Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Owczar
30-03-2010, 08:18
Galant 2.5 V6 z manualna skrzynią ... Czaple
Autor Wiadomość
soko 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5A Nardi Torino 99'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2010, 16:26   Galant 2.5 V6 z manualna skrzynią ... Czaple

Witam. Już kilka miesięcy szukam wymarzonego galanta - sedana. Mam kilka podstawowych kryteriów których się trzymam i z żadnego nie zrezygnuje być może dlatego poszukiwania trwają tak długo :)
Przede wszystkim:
1. rocznik 98 wzwyż (chodzi o lepsze hamulce bo gdyby nie to, mógłby być i starszy)
2. silnik 2.5 V6
3. skrzynia biegów manualna
4. czarna (koniecznie), skórzana tapicerka

Co do dodatkowych opcji to nie mam wymagań bo z tego co zauważyłem przy skórzanej tapicerce 4xES czy 4xPP to standard podobnie jak elektryczne lusterka jak i podgrzewane fotele.
Szyberdach i sekwencyjne LPG bardzo mile widziane choć z tego co zauważyłem szyberdach i manualna skrzynia biegów przy skórzanej tapicerce to rzadkość :) Oczywiście szyberdach i LPG to nie warunek konieczny :)

Hmm oczywiście jak to marzenia: :)
nie bity i z przebiegiem około 200 tyś km :) Co do niebitego to akurat przy sprowadzanych autach raczej rzadko kiedy się sprawdza :) przynajmniej niech będzie dobrze zrobiony i z geometrią ok :) . Pomarzyć dobra rzecz więc niech jeszcze będzie biały lub czarny lub czerwony (nie bordowy) ale kolor to też nie jest wymóg konieczny :) :)

Sam już się przekonałem że manualna skrzynia + skóra to już duża rzadkość tym bardziej czarna ale co jakiś czas pojawiają się rodzynki :) :) Jak myślicie jakie są szanse na znalezienie takiego galanta ?

Zauważyłem że mnóstwo galantów pojawia się w miejscowości Czaple niestety to około 800km ode mnie i nie mogę jeździć za każdym nowym ogłoszeniem :) Proszę więc o ocenę tego autka:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11538927

Cena: 14 800 PLN

Informacje:
Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 09/2000, Przegląd: 04/2011, 159 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, ksenony, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe

Opis pojazdu:
Witam! Na sprzedaż Mitsubishi Galant w poliftingowej wersji wyprodukowany w 2000roku,pierwsza rejestracja 9/2000. Silnik 2.5 V6+manulana skrzynia biegów+ czarna skórzana tapicerka. Samochód w dniu 15.02.2010 wymeldowany w Niemczech-700km od polskiej granicy,zakupiony bezposrednio od Niemca. Auto w bardzo bogatej wersji,środek bardzo czysty i zadbany-nie nosi praktycznie zadnych sladow uzytkowania,lakier bez rys wgniecen i rdzy. Na wyposażeniu auto posiada:

-Klimatyzacje typu KLIMATRONIK
-skórzaną tapicerkę
-5 zagłówków
- podgrzewane fotele,które świetnie grzeją całe
- 4 Poduszki powietrzne
- 4 elektryczne szyby
- elektryczne lutserka
- podgrzewane lusterka
-składane lusterka
-wspomaganie kierownicy
-ABS
-halogeny
-elektroniczne zegary HIGH KONTRAST
-skórzana kierownica w idealnym stanie
-skórzany mieszek od hamulca ręcznego + gałka zmiany biegów również skórzana
-centralny zamek na pilota

- 6 alufelg firmy AZEV -16' wraz z oponami letnimi (wszystkie maja opony 16/50/225)- 2 sztuki mają około 7mm bieznika,reszta słabsza ale nie ma konieczności wymiany-opony Good Year.
-komplet alufelg 15stek z oponami zimowymi stan 6mm-opony firmy DUNLOP-założone na aucie .
Do auta posiadam 3 kluczyki +pilota,oraz wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania!
Auto ma wazny przeglad niemiecki,wiec nie trzeba robic polskiego.
Więcej informacji na temat auta pod numerem tel. 880579764.
MOŻLIWOŚĆ POWROTU AUTEM NA KOŁACH!

Ostatnio zmieniony przez Owczar 30-03-2010, 08:18, w całości zmieniany 1 raz  

SiM 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2,5v6
Wysłany: 26-02-2010, 19:58   

nie jestem znawcą modelu ale tapicerka nie wygląda jak oryginalna...

świat z perspektywy obiektywu mojego aparatu
studio tatuażu i kolczykowania

Cacper 
Mitsumaniak

Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Wysłany: 26-02-2010, 20:06   

Rzeczywiście wersja dziwnie skonfigurowana, chociażby włączniki podgrzewania foteli. Jednak tapicerka jest oryginalna. Widziałem już kilka wersji z tak perforowaną skórą

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 26-02-2010, 20:28   

Ta skóra to chyba z amerykana, a podgrzewanie foteli nigdy nie było tam umieszczane...

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 27-02-2010, 00:13   

Nie przypominam sobie by kiedykolwiek była czarna skóra w amerykańcu. Pierwszy raz na oczy widzę taki zestaw.
Wg. mojego skromnego zdania to jest typowy "custom made". Ktoś obszył fotele skórą (profi robota), wydają się zbyt "puszyste" w stosunku do serii. Tak samo jak instalacja podciągnięta w to nietypowe miejsce.
Mimo wszystko, wygląda na solidną robotę zapaleńca.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

SiM 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2,5v6
Wysłany: 27-02-2010, 21:37   

no i na boczku skóra nie jest marszczona...
auto wygląda spoko poza kołami, które odstają od całości - są po prostu brzydkie.
Ostatnio zmieniony przez SiM 27-02-2010, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 27-02-2010, 21:39   

EDITCo do auta: dziwne połączenia - jeśli to upgrade to ok, ale jeśli nie, to ładna rzeźba = niby elegance i polift ale: brak znaczków elegance na tylnych drzwiach, progi nie w kolorze nadwozia, tapicerka nieoryginalna, konsola z wersji SE, a w każdym razie przedliftowa (a'la aluminium). Ciekawe. Nie mówię, że na pewno shit ale przynajmniej kilka pytań jest póki co bez odpowiedzi.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.
Ostatnio zmieniony przez Kmer 28-02-2010, 07:45, w całości zmieniany 2 razy  

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 27-02-2010, 23:13   

macia napisał/a:
konsola z wersji SE, a w każdym razie przedliftowa (a'la aluminium)

Konsola przedliftowa to carbonik, tak wiec jest po :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 27-02-2010, 23:26   

EDITCo do auta kombinowanego, ze to z innej wersji, a tego nie bylo...nadmienic mozna, ale nie od razu, ze jakas rzezba...sam mam model prelift a wiele gadzetow dorzucone z postlifta...ZE MOZE RZEZBA...TO SIE NAZYWA DOINWESTOWANIE...mam wielu maniakow w dolnoslaskim ktorzy pakuja grube siano w swoje EAxx i dorzucaja gadzety 1n za 2gim...wiec przestan 1n z 2gim ciagnac ze jakas rzezba...co do auta, moja opinia jest taka, ze ktorys z wlascicieli chcac miec skorke wrzucil ja sobie a przyciski low/high kazal umiescic wlasnie w obecnym miejscu i koniec...zadzwon zapytaj, pewnie bedzie latwiej zorientowac sie w temacie anizeli gdybac.
Ostatnio zmieniony przez Kmer 28-02-2010, 07:44, w całości zmieniany 1 raz  

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 28-02-2010, 07:47   

Popieram tucci co ma to że ma inne wyposażenie, tapicerka? jeżeli jest wszystko ładnie zmontowane to czemu nie? Jeżeli jedyne co znaleźliście na to auto to inny kolor tapicerki to nic tylko pojechać oglądać i brać :D Nikt prawie nie odpowiedział na temat czy warto zobaczyć auto :D ja sadzę że warto wygląda na egzemplarz godny uwagi
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

soko 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-02-2010, 08:31   

Po rozmowie z sprzedającym odniosłem pozytywne wrażenie. Auto standardowo jest od Niemca który zarzekał się ze nic nie było bite co potwierdza sprzedawca że nie widać różnic w szczelinach ani w odcieniu lakieru, napomknął tylko że co najwyżej mógł być błotnik malowany ale raczej w celach estetycznych. Skóra w stanie idealnym jedynie siedzenie kierowcy ma dwa malutkie pęknięcia. Konsola to najprawdopodobniej drewno tylko że porządnie oklejone. Autko oprócz tego zadbane. Wg numeru VIN jest wszystko ok oprócz rocznika. Rok produkcji 1999 a pierwsza rejestracja 2000. Tak poza tym sprzedawca jak najbardziej zgodził się na badanie na stacji pod względem geometrii. Jak mnie przekonywał, nie zrobię tych 800 km na darmo i wrócę do domu autkiem. Mam jeszcze pytanie do kogoś kto ma dostęp do Eurotaksu lub ma ogólne rozeznanie w wycenie takiego auta przez Urząd Celny. Chciałbym wiedzieć ile zapłaciłbym samej akcyzy i czy w 3 tys zmieściłbym się z opłatami. Z tego co wiem to na razie odchodzi 179zł za przegląd techniczny bo wazny jest niemiecki jeszcze.

Wielkie dzięki za wszystkie opinie. Z tego co wnioskuje z wypowiedzi doświadczonych mitsumaniaków to autko ktoś stale dopieszczał :) Ciekawe tylko czemu sprzedał :?

polleck 
Mitsumaniak

Auto: brak
Wysłany: 28-02-2010, 09:10   

A czy przypadkiem TEN TUTAJ nie posiada takiej samej "dziwnej" tapicerki ?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-02-2010, 11:47   

soko, tutaj msz wszystko wyliczone za taki sam rocznik i pojemność Galanta http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#598148
opłaty z zeszłego roku więc może będzie taniej.

P.S. Pozdrawiam Krasnystaw - moje rodzinne miasto :-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

marexi 
Mitsumaniak

Auto: EJ9
Wysłany: 28-02-2010, 12:19   

soko napisał/a:
. Mam jeszcze pytanie do kogoś kto ma dostęp do Eurotaksu lub ma ogólne rozeznanie w wycenie takiego auta przez Urząd Celny. Chciałbym wiedzieć ile zapłaciłbym samej akcyzy i czy w 3 tys zmieściłbym się z opłatami. Z tego co wiem to na razie odchodzi 179zł za przegląd techniczny bo wazny jest niemiecki jeszcze.

:?

JA w pazdzierniku za 2.5 z 98r placilem 1600zl. Kolega na komisie ma taka ksiazeczke z eurotaxu to CI sprawdze rocznik 99 i 00. pozdrawiam
97' L - E5CW :( :( buum było
97' Honda Civic 1.4i
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=13173

soko 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-02-2010, 12:48   

Wartość tego auta z takim wyposażeniem wg Eurotaxu wynosi 11600PLN więc jeśli dobrze rozumuje to akcyzy zapłacę 18,6% x 11600PLN czyli 2157 PLN czy wynik mam jeszcze pomniejszyć o 22% VAT za który nie płacę dzięki temu że w urzędzie Skarbowym zapłacę za zaświadczenie VAT - 24. Wtedy akcyza wyniosłaby 1682zł ?

Sprzedawca na pytanie o opłaty powiedział że nie jest urzędnikiem ale jak czasem rejestruje takie galanty to wg niego powinienem zapłacić za całą rejestrację około 2500PLN

Ale dosyć liczenia bo nie to najważniejsze :) co możecie powiedzieć więcej o autku :) Może ktoś z okolic go oglądał. Nie chciałbym przejechać w sumie 1600km po to by się dowiedzieć że auto jest np nic nie warte :) :) Dałem zapytanie na forum lubuskim jak na razie bez odpowiedzi :/

Odpowiedz do tematu