Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kilka spraw po zakupie lancerka
Autor Wiadomość
gampi8
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 18:52   kilka spraw po zakupie lancerka

witajcie
niedawno kupiłem lancera 1.3 sedan z 96 roku. potrzebuję pomocy w kilku sprawach.
1. nie mam żadnej książki do autka. chciałbym jakąś zdobyć, choćby ksero.oczywiście zapłacę.
2. brakuje lewej tylnej zaślepki przy mocowaniu bagażnika dachowego, gdzie coś takiego mogę dostać?
3. czasami zapala się kontrolka (ta imitująca silnik) by po niedługim czasie zgasnąć. mechanik powiedział że można ją skasować (coś tam się nagrzewa ale to nic groźnego). miał ktoś z was podobny problem? powinienem się tego obawiać?
wielkie dzięki za odpowiedzi i sorki jeśli nie zauważyłem odpowiedzi na moje pytania w innych działach.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2006, 19:00   

gampi8 napisał/a:
nie mam żadnej książki do autka. chciałbym jakąś zdobyć, choćby ksero.oczywiście zapłacę.

jest dostepna na naszym forum za totalne FREE, trzeba tylko sciagnac .
gampi8 napisał/a:
brakuje lewej tylnej zaślepki przy mocowaniu bagażnika dachowego, gdzie coś takiego mogę dostać?

szukac na allegro, w rozbitkach i tych na czesci .
gampi8 napisał/a:
3. czasami zapala się kontrolka (ta imitująca silnik) by po niedługim czasie zgasnąć. mechanik powiedział że można ją skasować (coś tam się nagrzewa ale to nic groźnego). miał ktoś z was podobny problem? powinienem się tego obawiać?
wielkie dzięki za odpowiedzi i sorki jeśli nie zauważyłem odpowiedzi na moje pytania w innych działach

tutaj na odpowiedz poczekajmy kogos kto sie bardziej orientuje w sprawie,moze sproboj zresetowac kompa

pozdrawiam

gampi8
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 19:05   

dzięki za tak szybką odpowiedź. forum na pewno przeglądnę.
na allegro niestety nie znalazłem póki co takiego rozbitka a ze starszego zaślepka pewnie nie pasuje
pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 06-09-2006, 19:07   

dokladnie tak, z nowszego pewnie nie bedzie pasowac (inna buda)

tom65
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 06:50   

Co do kontrolki imitującej silnik- to osławiona na wszelakich forach kontrolka CHECK ENGINE lub w skrócie CE .
Proponuje wpiąć się w gniazdo serwisowe ECU ( kompa ) i zczytać błąd - czyli co wywala - usunąć ten bałaganik no i wtedy spoko sobie chulać po drogach ( BEZSTRESOWO) :D
jak masz numer błędu (lub kilku błędów) to tabelka co to jest - czasami są złe styki wtedy spray do tych rzeczy i OK. :lol: :lol: :lol:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 07-09-2006, 08:55   

Sprawdź jaki masz kształt gniazda diagnostycznego. Jeżeli jest takie:

prostokątne białe przyczepione z boku skrzynki bezpieczników pod lewym kolanem kierowcy, to możesz sprawdzić błędy sam, diodą świecącą 12V. W dziale "Download" znajdziesz opis. Jeżeli jest takie:

to raczej musisz podpiąć się do komputera, chociaż niektóre, sygnalizują kontrolką check engine kody błędów po zwarciu jednego styku (To też jest w opisie). Jeżeli mechanik ci coś takiego powiedział, a nie masz instalacji gazowej, to zmień mechanika. Mój Lancer ma 13 lat i jakoś nigdy mu się check engine nie zapalało podczas jazdy (jedynie podczas testu przy odpalaniu silnika). Ta kontrolka zapala się jeżeli jakiś element osprzętu silnika jest uszkodzony, nie kontaktuje.

gampi8
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 16:45   

dzięki za wszystkie odpowiedzi. mechanika faktycznie zmienię. napiszcie jeśli znacie kogoś konkretnego z okolic Bielska-Białej lub Krakowa. bo ja mieszkam w małej mieścinie gdzie dobrze to naprawia się najwyżej duże fiaty.

Odpowiedz do tematu