Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
alternator i rozrusznik
Autor Wiadomość
hitman 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 16V
  Wysłany: 23-02-2010, 15:43   alternator i rozrusznik

Pytanie o te dwa podzespoly a mianowicie czy beda pasowaly z cari po lifcie do cari przed liftem?

[ Dodano: 23-02-2010, 21:49 ]
no Panowie jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o sugestie. Mam nadzieje ze nia ma tu roznicy miedzy gdi a 1.6

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-02-2010, 16:00   

witam. z awrią alternatora borykałem sie ostatnio i naprawa wyszła 80 zł, komutator nr 135172 15zł, szczotki regulatora bx213 , łożyska 6203, 6303 20 zł, robocizna max 50 zł. regulator jest niedostpny w zamiemniku. ładowanie po regeneracji jak w nówce.

hitman 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 16V
Wysłany: 24-02-2010, 19:59   

hmmm w sumie to ja nie mam problemu z alternatorem (chyba) tylko mam okazje kupic alternator i rozrusznik z cari po lifcie po 70zl za jedno i drugie a wiem ze sa sprawne(igla :biggrin: ), a ze moja cari po nocy odpala nie nie od razu, tylko musi kilka razy zakrecic, pozniej podczas dnia odpala jak trzeba, to podejrzewam ze bol jest w alternatorze lub rozruszniku, a jak tylko pogoda sie poprawi to wymieniam rozrzad (juz kupilem kompletny) i przy okazji wymienil bym alter i rozru (nie zaszkodzi), akumulator mam praktycznie nowy 1,5 roku. Tak wiec ponawiam moje pytanie....

[ Dodano: 24-02-2010, 20:01 ]
marecki338 mimo wszystko dzieki za podpowiedz

Odpowiedz do tematu