 15-ta kupowaną marką samochodową w Polsce, wzrost w porównaniu z poprzednim 2008 rokiem - 90%.

http://www.rp.pl/artykul/...h_w_Polsce.html

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 18-02-2010, 21:06   

jak kupiłem, to czasem widywałem w lublinie 1 czarnego lancera, i jednego czerwonego
teraz często-gesto. np wczoraj rano jeden niebieski (nr rej. lks), jeden beżowy (ltm), jeden biały(ukraina). przy powrocie 1 czerwony(lks), czarny i biały (lu) :)

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

Meyster 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 Invite
Wysłany: 18-02-2010, 21:28   

A ja własnie mało widuje w moich okolicach. Wczoraj niebieski ale to na prawde, baaaardzo rzadko. Moze nie mam szczescia

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 18-02-2010, 21:34   

Meyster napisał/a:
A ja własnie mało widuje w moich okolicach
E nie gadaj. jak jadę do i z Białego to mijam conajmniej 4 a w porywach 6. Natomiast w Augustowie jakby się worek rozwiązał, już jest chyba 8 (3 czarne, 1 jasny trawnik, 2 beż i 2 czerw) plus min 3 systematycznych przyjezdnych. Do tego Outlanderów II plus 1 nowy (miedzianny)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2010, 22:08   

Meyster napisał/a:
A ja własnie mało widuje w moich okolicach. Wczoraj niebieski ale to na prawde, baaaardzo rzadko.

rozgladasz sie czasem :) lancerow i outkow jezdzi po bialym cala masa, dziennie widuje conajmniej kilka sztuk.

Meyster 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 Invite
Wysłany: 18-02-2010, 22:30   

Ja nie musze sie rozgladac, to jakbym widzial brata na ulicy - poznaje od razu :D Fakt, ze w centrum sie nie zapuszczam czesto, praca za miastem i moze temu.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 21-02-2010, 00:12   

:) ja też z łapanki z upustem 7.000zł choć mam mieszane uczucia... ps. za rok 2009r Lancer jest 26 miejscu w rankingu sprzedaży w Polsce

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2010, 22:37   

na mojej dzielnicy śmigają jeszcze dwa i to czarne :badgrin: czyli 2xsedan i 1xhtch w samym Gdańsku od momentu zakupu, pojawiła się masa lancerów i outków-też tych z nowym dziobem :mrgreen:

waldinio 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
Wysłany: 22-02-2010, 00:49   

ja dzis jak wracałem z parku wodnego to na swiatłach dojezdzam, patrze a tu przede mna lancer :D a najlepsze ze nr rejestracyjny o dwa numery wyzej niż moje, hehe :D

macior 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
Wysłany: 22-02-2010, 07:30   

z literkami LC na końcu?

waldinio 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
Wysłany: 22-02-2010, 08:15   

nie :) KT - to był o ile się nie myle bo ciemno juz bylo, czarny lancer, taki jak mój :)

[ Dodano: 23-02-2010, 18:24 ]
którego to lancerka dzis widziałem na turowicza z panami policjantami i jakimś jeszcze innym samochodem? :P stłuczka jakaś była? :)

Odpowiedz do tematu