Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kto robi większe Intercoolery?
Autor Wiadomość
snowrider22 
Forumowicz

Auto: L200 HP 205KM
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-02-2010, 11:17   kto robi większe Intercoolery?

witam,

szukam warsztatu, który specjalizuje się w tworzeniu większych i wydajniejszych coolerów do Elki.

ktoś może mi pomóc?
dziękuje.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 21-02-2010, 21:33   

po zdjeciu widac ze masz z przodu duzo bizuterii, na lato bedzie kiepsko z chlodzeniem, zaden intercooler Ci nie pomoze jesli bedziesz mial wszystko pozakrywane, pozdro

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 21-02-2010, 22:06   

myślę, że skoro nie masz nic do odpisania na pytanie zawarte w temacie to jesteś ostatnia osobą, której opinie chciałbym tu zobaczyć.

nie zaśmiecaj forum swoimi "mądrościami" to nie pudelek.pl

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 22-02-2010, 12:06   

no to napisze prosciej i bez humoru:
zakrywanie przednich wlotow powietrza orurowaniem, reflektorami itp zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji.
Wiem cos o tym bo sam swego czasu zaslanialem Ele z przodu i bylo cieplo
Pozdrowienia :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2010, 12:28   

namotore napisał/a:
zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji.

tu chyba chodzi o turbo i zmiany programu,

snowrider22, nie zastanwaiales sie nad zalozeniem "gotowca" np z iveco?
imo szkoda kasy na dedykowany cooler jesli mozna cos podpasowac,
nie znam elki i nie wiem jakie ma mozliwosci motnazowe ale domyslam sie ze spore :)

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2010, 13:20   

arturro napisał/a:
namotore napisał/a:
zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji.

tu chyba chodzi o turbo i zmiany programu,

snowrider22, nie zastanwaiales sie nad zalozeniem "gotowca" np z iveco?
imo szkoda kasy na dedykowany cooler jesli mozna cos podpasowac,
nie znam elki i nie wiem jakie ma mozliwosci motnazowe ale domyslam sie ze spore :)

właśnie o to chodzi i dziękuje za sensowną odpowiedź, bo mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko na forach żeby mieć satysfakcję z rosnących na ich kontach ilości pisanych postów.

ale wracając do coolera, to miejsca na większy jest mnóstwo, a fabryka zapodała jakieś małe gówienko jak do kosiarki.
nie znam się za bardzo na mocowaniach coolerów i dlatego pytałem o zrobiony na wymiar (podobno cena może oscylować w granicach zakupu innego gotowego) żeby się nie pierniczyć z jakimiś przeróbkami w uchwytach czy mocowaniem przewodów.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2010, 17:48   

snowrider22 napisał/a:
nie znam się za bardzo na mocowaniach coolerów i dlatego pytałem o zrobiony na wymiar

mysle ze najlepiej gdybys podjechal do zakladu zajmujacego sie wirusowaniem i oni napewno by Tobie cos doradzili,
ja szczerze ale nie slyszalem o coolerach robionych pod wymiar w cenie zwyklego coolera.

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2010, 19:05   

ceny sprawnych na gwarancji używek szacuje się w granicach 600-200 pln. zastanawiam się czy jest możliwość dołożenia drugiej oryginalnej i zespolenia ich razem.

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 22-02-2010, 20:42   

snowrider22 napisał/a:

właśnie o to chodzi i dziękuje za sensowną odpowiedź, bo mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko na forach żeby mieć satysfakcję z rosnących na ich kontach ilości pisanych postów.

rozgryzles mnie w mig (29) w tych Swoich paru-dziesieciu postach... ;)

namotore - wydaje mi sie, ze jestes przewrazliwiony z tym przegrzewaniem...ja mam przod "szczelnie" zasloniety od ponad 1.5 roku i nie bylo zadnych problemow...a nie jezdze tylko przy niedzieli i tylko do Carrefour'a...

pozdro

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2010, 22:06   

:p to buziaki a mig 29 - fajna latawica

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2010, 22:24   

snowrider22, a tak wogole po co chcesz zmienic chlodnice? obecnie turbo dostaje zadyszki czy masz w planach kolejne modyfikacje?

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2010, 08:17   

arturro napisał/a:
snowrider22, a tak wogole po co chcesz zmienic chlodnice? obecnie turbo dostaje zadyszki czy masz w planach kolejne modyfikacje?

tak na przyszłość się przymierzam do przyszłej modyfikacji, teraz dla bezpieczeństwa zostało na 198 koników, ale można podnieść do 220 tylko cooler wtedy nie wyrabia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2010, 08:52   

snowrider22 napisał/a:
tak na przyszłość się przymierzam do przyszłej modyfikacji, teraz dla bezpieczeństwa zostało na 198 koników, ale można podnieść do 220 tylko cooler wtedy nie wyrabia

sam obecnie jestem na etapie wirusowania auta (tzn jestem juz umowiony, czekam tylko na termin) i naprawde radzilbym skontaktowac sie z tunerem aby podpowiedzial czy lepiej dolozyc kolejna chlodnice czy lepiej wymienic na cos innego, jesli tak to na co.

snowrider22 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2010, 09:05   

to właśnie oni mi powiedzieli, że na przyszłość trzeba się zaopatrzyć w większy cooler, bo przy tym co jest teraz możliwości z zachowaniem bezpieczeństwa zostały już wyczerpane.

i nawet jak do obecnych ustawień dodam większy coolerek parametry same podskoczą, ze względu na lepsze chłodzenie.

a jaki pojazd zamierzasz wirusować?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2010, 09:50   

snowrider22 napisał/a:
to właśnie oni mi powiedzieli, że na przyszłość trzeba się zaopatrzyć w większy cooler, bo przy tym co jest teraz możliwości z zachowaniem bezpieczeństwa zostały już wyczerpane.

hmm to szkoda ze nie powiedzieli od czego zalozyc chlodnice, w takim razie sam musisz cos dobrac ewentualnie podjedz do jakiegos zakladu zajmujacego sie naprawa chlodnic i tam tobie cos dopasuja/dorobia na zamowienie plus zlaczki.

snowrider22 napisał/a:
a jaki pojazd zamierzasz wirusować?

ten z podpisu ponizej, 1.8T

Odpowiedz do tematu