Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
NOWY SALON MITSUBISHI W KATOWICACH
Autor Wiadomość
Japan Motors 
Mitsumaniak
Dealer Mitsubishi

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 15-12-2009, 09:57   NOWY SALON MITSUBISHI W KATOWICACH

Witamy,
Zapraszamy do naszego nowo otwartego salonu Mitsubishi Japan Motors w Katowicach.
Salon miesci się przy Al. Roździeńskiego 190, obok salonu Mutexim.
http://www.mitsubishi.jap...a&sW=mjmka#mapa

SALON
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 9.00 - 19.00
Sobota: 10.00 - 16.00
tel.: (32) 200 99 01

SERWIS
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 7.00 - 22.00
Sobota: nieczynne
tel.: (32) 200 99 09

PGD Naprawy Nadwozi
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 7.00 - 22.00
Sobota: 7.00 - 15.00
tel.: (32) 200 99 07

ZAPRASZAMY!!! :D

Japan Motors Bielsko - Biała
Centrum Motoryzacyjne Bielsko - Biała
ul. Wyzwolenia 95
49* 49’ 52,8” N
19* 3’ 56,5” E

Japan Motors Dąbrowa Górnicza
ul. Sobieskiego 10

Japan Motors Katowice
Centrum Motoryzacyjne Roździeńskiego
Al. Roździeńskiego 190
przy salonie MULTEXIM
50* 15' 57" N
19* 03' 17" E

Japan Motors Warszawa
Centrum Motoryzacyjne Toruńska
ul. Krasnobrodzka 5
Przy Trasie Toruńskiej
52* 17' 59" N
21* 02' 21" E

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-12-2009, 20:43   

Jakoś przegapiłem ten wątek a dziś skręcam sobie z Roździeńskiego w prawo w kierunku właśnie Multeximu a tam trzy diamenty świecą swoją czerwienią :)

Potwierdzam - jest :idea:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

marcin4g 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse & Galant
Wysłany: 18-12-2009, 17:52   

ja również tez tam byłem, salon jest - ale jakoś tak mało widocznym miejscu - myślę ze sprzedawcy doedukuja się trochę w trakcje świat :oops: miłych i spokojnych świat :) :oops:

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 23-12-2009, 11:37   

No prosze jakas alternatywa dla Sobczyka i Moto...
Japan Motors, moze na otwarice jakies promocje, jakies gadzety???

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-01-2010, 15:49   

Japan Motors, Jak fajnie ze wkoncu salon blizej Dąbrowy Górniczej, przynajmniej nie musze sie przebijac przez pól katowic na Francuską albo Paderewskiego, może uda się jakieś rabaciki wycackać :?: :D Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku życzę.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

alfiq 
Forumowicz
dexter

Auto: Lancer Sportback Invite
Wysłany: 22-02-2010, 22:04   

Skorzystałem z tego zaproszenia i nawet kupiłem u Was samochód (SB 1.8 Invite). Odebrałem samochód w piątek i na pytanie, czy ma opcję światła dzienne (o ktorych czytałem tu na forum) powiedziano mi że nie. Dziś poszedłem do serwisu zapytać ponownie o światła dzienne, po tym, jak na forum upewniłem się, ze takowa opcja występuje. Serwis powiedział mi, że owszem dostępne jest takie ustawienie ale że włączenie go kosztuje 146 zł ! Zostałem wprowadzony w błąd i jeszcze mam za to płacić ?!
Mam nadzieję, że za usterki tj. niedziałający tempomat albo brak funkcji, która powinna działać od początku (automatyczna blokada drzwi po uruchomieniu zapłonu - funkcja podobno gwarantowana w założonym alarmie) nie będę musiał płacić w chwili gdy się stawię w serwisie. Ogólnie na razie odczucia mało pozytywne i nie będę Was polecał.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-02-2010, 16:09   

alfiq napisał/a:
automatyczna blokada drzwi po uruchomieniu zapłonu - funkcja podobno gwarantowana w założonym alarmie)
A tego sam nie możesz sobie aktywować?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

alfiq 
Forumowicz
dexter

Wysłany: 23-02-2010, 17:15   

Może i bym mógł, gdybym wiedział jak, a instrukcja milczy w tym temacie, stanowiąc li tylko, ze taka funkcja występuje (a nie że jest opcją możliwą do włączenia/wyłączenia). Zreszta, dzwoniłem do trzech różnych ASO z pytaniem, jak to zrobić, i nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi, więc kim ja jestem, żeby wiedzieć lepiej ? :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-02-2010, 17:22   

alfiq moje pytanie wynika z faktu, że w VW mogę to zrobic sam - miałem nadzieję, że w Mitsu jest tak samo...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 23-02-2010, 22:39   

Lancer z roku modelowego 2010 ma możliwość odblokowania centralnego zamka po wyłączeniu zapłonu (lub po ustawieniu wybierak skrzyni automatycznej na P) - funkcja uruchamiana przy pomocy MUT III. Samoczynnego blokowania centralnego nie można ustawić w żaden sposób.

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-02-2010, 22:49   

Samoczynne blokowanie zamków w drzwiach po uruchomieniu silnika to... [cenzura] w zderzeniu z rzeczywistością. Częsty powód zatrzaśnięcia kluczyków w uruchomionym aucie (skrzynia a/t). Znam obecnie 4 takie przypadki w Legnum/Galant VR4, wszystkie kończyły się tłuczeniem małej szybki w tylnych drzwiach. Ja tak sobie zrobiłem przed świętami w Peterborough jak się zagadałem na parkingu i odruchowo zamknąłem drzwi w już uruchomionym aucie :evil:

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

alfiq 
Forumowicz
dexter

Wysłany: 24-02-2010, 09:54   

Mnie się to do tej pory świetnie sprawdzało we wszystkich samochodach, pakowałem na tylną kanapę sprzęt do którego musiałem mieć szybki dostęp, a który bynajmniej nie jest tani, i nie miałem obaw, że na światłach ktoś mi drzwi otworzy i coś buchnie. Oczywiście zawsze jest opcja wybicia szyby ale na to nikt nic nie poradzi.

tomekrvf - mój to model 2009 więc Twoja uwaga może być nieaktualna a poza tym pewnie zależy to od alarmu raczej, niż od centralnego zamka. W instrukcji mojego alarmu (CAN+) stoi jak wół, że taka funkcja działa, a nie działa :( Alarm jest opisany jako oficjalny alarm Mitsubishi, okładka instrukcji ma diamenciki i w ogóle kolorystykę Mistu, co oczywiście nie znaczy, że alarm jest oryginalny, montowany w Japonii ale powinno znaczyć, że jest dopasowany do możliwości samochodu i jeśli taką opcję przewiduje, to powinna ona być dostępna.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 24-02-2010, 12:06   

alfiq napisał/a:
Alarm jest opisany jako oficjalny alarm Mitsubishi, okładka instrukcji ma diamenciki i w ogóle kolorystykę Mistu, co oczywiście nie znaczy, że alarm jest oryginalny, montowany w Japonii ale powinno znaczyć, że jest dopasowany do możliwości samochodu i jeśli taką opcję przewiduje, to powinna ona być dostępna.

Kolego>>>>> To że tak jest napisane w instrukcji nie znaczy że wszystkie funkcje są dostępne na każdym rynku. W moim 2-gim aucie (BMW) oryginalny alarm ma m.in. funkcję antynapadu czy też potwierdzania zamknięcia czy otwarcia drzwi sygnałem dźwiękowym. Te funkcje są jednak niedostępne na rynku skandynawskim gdzie kupiłem auto. Nawet w DIS (odpowiednik MUTIII w Mitsubishi) nie mozna tego ustawić. Taka wzmianka podana jest również w instrukcji alarmu, że poszczegolne funkcje mogą się różnić w zależności od danego rynku. Odnoszę wrażenie że podobnie jest w twoim przypadku.

Pozdr.

Dominik

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 27-02-2010, 07:51   

swinks_UK napisał/a:
wszystkie kończyły się tłuczeniem małej szybki w tylnych drzwiach
tak a propo...moze troch OT ale jak już się coś takiego zdarzy to nie tłuczcie tzw 3 szyby bocznej...jest droższa niż ta w drzwiach - powod - tamta szyba jest klejona i mimo ze jest tańsza to dochodzą o wiele wieksze koszty montażu...

[ Dodano: 27-02-2010, 07:52 ]
mitsu00 napisał/a:
oryginalny alarm ma m.in. funkcję antynapadu
jeśli alarm był montowany oryginalnie to nie ma co sie dziwić - UE zabrania stosowania w autach funkcji antynapadu.

Japan Motors 
Mitsumaniak
Dealer Mitsubishi

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 27-02-2010, 10:13   

Witam,

Tematem, który został tu poruszony już się zajmujemy. W przyszłym tygodniu powinny zostać rozwiązane wszystkie problemy i rozwiane wszelkie wątpliwości.

Mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić tak, aby klient był usatysfakcjonowany.

Oczywiście zakończenie tej sprawy opiszemy w tym wątku :)

Japan Motors Bielsko - Biała
Centrum Motoryzacyjne Bielsko - Biała
ul. Wyzwolenia 95
49* 49’ 52,8” N
19* 3’ 56,5” E

Japan Motors Dąbrowa Górnicza
ul. Sobieskiego 10

Japan Motors Katowice
Centrum Motoryzacyjne Roździeńskiego
Al. Roździeńskiego 190
przy salonie MULTEXIM
50* 15' 57" N