kto robi większe Intercoolery? |
Autor |
Wiadomość |
snowrider22
Forumowicz
Auto: L200 HP 205KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2010, 11:17 kto robi większe Intercoolery?
|
|
|
witam,
szukam warsztatu, który specjalizuje się w tworzeniu większych i wydajniejszych coolerów do Elki.
ktoś może mi pomóc?
dziękuje. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 21-02-2010, 21:33
|
|
|
po zdjeciu widac ze masz z przodu duzo bizuterii, na lato bedzie kiepsko z chlodzeniem, zaden intercooler Ci nie pomoze jesli bedziesz mial wszystko pozakrywane, pozdro |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 21-02-2010, 22:06
|
|
|
myślę, że skoro nie masz nic do odpisania na pytanie zawarte w temacie to jesteś ostatnia osobą, której opinie chciałbym tu zobaczyć.
nie zaśmiecaj forum swoimi "mądrościami" to nie pudelek.pl |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 22-02-2010, 12:06
|
|
|
no to napisze prosciej i bez humoru:
zakrywanie przednich wlotow powietrza orurowaniem, reflektorami itp zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji.
Wiem cos o tym bo sam swego czasu zaslanialem Ele z przodu i bylo cieplo
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2010, 12:28
|
|
|
namotore napisał/a: | zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji. |
tu chyba chodzi o turbo i zmiany programu,
snowrider22, nie zastanwaiales sie nad zalozeniem "gotowca" np z iveco?
imo szkoda kasy na dedykowany cooler jesli mozna cos podpasowac,
nie znam elki i nie wiem jakie ma mozliwosci motnazowe ale domyslam sie ze spore |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2010, 13:20
|
|
|
arturro napisał/a: | namotore napisał/a: | zmniejsza wydajnosc chlodzenia silnika, klimatyzacji. |
tu chyba chodzi o turbo i zmiany programu,
snowrider22, nie zastanwaiales sie nad zalozeniem "gotowca" np z iveco?
imo szkoda kasy na dedykowany cooler jesli mozna cos podpasowac,
nie znam elki i nie wiem jakie ma mozliwosci motnazowe ale domyslam sie ze spore |
właśnie o to chodzi i dziękuje za sensowną odpowiedź, bo mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko na forach żeby mieć satysfakcję z rosnących na ich kontach ilości pisanych postów.
ale wracając do coolera, to miejsca na większy jest mnóstwo, a fabryka zapodała jakieś małe gówienko jak do kosiarki.
nie znam się za bardzo na mocowaniach coolerów i dlatego pytałem o zrobiony na wymiar (podobno cena może oscylować w granicach zakupu innego gotowego) żeby się nie pierniczyć z jakimiś przeróbkami w uchwytach czy mocowaniem przewodów. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:48
|
|
|
snowrider22 napisał/a: | nie znam się za bardzo na mocowaniach coolerów i dlatego pytałem o zrobiony na wymiar |
mysle ze najlepiej gdybys podjechal do zakladu zajmujacego sie wirusowaniem i oni napewno by Tobie cos doradzili,
ja szczerze ale nie slyszalem o coolerach robionych pod wymiar w cenie zwyklego coolera. |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:05
|
|
|
ceny sprawnych na gwarancji używek szacuje się w granicach 600-200 pln. zastanawiam się czy jest możliwość dołożenia drugiej oryginalnej i zespolenia ich razem. |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 22-02-2010, 20:42
|
|
|
snowrider22 napisał/a: |
właśnie o to chodzi i dziękuje za sensowną odpowiedź, bo mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko na forach żeby mieć satysfakcję z rosnących na ich kontach ilości pisanych postów. |
rozgryzles mnie w mig (29) w tych Swoich paru-dziesieciu postach...
namotore - wydaje mi sie, ze jestes przewrazliwiony z tym przegrzewaniem...ja mam przod "szczelnie" zasloniety od ponad 1.5 roku i nie bylo zadnych problemow...a nie jezdze tylko przy niedzieli i tylko do Carrefour'a...
pozdro |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2010, 22:06
|
|
|
to buziaki a mig 29 - fajna latawica |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2010, 22:24
|
|
|
snowrider22, a tak wogole po co chcesz zmienic chlodnice? obecnie turbo dostaje zadyszki czy masz w planach kolejne modyfikacje? |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 23-02-2010, 08:17
|
|
|
arturro napisał/a: | snowrider22, a tak wogole po co chcesz zmienic chlodnice? obecnie turbo dostaje zadyszki czy masz w planach kolejne modyfikacje? |
tak na przyszłość się przymierzam do przyszłej modyfikacji, teraz dla bezpieczeństwa zostało na 198 koników, ale można podnieść do 220 tylko cooler wtedy nie wyrabia |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2010, 08:52
|
|
|
snowrider22 napisał/a: | tak na przyszłość się przymierzam do przyszłej modyfikacji, teraz dla bezpieczeństwa zostało na 198 koników, ale można podnieść do 220 tylko cooler wtedy nie wyrabia |
sam obecnie jestem na etapie wirusowania auta (tzn jestem juz umowiony, czekam tylko na termin) i naprawde radzilbym skontaktowac sie z tunerem aby podpowiedzial czy lepiej dolozyc kolejna chlodnice czy lepiej wymienic na cos innego, jesli tak to na co. |
|
|
|
 |
snowrider22
Forumowicz
|
Wysłany: 23-02-2010, 09:05
|
|
|
to właśnie oni mi powiedzieli, że na przyszłość trzeba się zaopatrzyć w większy cooler, bo przy tym co jest teraz możliwości z zachowaniem bezpieczeństwa zostały już wyczerpane.
i nawet jak do obecnych ustawień dodam większy coolerek parametry same podskoczą, ze względu na lepsze chłodzenie.
a jaki pojazd zamierzasz wirusować? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2010, 09:50
|
|
|
snowrider22 napisał/a: | to właśnie oni mi powiedzieli, że na przyszłość trzeba się zaopatrzyć w większy cooler, bo przy tym co jest teraz możliwości z zachowaniem bezpieczeństwa zostały już wyczerpane. |
hmm to szkoda ze nie powiedzieli od czego zalozyc chlodnice, w takim razie sam musisz cos dobrac ewentualnie podjedz do jakiegos zakladu zajmujacego sie naprawa chlodnic i tam tobie cos dopasuja/dorobia na zamowienie plus zlaczki.
snowrider22 napisał/a: | a jaki pojazd zamierzasz wirusować? |
ten z podpisu ponizej, 1.8T |
|
|
|
 |
|